2 Mart 2017 Perşembe
Bamya Çorbası
Bamya corbasi Konya Mutfağı 'nin düğün ve davet yemeklerindendir. Yemeğin sonuna doğru ikram edilir; böylece mide dinlendirilir, rahatlatilir ve yeniden yemeğe devam edilebilir. Lezzetli bir bamya çorbası için ilk şart en miniginden kuru bamya bulmak. Sonra bamyalari bezin arasında ovalayarak dikeninden, çer çopunden kurtarmak. Limonlu suda diriligi cikip neredeyse pisene kadar haslanir . Haslanan bamyalar süzülerek ipinden ayiklanip bir kenarda bekletilir. Başka bir tencerede kusbasindan da ufak doğranmış kemiksiz et (dana da olur koyun da) önce muhurlenir, kapağı kapatılıp çok kısık ateşte yumusatilir. Suyunu çektiğinde bolca kuru soğan yemeklik dogranip eklenir ve sararana kadar karıştırarak pişirmeye devam edilir. Soganlar sararinca salcasi eklenir, kavrulur. Yarım tatlı kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz kıvam için. Sıcak suyu verilir ve etler iyice pisine kadar kapağı kapalı ortadan az ateşte tutulur. Etler pistiginde bamyalar ve limon suyu, ( ben sarı dağ erigi pestili koydum yoksa koymayin ) eklenerek tuzu karabiberi ayarlanir, birlikte kaynatilir. Ozlesen corbaniz hazırdır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder