19 Aralık 2013 Perşembe

Narince'de Yılın Enleri!

Yıl biterken şöyle bir geriye dönüp Narince'ye göz atacağız birlikte. Pek çalışkan bir yıl geçirdiğim söylenemez ya, yine de oturup en iyi on tarifi toparlamak istedim.

On numarada brüksel lahanası var. Tarifi kim denediyse sevdi, siz de deneyip bu sevimli sebzeyi yemek dağarcığınıza  katabilirsiniz. 



Dokuzuncu sıra fasülye yaprağı sarmasının. Çıtır çıtır, biraz mayhoş, kendine has lezzetiyle mutlaka tadılmayı hakediyor




Yazın ferah akşamlarını, rakılı, mezeli yazlık sofralarını özleten  tazecik zeytinyağlı börülceyi dondurucunuzda varsa yapın mutlaka. 




Erzincan Mutfağından nefis bir tarif patates mıhlaması. Kışın soğuk günlerine de çok yakışır, hele yanında buz gibi hoşafla. 




3 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Bayiliyorum sana, tariflerine, fotograflarina, herseyine :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Hepsi 10 numara! tam benlik!!

Sahildeki Ev dedi ki...

Hepsi çok değişik ama patates mıhlama acilen denenecekler listesine alındı..:)) SEvgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin