1 Kasım 2014 Cumartesi

Yerfıstıklı Bisküvi Yapıyoruz


Yer fıstığı sevenleri mutlu edecek, çaya banmalık nefis bir bisküvi tarifim var bugün sevgili okuyucu. Şimdi şöyle yapıyorsun: bir kaba bir su bardağı un, bir tatlı kaşığı kabartma tozu, bir fiske tuz ve bir buçuk su bardağı iri dövülmüş yer fıstığını alıyorsun. Başka bir kapta dört yemek kaşığından birazcık az oda ısısında tereyağını, dörtte üç su bardağı toz şeker ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpıyor, karıştırmaya devam ederek bir yumurtayı, bir çay kaşığı da şekerli vanilini ekliyorsun. Sonra  yarım su bardağına yakın suyunu süzdüğün yoğurdu da katıp hepsini yediriyorsun. Şimdi unlu karışımı da ekleyip bir güzel yoğuracaksın. Yağlı kağıt serdiğin tepsiye aralıklı olarak hamuru kaşık kaşık döküyor, önceden ısıtılmış iki yüz derece fırında on on beş dakika, güzelce renk alana kadar pişiriyorsun. Kürdan testinden geçti mi fırından çıkarıp tel ızgarada soğutacaksın ki; bütün nemleri buharlaşsın, tam istediğin sertlikte bir bisküvin olsun. Hadi afiyet şeker olsun.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin