30 Ekim 2009 Cuma

Fırın Poşetinde Baharatlı Tavuk


Yok yok çok oldu artık yemek eklemeyeli buralara. Habire pasta börek, kek tart. Niye böyle? Çünkü yemekler akşama kalıyor, çünkü o saatte yeterince ışık olmuyor. Çünkü ev halkı sabırsızlanıyor, getir de yiyelim. Balık sezonu açılalı haftada bir, bazen iki balık tüketiyoruz. Fotoğraflanamıyor çoğu, başka zaman diyorum. Hoş, çeksem bile bakıyorum, ışık yok, tat yok fotoğrafta. Bu tavuk biraz eli yüzü düzgün geldi, zaten yazdan kalma, koymalı artık.

Tavuk yemekleri sıkıştığımızda kurtarıcıdır bizler için. Ya hemen atar düdüklüye, yanına bir pilavla kotarırsın akşam yemeğini. Ya da aniden misafir gelmiştir, üç beş sebze ekleyip poşetler fırına verirsin. Hoş görünüşlü bir yemek sunarsın sofraya. Tavuğu şu kuş gribi günlerinde ne çok özlemiştik. Tavuk değil de yumurtasızlık daha çok zorlamıştı beni gerçi.

Köy tavuğunun tadını çoktan unuttuk, balık yemiyle beslenmiş hayvanlar pişerken eve yayılan balık kokusu pek yok artık. Öyle alışmışız ki, geç pişen köy tavuğunun tadını yadırgarız artık. Tıpkı hazır yoğurtların tadına alışıp,ev yoğurdunun ekşimsi tadına dudak büken çocuklar gibi. Neyse ki bizim evde ekşi yoğurt makbul. Neyse tavuktan başlayıp yoğurda gelmişim ya bravo bana.
Güzelce temizlenmiş tavuk etlerinin yanına soğan, patates ve domatesleri doğrayın. Birkaç diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ekleyip şöyle bir harmanlayın. Sonra fırın poşetini usülünce unlayıp bütün malzemeyei boşaltın içine. Ağzını kapatıp, poşeti birkaç yerinden delip 250 derece fırına verin; yarım saaate pişerler. Pilav ve ayran yanına, biraz turşu, of of!

10 yorum:

ipek dedi ki...

Hımm bayılırım fırında patatesli tavuğa. Ellerine sağlık canımcım.

Şehnaz dedi ki...

ooo....muhteşem görünüyor...çok lezzetli olmuştur..ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor.hem göze hem mideye hitap ediyor öpüyorum...

meltemmutfakta dedi ki...

Bizdede kurtarıcıdır tavuk ve makarna:)Sevrek hazırladığım gibi severekte tüketiyorum.Özellikle şu ara sık sık tavuk ve balık yapıyorum bende:)Ellerine sağlık canım:)
Afiyet bal şeker olsun sizlere:)
güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle,

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canımmmmm ben seni pastanla böreğinle kekinle tartınla herşeyinle seviyorum hiiiç dert etme yani:)
ama bu tavuklarla daha daha çok sevdim sanki dermişim:)
ellerine sağlık şekerim nefisss olmuş.
öpüyorum en kocamanından:)

Tijen dedi ki...

Hadi bakalım kar yağışı başlıyormuş. Kış yemeklerine geçelim en iyisi. Bir çorba mı kaynatsam ne???

tub@ dedi ki...

Gerçekten ooff offf tam yemek saati :))
Ellerine sağlık canım süper olmuş :)
selamlar

yeşim dedi ki...

eline sağlık canım.iyi hafta sonları diliyorum.sevgiler....

made in funda dedi ki...

canım çekti şimdi.ellerine sağlık.ennn enn kısa zamanda yapacağım...

pelince dedi ki...

Bende bayılıyorum fırın poşetine :)) hemen doldururum içini.. tatlı ve tuzlular yemeklerden daha güzel poz veriyor sanırım.. bizde o yüzden tatlı yapıp çekiyoruz bol bol :)) bana bak hemen bahane de buldum...

afiyet olsun..

Sevgiler..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin