28 Eylül 2016 Çarşamba
Üzümlü Fıstıklı Tatlı Corekler
Baharatlı ve tatlı çörek sevenler için bu tarif. Mutfak Rehberi Dergisi'nin 97 yılı ocak sayısında aslında grissini iken benim mudahalemle corege donustu.
Malzemeler:
4.5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
1 yemek kaşığı biberiye yaprağı
50 gr. dolmalik fıstık
25 gr. Yaş maya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1+3/4 su bardağı ılık su
Bir tutam tuz
Hazirlama:
Unu yogurma kabına unu alın.
Biberiye yapraklarını tavada yağ koymadan kavurun. Ateşten alıp zeytinyağı ile karıştırın.
Üzümleri biraz sıcak suyla islayin.
Dolmalik fistiklari irice kiyin.
Yağlı biberiyeyi, suyunu suzdugunuz üzümleri, dolmalik fistiklari unun ortasına toz şeker ve tuzu una ekleyin.
Mayayi ortaya alıp ılık suyla gümüş atıp erigin ve ortadaki sıvı malzemeden başlayarak hamuru yogurun.
Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparin. Sonra uzun yuvarlaklar yapıp kendi çevresinde döndürerek fotoğraftaki gibi şekil verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden isitilmis 200 derece fırında pişirin.
Dilerseniz pudra şekeri de serpebilirsiniz yerken.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder