29 Aralık 2008 Pazartesi

Çiğ Börek




Malzemeler

Hamuru İçin:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı su
tuz

İç Malzemesi İçin:

125 gr kıyma
1 adet kurusoğan
tuz
karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Böreğin içini hazırlamak için; rendelenmiş soğanı, kıymayı, tuzu, karabiberi ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.

Hamuru için bir kaba unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu ve 1/2 su bardağı suyu ilave edip, hamur elinize yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 14 beze yapın. Her bir bezeyi 10-12 cm çapında daire şeklinde açın. ortasına kıymalı içten koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Sıkıca yapıştırdığınız kenarları bir kapak yardımıyla keserek düzleştirin.

Sıvıyağı derin bir tavaya koyup iyice kızdırın. Börekleri atıp her iki tarafını da kızartın. Kızaran çiğbörekleri bekletmeden sıcak sıcak yiyin. Artık yanına ayran mı istersiniz, çay mı istersiniz..













3 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Neclacım,

Senin tariflere ailece bayılırız, dün oğlumun canı feci eskişehir çi'börek çekmiş.Keşke yol uzun olmasa da yiyip gelsem dedi :) Dur ben sana yaparım dedim,hemen senin tarifi yazdım koşa koşa ve tabii heyecanla ilk kez çi'börek yaptım.

Benimki demesin mi, yediğim en güzel çiğ börekti bu diye, övgüyü ben mi alayım yoksa necla teyzen sayesinde mi diyeyim bilemedimmm :)

Narinim,kendi gibi güzel tarifleri olan dostum...Çok ama çok teşekkür ediyoruz bu enfes ötesi lezzet için.Güzel yüreğine sağlık,öpüyorum çocukları ve seni...

Narince dedi ki...

Övgü senindir aşkım, önünde tarif dururken yapamayan da olur, olmaz mı? Ellerine sağlık olsun. Belki bi gün birlikte yaparız, afiyet şeker olsun, yarasın.

Ben de öpüyorum ikinizi birden.

Cahide dedi ki...

Güzel bir tarife benziyor fakat resimleride görünse daha iyi olacaktı :(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin