18 Şubat 2009 Çarşamba

Ay Börek



Hamuru benim standart bir hamurumdur diyebilirim. Aynı hamurdan, sıkma, lavaş ve ay börek yapıyorum.
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çaybardağı süt
  • Tuz, maya
  • Un
  • 2 su bardağı ılık su

Bu malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurup, servis tabağı büyüklüğünde açtığnız hamurların ortasına istediğiniz bir içi koyup (peynirli, kıymalı, patatesli veya ıspanaklı) , az miktardaki sıvıyağda, teflon tavada, varsa sac üzerinde pişirdiğiniz börekleri kahvaltıda afiyetle yiyin.

3 yorum:

Narince dedi ki...

Sizlere katılmaktan mutluluk duyarım.

Adsız dedi ki...

merhaba bu tarife ne kadar ölçü maya koyuyoruz toz maya olur mu?

Narince dedi ki...

Yaş maya da kullanabilirsiniz, instant maya da. İkisinden de bir paketten biraz az maya kullanabilirsiniz.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin