3 Mart 2009 Salı

Hellimli Salata





Salatayla devam edelim. Ayrıca tarif vermeme gerek var mı bilmiyorum. Sosunda zeytinyağ, ince ince tıraşlanmış sarmısak, kekik, limon ve tuz var. Hellimleri yuvarlak hale getirmek için de çaybardağı ya da domateslere uygun boyutta bir kapak kullanabilirsiniz. Bizim oğlan bayılıyor hellime. Tereyağında hafifçe kızartıp yerine yerleştiriverince hellimleri, çabucak yemelisiniz. Soğutup da sertleşmesine fırsat vermeyin sakın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Değişik bir lezzet sunumda çok şık ellerine sağlık arkadaşım şimdi yayınlıyorum.Beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ediyorum canım.Sağlıcakla...

Adsız dedi ki...

Merhaba, salatanızdaki hellim peynirini okuyunca ara ara seyrettiğim yemekteyiz yarışma prog. aklıma geldi. Kıbrıs'taki yarışmada hellimi çok kullanmışlardı. Aslında ben de denemek istiyorum. Sizin tarifinizi uygulamak isterim.
yemekdefterim.blogcu

Narince dedi ki...

Sevinç Hanım sıcak ev sahipliğiniz için ben teşekkür borçluyum size.

Sevgili yemekdefteri; söylediğiniz gibi Kıbrıslılar hellim peynirini çok fazla tüketiyorlar. Bana da sevgili eşim bir Kıbrıs ziyareti sonrası anlatmıştı, onun anlatımı üzerine yapmıştım bu salatayı, o gün bugündür yaparım. Bir de her sofrada eksik etmedikleri çakistes diyorlar zeytinin üzerindeki sosu buralarda bulabilsem. Eşim anlata anlata bitirememişti. Belki buraya uğrayan ve bilen biri bize anlatır. Ziyaretiniz için teşekkürler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin