1 Mayıs 2009 Cuma

Tembel Necla !



Bir tek cumartesi sabahımız var erken kalkmak zorunda olmadığımız. Hafta içi okul nedeniyle erkenden ayaktayız, pazar sabahı da oğlan dershaneye, kız jimnastiğe. Cumartesi de boş sanmayın; öğlen servis gelir yaramaz oğlumu yine dershaneye götürür.
İple çektiğim cumalar içimde dilediğim saatte yatıp, dilediğim saatte kalkabilecek olmanın sevinci vardır. Gecenin orta yerinde uyanabilir,okuyabilir, yazabilir, en güzeli: sevgilimle sabahı karşılayabilirim.

Bir de sabah geç kalkma hevesiyle uykuya dalıp, kurulmamış telefon alarmları çalmamışken, çalması gereken saatte uyanmak yok mu? Uğraş uğraş uyuyamazsın. Yalnız ev halkının şansıdır bu. Tembellik yapma niyetim yoksa, dalarım mutfağa doyurucu, göz dolduran, bol karbonhidratlı bir kahvaltı hazırlarım onlara. Bugün ilk tarif tembel bir tatil sabahından. Gözünü açan :
-Çok açım.
Anne de tembel ya! Kolay, vakit almayan ancak; besleyici ve iştah açıcı bir şeyler koymalı miniklerinin önüne. Dondurucuya atılmış tek tük ne kalmışsa hepsini çıkarır, hafta içi yumurta yemeye fırsat bulamayan yavrularına kahvaltı pizzası yapar hemen. Adını böyle koydular, haksızlar mı?
Ne bulursa dolapta sucuk, salam, sosis, jambon hepsini teflon tavada, azıcık sıvıyağla çevirir, 3 yumurta, iki tepeleme yemek kaşığı dolusu un, yarım çay bardağı süt, bir çimdik de tuzu çırpıp, döker üzerlerine, mısır taneleri, bolca zeytin, haşlanmış minik küpler halinde doğranmış patates, yeşil biber, domates. Kapağını kapatır, en kısık ateşte usul usul pişirir. Pişmesine az kala rende kaşar da koyar, minikler afiyetle yer.



Tembel Necla, akşama da patatesleri kızartır, üzerine patlıcanları kızartır, sarımsaklı yoğurdu döker. Bonfileleri jülyen doğramış, azıcık sıvıyağda önce kızgın ateşte rengi dönene kadar çevirmiş, sonra altını kısıp pişmeye bırakmıştır. Suyunu çektiği halde hala pişmemişse yarım su bardağı kadar sıcak su katmış, piştiğinde de tuzunu ve kekiğini katmıştır. Eti de sarımsaklı yoğurun üzerine koydu mu, kızartma yaptığı yağda çevirdiği domates ve biberleri de tabağa serpiştirdi mi hazırdır çeltik kebabı.

Çeltik Kebabı sanal alemde Sofra Dergisi'ndeki haliyle dolaşıyor, bendeki eski sayısında İstanbul Princess Hotel'in mutfağından alındığını söylüyor. Şef patlıcan koymamış, ama ben patlıcan delisiyim, kızmaz herhalde.

9 yorum:

made in funda dedi ki...

tembel görmesek inanacağız yani.ben okurken yoruldum canım özelliele sabah kahvaltısı menüsü.yazdıklarını okudum aynen ben.yani aynen.bu kadar olur.canım yemeğinde ne fis olmuş.tam benlik.ellerine sağlık canım..harikasın...

pelince dedi ki...

Şef kızmasın patlıcanlı sunuma bayıldım... :)
Pizza ise nefis olmuş,tembellik bu mu Neclacım..Süper annesin daha ne olsun..
Ellerine sağlık...

Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

meltemmutfakta dedi ki...

Necla'cım,
bence kendine haksızlık ediyorsun.Pizzada,kebapta oldukça iştah açıcı ve tam çocuklar için ideal.Bence çocukların çok şanslı senin gibi anneleri olduğu için...
Her ikisise harika ellerine emeğine sağlık.
iyi bir hafta sonu geçirmen dileğiyle...
sevgiyle kal,


www.meltemmutfakta.com

İnci Yemek dedi ki...

Canım koştur koştur hayatı gene çok güzel özetlemişsin.Yazını defalarca okudum.orada bir şey var bir ince çizgi.Haftanın bir günü
bırakalım necla tembellik etsin
ama o biliyorki anne neclaya tembellik yok rahat yok hastalanmak gibi lüksü hiç yok:)aklı sürekli çocuklarının iyi beslenmesinde dolayısıyle akabinde gelen başarıda.Bu sebeple anne necla harikalar yaratmış sunumlarda
ortada ellerine sağlık canım çok
güzel olmuşlar her zamanki gibi.
Sıcacık sevgilerimi gönderiyorum.
iyi hafta sonları.

Narince dedi ki...

Güzel övgüleriniz için teşekkür ederim bayanlar. Koltuklarım kabardı.
Kabul edersiniz ki hepimiz de çocuklarımız için koşturuyor, hep daha iyisini yapmak istiyoruz. Emeklerimizin parasal karşılığını beklemiyoruz. Yorgun ve isteksiz olsak da ortaya koyduğumuz yemeğin besleyici ve ilgi çekici olmasını bir şekilde sağlıyoruz. Ama sanırım sonuç güzel de olsa içimdeki isteksizliğin yarattığı suçluluk duygusu idi bu satırlara sebep.

Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle, sağlıcakla kalın.

ipek dedi ki...

Böyle tembellik her eve lazım Neclacım. Ben tembellik yapacaksam domates bile dilimlemiyorum :))))

Zehra Gürgen dedi ki...

oo Neclacım tembellik buysa??
Kuzum sen neler yapmışsın ? buna tembellik denmez şekerim :)

sevgiler sanım
ellerine sağlık

DARMADAGIN dedi ki...

Merhabalar, okunmalı icin cevabım evettir bilginiz olsun...

basarılar diliyorum.

Narince dedi ki...

İpek ve Zehra, sağolun.

Sevgili Darmadağın, (tuhaf geliyor böyle selenmek size ama alışmalı artık) teşekkür ederim ziyaretiniz için. Hemen koydum bile baş köşeye sizi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin