7 Şubat 2009 Cumartesi

Muzlu Kup



Malzemeler:


  • 2 paket çikolatalı kremşanti

  • 2 su bardağı soğuk süt

  • 5-6 adet petit-beurre bisküvi

  • 100 gr sütlü çikolata

  • Muz

Yapılışı;

Çikolatayı kırıp bir cezveye koyun. Ardından cezveyi kaynar su dolu bit kabın içine oturtun ve çikolatayı benmari usulü eritin. Toz şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın. Bisküvileri toz haline getirin ve çırpılmış şantiye ilave edin, tekrar karıştırın. Servis kuplarının dibine bir sıra muz dizin, üzerine bir kat şanti koyun, yeniden bir kat muz ve şanti ile kupları hazırlayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında biraz beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın. Çocuklar bayılıyor buna, hem yapımı kolay, hem de zaman almıyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

eritilmiş çikolatayı nereye koyuyoruz bu tarifte yardımcı olur musunuz?
teşekkürler,
ece

Narince dedi ki...

Dikkatsizlik etmişim, uyardığınız için teşekkürler Ece Hanım. Eritilmiş çikolatayı çırptığınız krem şantiye ekleyin lütfen.
sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin