Tarifi sevgili Zeymuran Cafe'den aldım. Buraya da kopyalıyorum. Sizler de yapıp simit firinlarinin lezzetini evinize tasiyabilirsiniz.
Malzemeler:
- 7 su bardağı un (gerekirse 1-3 yemek kaşığı daha)
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal rendesi
- 1 tatlı kaşığı karbonat tepeleme değil normal kadar
- 250 gr tereyagi (oda sıcaklığında)
Hazırlama:
- Bir kabın içerisinde ya da robotta yumurta,tereyağ, şeker,yoğurt,portakal suyu, portakal kabuğu rendesi iyice karıştırılır.
- Elenmiş un ve karbonat yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hamurdan iri parçalar kopartılarak yuvarlanır şekere batırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edilir.
- Hamurun elinize yapışmasını istemiyorsanız elinizi suya batırabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder