8 Haziran 2012 Cuma

Başlangıçların Tatlı Telaşına İstinaden





Mevsim yaza döndü, tatil başladı sonunda.Fotoğraf, başlangıçların tatlı telaşına istinaden yerini almıştır burada.  Tatile girmemizle, bir yaş daha büyüdü cücüklerim. Bugün birinin, Mayıs ortası da diğerinin doğum günüydü. Büyüyorlar, son haftalarda hep bu konu zihnimde. Gelişim psikolojisi kitapları en hızlı büyümenin yaşamın ilk yılında gerçekleştiğini söylerler. Fiziksel olarak böyle iken; biri on iki, diğeri on altı yaşında iki çocuk annesi olmak bana bu çağlardaki büyümenin daha baş döndürücü olduğunu düşündürüyor. Ve en az ilk çıkardıkları diş kadar sancılı, ilk adımları kadar heyecan verici!

Tanımadığı birilerini görünce arkama saklanan, etrafında beni göremeyince dudaklarını büken küçük oğlan; pembe kabarık elbisesi içinde gülümseyen küçük kız büyüyor. Başım dönüyor! Bensiz sinemalar, arkadaşlarla AVM  gezmeleri, ev buluşmaları, okulla şehir dışında tatiller, telefon edip yemeğe yetişirim demeler başladı . Ve onların izni olmadığı için sizlere burada anlatamadığım bir dolu gülümseten ayrıntı.

Küçükken merdivenden kendim ineceğim diye tutturduğunda her an düşebileceği endişesini taşıyarak nasıl izin verdiysem, şimdi de gittiği eğlencelerden dönmesini öyle bekliyorum. Onlar mutlu oldukça ben daha da mutlu oluyorum. İçimdeki şaşkın kuş şakıyor.

Kırkına az kalmış kadın, içinde bir şaşkın kuşla yaşıyor.

Kırkına az kalmış kadın şaşkın bir kuşla.

Kırkına az kalmış kadın, yirmi bir yıllık can yoldaşı, oğlu, kızı ve iki güzel kediyle, içinde bir şaşkın kuşla...


6 yorum:

LeylaK dedi ki...

kırkına yaklaşmış kadını da sevdim, o kadayıfın altındaki kremayı da :) nefis....

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Sevgili narince,
İçindeki o şaşkın kuş artık hergün şaşıracak.
Onlar (çocukların) artık birer yetişkin olmaya aday.
Kaç yaşındalar bilemiyorum. Benim en çok etkilendiğim olay kızımın okula gittiği enson gündür.
Yıllarca erken kalkıp kızımı oğlumu okula yolcu ederdim. Bu erken uyanmalar ne zaman bitecek diye kendime sorardım. Keşke o erken uyanmalar devam etseydi. O günleri özlüyorum.
Bir de onların yavaş yavaş bağımsızlaşması yani yetişkin olması insanı etkiliyor.
Sevgiler yolluyorum, Pırıl.

sibelyalcincom dedi ki...

Ben de bugün çocuklarımın bebeklik videolarını izlemiş biri olarak yazını okuyunca duygulandım gerçekten zaman su gibi akıyor söylediğin şeyler sırasıyla yaşanıyor eh canları sağolsun mutlu olsunlar biz anneler için en büyük ödül:) sevgiler...

Hülya dedi ki...

Bugün ben de; SBS den çıkan oğlumun "anne tatilde arkadaşlarımla dışarı çıkabilir miyim ?" talebinde aynı duyguları yaşadım Ne zamana kadar kanatlarımın altında tutabileceğim,izin verdiğimde sınırları nasıl koymalıyım ...Ben de şaşkınım..

Ailenle birlikte nice mutlu yıllara..

sare dedi ki...

Sevgili Narince, şaşkın kuşu çok sevdim. Hep şaşıracağız. Ellerimizle büyüktüğümüz en sevgililerimizi ellerimizle uçurmaya çalışıyoruz.
Allah yollarınız açık etsin, hep mutlu, sağlıklı ve başarılı olsunlar.
Bana göre kırk bir dönüm noktası, herşeye daha farklı bakmaya başlıyor insan...
Sevgiler, sevdiklerinle birlikte...

Adsız dedi ki...

Mükemmelsiniz:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin