24 Şubat 2009 Salı

Çiğ Köfte







Dün bütün günümüzü alan çiğköfteyi ancak bugün yayınlayabiliyorum. Ben yoğurmadım tabii, pek çok bölgede bayanlar bu işi üstlenmiş olsa da benim üstlenmeye hiç niyetim yok. Eşimin ellerine sağlık deyip, tarife geçeyim.

Önce neler lazım bir bakalım:

  • Çiğ köftelik esmer bulgur (yarım kilogram)
  • Yağsız ve sinirsiz iki kere çekilmiş dana kıyma ( yarım kilogram)
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 6-7 diş incecik tıraşlanmış sarmısak
  • Tuz, karabiber, isotve kimyon
  • Yarım bağ maydonoz
  • İncecik doğranmış yeşil soğan
  • Yarım limon

Dibi tırtıklı çiğköfte leğeninde bulguru rendelenmiş domatesle birlikte, bulgur domatesleri iyice çekene kadar yoğurun. Sonra domates salçasıyla, sonra biber salçası ve dilimlenmiş limonla birlikte kıvamını bulmaya yaklaşana kadar yoğurun. Sarmısağı da bu arada katmayı unutmayın. Sıra ete geldi, eti de ekleyip çiğ köfte istenilen kıvama gelene kadar yoğurun. İşin hilesi arada bir işinizi kolaylaştırmak için elinizi suya batırabilirsiniz ama aşırıya kaçmayın sakın. Etini de yedirdikten sonra baharatları katıp iyice yedirin, en son da yeşillikleri katıp, parmaklarınızın arasında köfteleyin. Çiğköfteleriniz hazır.

2 yorum:

Semra Altay dedi ki...

Merhaba,
Gerçekten çiğköfte için erkek gücü gerekiyor.
Eşinizin ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com

Adsız dedi ki...

offf off demek istedim :)

afiyetler olsun. pek severim.

sıcacık sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin