13 Nisan 2009 Pazartesi

Pısss!

Oldum olası reklamlara şüpheyle bakmışımdır. Zaman zaman çok başarılı bulup şapka çıkardıklarım olsa da, şüphemi korudum hep.

Güzel saçlarıyla salınan kızın sevgilisine her istediğini yaptırabilmesine şahit olduk, gülüp geçtik.

Sevimli bebeklere, onların marifetlerine soğuk kalamadık. Dilimize yerleşen sloganlar edindik reklamlardan.

Mutluluklarının tek şartı dicitürk olan ailelerin haline acıdık.

Yarıdan fazlasında hedef kitle olduğumuza şaşırmadık.

Ama şu aralar yayınlanan kredi kartı reklamlarını izleyip de sinirlenmememiz mümkün değildi.

Yalancılığın, umursamazlığın, yüzsüzlüğün biri bin para! Ülkemde kredi kartı borçları yüzünden aileler parçalanmamış, cinnet haberleri gazete ve televizyonların filaş haberi olmamış sanki. Esnaf, borcu borçla kapatıp, bir karttan çektiğini diğer karta yatırıp kırk takla atmıyor, ay boyu karttan yiyen insanımız, maaşını olduğu gibi ekistireye yatırmıyor, ay sonuna kendini yine beş kuruşsuz atmıyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi reklamcılarımızın yüzsüzlüğü sınır tanımıyor, kredi kartından yiyos, içiyos, .çıyos, yatıyos, kalkıyos bi kuruş para vermiyos. Pıssss! İcra kimin evine gelmiş pardon? Siz kartınızla gezin, tozun, tatile gidin, geri isteyen yok ki!

Birbirinin aynı günlerden, tekrarlardan, işten, güçten, her gün aynı işleri aynı saatte yapmaktan, şu koca dünyaya kendi adınıza bir farklılık katamamaktan mı şikayetçisiniz? Kredi kartınız size dünyaya izinizi bırakma şansı sunuyor; atlayın uçağa, tertemiz kumsala bırakın ayak izlerinizi.

Bir başkası üşenmemiş, hayal fabrikası kurmuş sizin için. Sadece hayal edin, e bi de onların kredi kartını kullanın yeter. Balıksınız sonuçta, oltaya gelin!

Bu kadar kızgınlığın üzerine dün gece gördüğüm Cem Yılmazlı telekom reklamına da takdir vermeden geçmeyelim. Başka kimseye ihtiyacı yok adamın, bir kendisi bir de kopyası lanse edivermiş ürünü sonunda. Hint ve denizci dansına bayıldım. Derdim niyeti tatlıya bağlamak, öfkeyle bitmesin yazı. İncir tatlısı, tarif Cafe Sardunya'dan:

Malzemeler :

20 adet kuru incir
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
6-7 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su

Yapılışı :

Sütü bir tencereye alıp kaynatalım ve ocaktan alalım. İncirleri yıkayıp kaynar sütün içine dizelim. Kapağını kapatıp bu şekilde 1,5 – 2 saat kadar bekletelim.

İncirleri sütün içinden çıkarıp tekrar suyun altında yıkayalım ki tatlımızın şerbeti berrak olsun ,incirlerin üzerinde tortu kalmamalı... Cevizi tarçınla karıştıralım ve iri parçalar halinde incirlerin alt kısmındaki delikten incirin şeklini bozmadan içlerini cevizle dolduralım. Doldurduğumuz cevizleri bir tencereye alıp üzerlerine suyu dökelim. Toz şekeri serperek ocağa koyalım. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatalım. Şerbet kıvamını alıp incirler pişince ocaktan alıp soğuması için bekletelim, servis yapalım.


9 yorum:

Adsız dedi ki...

:) haklısın narince..ne desen haklısın..sonundaki tatlıya bayıldım ellerine sağlık...

İnci Yemek dedi ki...

Kredi kartı reklamlarına gösterdiğin hassasiyete aynen katılıyorum canım.İnsanlar bu konuda bilinçlenmeden sunuldu ve kullanıldı.Ben hala şunu anlamakta
zorlanıyorum.hadi bir defa yenildiniz bu karta ısrar etmenin ne alemi var.kredi kartı doğru kullanıldığında güzel bir araç
tamam...?neyse tatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım bir defa denedim sütlü incir tatlısını sevmedim birde seninkini deneyeceğim.Birde hindi yürek aynen tavuk ciğer gibi paketlenmiş şekilde satılıyor güzel bir tat kızartmada yapabilirsin.Sıcacık sevgiler..

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

bağlanılan tatlıya bayıldım :)
ellerine sağlık canım

meltemmutfakta dedi ki...

canım,söylediklerinde son derece haklısın.Sana katılıyorum.Reklamlarla cazip hale getirilen kartlar,sonrasında adliyelerde boy gösteren madurlar.Sokaklarda dağatılan insanlara zorla verilen kredi kartları bugün birçok ailenin yıkılmasına sebep oldu.Uff konuşacak çok şey var ama işteee..
Canım,tatlın harika olmuş,ben bu tatlıyı özellikle balık sonrası yemekten son derece keyif alıyorum.İnan incir reçelini fazlaca yapma sebebimde bu.Balık sonrası tatlı olsada eşim ve ben mutlaka birer tane incir reçeli yeriz.Çok seviyoruz.ellerine emeğine sağlık...
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

pelince dedi ki...

Necla reklamlar konusunda çok haklısın.Ben de bir çoğuna sinir oluyorum.
Her türlü satışı çocuklar üzerinden dönderiyorlar bir de :(
İncir tatlısı nefis olmuş,ellerine sağlık....

Zehra Gürgen dedi ki...

Ee herkes bir pay koparma derdinde vatandaştan..reklamları artık bir kuşak olarak değil, herşeyin içinde verir oldular..
Ve gelelim tatlıyaaa,süper!

ellerine sağlık canım.

Tijen dedi ki...

İncir tatlısı hep anneannemi hatırlatır, çok severdi rahmetli. Ellerine sağlık Narince!

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

cem yılmaz hakikaten süper...
tatlı da öyle:))))
ellerine sağlık canım,
nefis olmuş
öpüyorum

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Çok güzel görünüyor incirler.Ellerine sağlık.Bende yapacağım inşallah.

Sevgiler*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin