5 Nisan 2009 Pazar

Makarna Salatası

Çocuklara ve çocukların annelere yaptırabileceklerine dair şiiri sayfaya yerleştirmiş, konu üzerine birkaç kelam edip, makarna salatasıyla final yapmayı planlarken, bir süredir kablosundaki temas sorunu yüzünden binbir nazla çalışan modemin resti çekmesiyle planlarım alt üst oluverdi. Bütün öğlenimi aldı sorunu çözmek. Yanımda götürdüğüm bozuk adaptöre uygundur deyip aldığım yeni adaptör çantamda, işimi hemencecik halletmiş olmanın sevinciyle eve döndüğümde sonuç hüsrandı. Modem çalışmıyordu.Bu sefer yanıma modemi de alıp bilgisayar malzemeleri satan küçük dükkanın yolunu tutuyorum yeniden. Bir önceki gidişimde suratı asık olan satıcı gülümsüyor, özür diliyor; mahçup.

Koştur koştur okul çıkışına zor yetişiyor, çocuklarla eve atıyorum kendimi. Akşam için patates oturtmayı hazır etmişim, bilgisayarıma kavuşmuşum. Yanımda sıcak çayım, dışarda yağmur, serinleyen havaya inat evimiz sıcacık. Bir tek pır pır eden modem sinirimi bozuyor, hava muhalefetinden olsa gerek. Pek çok sayfaya ulaşamıyorum.

Çocuklara işini son güne bırakma vaazları veren ben, kızıma geçen hafta verilen ödevi ayarlamayı son güne bırakmışım. Çin'in gelenekleri üzerine slaytlı bir sunum hazırlayacak, yardımım olmadan yapamaz. Gidip gelen modem ışıklarına rağmen hallettik sayılır.
Makarna salatasına gelirsek, tarif kolay:





İşte malzemeler, şekillerini birbiriyle uyumlu yapmakta fayda var; kaşar peyniri,taze nane, maydonoz, salatalık turşusu, haşlanmış mısır taneleri, kırmızı biber, bir paket de haşlanmış makarna.




Karıştırın hepsini, tuzunu, yağını ayarlayın. Salata barların başköşesinde bulunur hep. Size afiyet olsun, ben gitmeliyim.


Bu arada komşu bloglara işlerimi bitirir bitirmez uğrayacağım, söz.

3 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

CANIM SAYFAMDA ODULUN VAR
ALABILISIN
SEVGILER

Narince dedi ki...

Teşekkür ederim Filiz Hanım. Sizi gözleyerek, bağlantım izin verdiği ölçüde yapmam gerekenleri yapmaya çalışacağım. Zira pek çok blogu göremiyorum şu anda.

Ben de sevgilerimi yolluyorum.

meltemmutfakta dedi ki...

Ellerine sağlık.sağlıklı lezzetli ve hafif...görüntü süper,reçedede birbirine yakışan lezzetler olduğuna göre birde yapan becerikli arkadaşımsa yemede yanında yat.ellerine zevkine emeğine sağlık...
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin