21 Nisan 2009 Salı

Minik Tırtıl



Küçük bir kız çocuğuydum. Nisan yağmurlarını hiç mi hiç sevmezdim.Her gün yağmur yağardı, çamuru ve çamurlu aykkabılarımı sevmezdim, ağırlaşan ayakkabılarımı. Günlerce dua ederdim: 23 Nisan'da yağmur yağmasın diye. Bahar olsun isterdim, yaz olsun, cicilerimin içinde üşümeyeyim isterdim. Annem içimden bir kat daha giydirmesin isterdim. Ve her 23 Nisan'da yağmur yağardı. İncecik, karpuz kollu, kabarık etekli cicilerim ve içimdeki kat kat giysilerle giderdim bayrama .Öğleden sonra açan güneşe çok kızardım. Niye sabah uğramadın sanki? Bahar yağmurlarını özler oldum şimdi. Yağsın istiyorum, yağsın, yağsın, yağsın. 23 Nisan'da küçük bir mola versin ama.


Yine yağmurlu bir bayram bekliyor çocuklarımızı; öyle diyor hava durumu raporları, sanki yağmursuz bir bayram geçirdik de. Diyor ya, minikler yine aldırmayacaklar yağmura. Hızlanan provalarla az çok fikir edindik bu yılın bayram gösterilerine dair. Bolca küçük Hadiseler göreceğiz. Soğuğa aldırmayan, izlenmeye bayılan küçük kadınlar. Düşük belli Hadise pantolonları, açıkta göbekleri, belki yüzlerindeki komik makyajları ile. Öğretmenlerimizin çocukların pop idollere olan sempatisini daha da güçlendirecek çalışmalardan uzak durmalarını isterdi gönlüm. Her bayram Kenan Doğulu, Tarkan, Hepsi vb. bir dolu kulak tırmalayan şarkı eşliğinde danseden çocukları görüyoruz. Rondlar hazırlasalar istiyorum, minik piyesler, fıkralar. Kuru bir nostalji arzusu değil benimkisi. Ben çocuklarımı olabildiğince korumaya çalışıyorum ucuzluktan, basitlikten; öğretmenlerin de aynı dikkati ve özeni göstermesini bekliyorum sade.

Ama sitemi fazla uzatmayacağım. 23 Nisan'dır yarın, bayramda sızlanmayayım diye. Bugünden kutluyorum, malum sabah erkenden kalkacak, okula gideceğiz. Küçük kızım şiir okuycak haykıra haykıra. Oğlanın ilk bayramlarında, her etkinliğinde, her gösterisinde zırlardım; ne zaman büyüdü bu diye. Artık alıştık, ağlamıyorum öyle. Zaten anaokulunda ilk 23Nisan'ında kabakulak geçirdi, günlerce hazırlandığı gösteride yer alamadı. İkinci bayramında yine hastaydı, yüksek ateş, burun akıntısı yatıyordu evde. Şükür biraz büyütüp adam ettik de eskisi kadar sık hastalanmıyor.


Ben yine konuyu dağıtmadan bitireyim. Sevimli tırtıl minikler için. Meraklı Minik'in ilk sayılarından birinde görmüştüm kendisini. Biraz ukela, havalı bir hali var değil mi? Çocuklara Cicili Bicili Etkinlikler'e yollamalı bunu.


Bayramınız kutlu olsun küçük hanımlar, küçük beyler.


9 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ne güzel yazmışsın... Gerçekten korumak lazım çocukları basitliklerden... Hele makyajlı küçük kızları görünce deliriyorum...Kutlu olsun çocuklarımızın bayramı... Eveeett tırtıldaki ukela bakışları ben de yakaladım :) Sevgiyle...

İnci Yemek dedi ki...

selam neclacım uzun sayılacak zaman size yazamadım ziyaretlerine çok teşekkür ederim canım yatılı misafirler derken yorgunluktan fena halde hastalandım neyse
çocuklarının 23 Nisan Bayramını kutlamak için oturdum nice güzel bayramlar geçirmelerini dilerim.
Ayrıca sistemin çarpıklığımı yoksa
görsel medya mı çocuklarımızı yozlaştıran yoksa emparyalistlerin
stratesi olan ahlaki değerlerimize
el atmış olmaları bu tartışılır.
senin gibi bende ortamdan hiç memnun olmayanlardanım adeta bir yerden düğmeye basılmış artık çocuklarımız çocukluk çağını yaşamadan gençkız,delikanlı oluveriyorlar.Herşeyi kolay tüketmeyi bize dayattılar şimdi
sıra çocuklara geldi.Evet canım günümüzde çocuk yetiştirmek onlara iyi gelecek hazırlamak önce onlara
Türk örf ve adetlerini beyinlerine vede kalplerine kazımaktan geçer.
gerisi kolay akedemik bilgi her çağda ögrenilir.Sıcacık sevgilerimi gönderiyorum...

meltemmutfakta dedi ki...

Yazdıklarını büyük bir keyifle okudum.Beni o günlere götürdü...
Tüm çocukların bayramını kutluyorum.Bu ukala tırtıında harika olmuş.İlk gelen çocuk misafirim için hazırlamak için sabırsızlanıyorum.Çok şeker olmuş bayıldım.
Senin küçük hanım ve küçük beyin bayramını kulıyorum,yarınki törende bol şans diliyorum.
Sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

Adsız dedi ki...

tırtıl tırtıl minik şirin küçük tırtıl

süper


ellerine sağlık
sevgiler

pelince dedi ki...

Ne güzel bir yazı yazmışsın.Eskilere gittim ben de...Çocuklarımızın bayramı kutlu olsun...

Sevgiler....

Tijen dedi ki...

Gerçekten neden ille de 23 Nisan'da yağmur yağar? Gerçi Antalya'da güneşli bir sabah vardı, şimdi esinti var ama...

ipek dedi ki...

Çok güzel bir yazı yazmışsın bayramla ilgili. Çok hoşuma gitti. Her tarifin ayrı güzel, ellerine sağlık.

Damak Tadı dedi ki...

Çok hoş anlatmışsın..zevkle okudum ve gülümsedim,hatırladım..Yüreğine sağlık..Tırtıl çok eğlenceli olmuş..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

beste dedi ki...

cok seker olmus bu tirtil:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin