24 Mart 2009 Salı

Çabucak




Hep çabuk olma derdindeyiz. Her işimiz çabucak bitirmek, bir sonrasına çabucak geçebilmek için.Çabucak markete gitmeli, faturaları çabucak ödemeli, yemeği çabucak yapmalı, araya çocuğumuzla bir oyun yerleştirip, ödevleriyle ilgilenmeli, doyurmalı, zamanı geçmeden uyutmalı ne varsa üzerimize düşen yapmalıyız, çabucak.
Başka da bir işe yaradığımız yok, sayılı günlerimizi tüketiyoruz, çabucak. Tam felsefenin en yakıcı yerindesin, o soru geliyor aklına:
-Boşver bunları akşama ne pişirecen onu söyle.
-?
Eşimin yıllar önce oynadığı bir Ferhan Şensoy oyunundan kalma şarkısı vardır, zaman zaman mırıldanır:
-aşır, pişir, yut... çek sifooon çeek!




Salçalı biftek de kolay ve fazlaca zaman almayan bir yemek. Kızdırdığın teflon tavaya biraz sıvıyağ koyarsın, etleri önlü arkalı kızartırsın. Sonra aynı tavada yemeklik doğranmış kurusoğanları kavurur, bolca salçayı katar, bir kaşık da unla kavurur sıcak suyunu verirsin. Etleri ve salçalı karışımı düdüklü tencerenin içinde buluşturur, buharı çıktıktan sonra yirmi dakika pişirirsin. Bir de pilav yaparsın yanına, al sana çabuk yemek. Kırmızı şarabı da hakettin yanında, biraz da telaşeyi bırakıp keyif yapmalı değil mi?



10 yorum:

Adsız dedi ki...

ne kadar haklısın...Bende hep zamana yetişememekten şikayetçiyim.Telaşımız hiç bitiyor maalesef.Sanırım bu tempoya alışkın bizler için,daha sakin bir yaşam sıkıcı olurdu:-)
Eşinize katılıyorum bende hep saatlerce uğraşıp hazırladığım yemeklerimin 10dk'da bitmesine çok içerlerim.Sonrasındada yemeklerimin son durağı olan (sifon sonrası)marmaraya gidiyor olmasına:)
ama insan kendini şımartmalı.bunca eziyet sonrası iyi seçilmiş bir şarap yada lezzetli bir rakı hoş sohbetler...olmazsa olmaz...
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor tane tane pilav ve güzel pişmiş bir biftek.
size afiyet bal şeker olsun...
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

pelince dedi ki...

Her şeye yetişmeye çalışıyoruz çok doğru...Çok lezzetli bir sunum hemen alıyorum o yüzden:)
Ellerine sağlık..

Sevgilerimi gönderiyorum...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

En sevdiğim yemeklerdendir kendileri, ayynen böyle yaparım nefis olur, ek olarak bir tek defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tane karabiberle dene benim hatrıma bir dahakine ;)

Narince dedi ki...

Sevgili Meltem, güzelim denizlerimizi ne hale getirdik,üzülmemek elde mi? Balık yerken korkar olduk artık.

Afiyet olsun Pelinciğim.

Esracığım hiç kırar mıyım senin hatırını?

Tijen dedi ki...

Senin şu hamuru yazına link verdim bugün Narince. Bir bak istersen.

Narince dedi ki...

Çok teşekkür ederim Tijen Hanım.

Bu yaptığınız güzelliği hiç unutamam, ne kadar teşekkür etsem azdır.

Kocaman bir gülümseme suratımda, yupppiiii.

selin dedi ki...

ismindende anlaşıldığı gibi gerçekten çabucak bir yemek...hayatın akışına kaptırıyoruz kendimizi değilmi hele benim gibi minik bir bebeğiniz varsa...
ellerinize sağlık diyorum sevgiler.
turuncumuttfak.blogspot.com
turuncumutfak.blogcu.com

Adsız dedi ki...

nekadarda güzel anlatmışsın. hayatın kendisi değilmidir zaten hep koşturmak yetiştirmek. :) ellerine sağlık

May dedi ki...

Sevgili Necla, benim gibi bir tembeli bile mutfağa sokmayı başarıyorsunuz. Bu işten en çok da hane halkı karlı çıkıyor:)
Tarifleriniz çok güzel denediklerimin hepsi harika oldu.
Samimiyetiniz sayfanıza yansımış, yüreğinize sağlık.

Sevgiler...

Narince dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili May. Sizin yüreğinizdeki güzellik görmenize sebeptir bunları. Teşekkür ederim, görüşmek üzere, sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin