15 Haziran 2012 Cuma

Baharatlı Fırın Patates




Taze patatesler çıkınca sevindirik oluyorum. Baharla gelen onca tazeliğin arasında en çok patates mutlu ediyor beni desem, geç kaldın diyeceksiniz biliyorum. Ağırdan gidiyorum affola!

Taze patatesleri en çok bu halleriyle seviyorum. Kabukları soyulmadan, iyice yıkanarak, arkadaşlık etmesini sevdiğim baharatlarla. Ve bence en iyi anlaştığı baharat biberiyedir kendilerinin. Biberiye gelmişken; karabibersiz olur mu ? Olmaz! Beyazından kullanıyorum, rengini esmerleştirmesin diye. Toz kırmızı biber, kekik,kimyon, sarımsak, zeytinyağı, kaya tuzu peşi sıra gelenler.

Elma dilimi doğranmış patateslerimi önden az et suyu  ya da tavuk suyu ilavesi ile iki üç dakika kadar haşlıyorum. Sabırsızım çünkü, çabuk pişsinler istiyorum. Sonra gelsin kardeş baharatlar, üzerlerine zeytinyağı dolansın hasından. Yağlı kağıt serdiğim tepside önceden ısıtılmış 200 derece fırına yolculuk. Gözümü ayırmıyorum üstlerinden. Ara ara tepside hop hop hoplatıyorum her bi tarafları eşit pişsin diye.

Sonra etin yanına, tavuğun yanına yerleştiriyorum tabaklara. Ben mutlu, herkes mutlu...


4 yorum:

NzlGl dedi ki...

Vallahi tarifi okunca bizde mutlu:))))
sevgiler

Nurşen Aksoy dedi ki...

Taze patatesler benimde favorim..hemen her gün pişireyim istiyorummm..sizinkide süper olmuş.ellerinize sağlık..

Mutfaknotlari dedi ki...

taze patatesi bende çok severim
et yemeklerinin yanına çok yakışır

Adsız dedi ki...

woaa :D e3n sevdiğim yemeklerden biri, yanına süzme yoğrt olcak az sarmsaklı ımmhhhh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin