14 Ekim 2013 Pazartesi

Bayram Yemeği


Kurban bayramı için önereceğim son tarif. Koyun/kuzu etiyle yapın derim. Eti deniz tuzu, taze kekik, taze biberiye dalları ve zeytinyağı ile ovalayıp, hafifçe çentik attığınız birkaç yerine sarımsak , tane karabiber yerleştirin varsa bir mahalle fırınına yollayıverin. Bu kadar kolay aslında sırf et lezzeti almak için. Mahalle fırını yoksa evdeki fırına verebilirsiniz ama; gelecek faturaya katkısını düşünerek büyükçe bir tencerede önce her bir taraflarını mühürleyip sonra çok çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi haline bırakmanızı salık vereceğim. Tıpkı şuradaki gibi.  Hatta unutun eti, ağzını açmadan başına varıp dinleyin, suyu var mı diye. İyice suyunu çekip cızırdamaya başlamışsa açın ağzını ve biraz su ekleyin. Kapağını zırt pırt açıp buharını uçurmazsanız suya gerek kalmayacak inanın.

Etler yumuşayıp piştiğinde patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabında  baharatlayın:  tuz, karabiber, biberiye, kekik, toz kırmızı biber, pul biber, kimyon, birkaç diş sarımsak, biraz zeytinyağı gezdirin. 200 derecede fırınlayın. Patatesleri arada karıştırın, yumuşamaya başladıklarında ortaya etleri yerleştirin, hepsi birlikte pişsinler. Masanızı öyle güzelleştirecek, damaklarınıza öyle bayram ettirecek ki...

Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öper, zavallı hayvanlara eziyet edilmediği bir bayram geçirebilmeyi bütün kalbimle isterim.

sevgiyle kalın...


4 yorum:

NzlGl dedi ki...

Eline sağlık canım, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim, sevgilerimle

Mutfak Havlusu dedi ki...

Biliyorum doğru olmayabilir(etik açıdan)ama et kısmı güzle bu bayramın
genlerimde var:-)
Bayramın mübarek olsun,yenilen bu leziz yemekler kilo olmasın:-)

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Necla ablacım geçmiş bayramın kutlu olsun..
Fotoğrafından ne kadar leziz bir yemek olduğunu anlamak hiç de zor değil;) ellerine sağlık ablacım.
Mutlaka denenmeli..
Sevgiler..
aslı

sibelyalcincom dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor yiyenlere afiyet olsun:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin