10 Mayıs 2014 Cumartesi
Kuşkonmaz ve Mantarlı Makarna
Kuşkonmazlı son tarif makarna demiş idim. On beş bilemediniz yirmi dakikada hazır olacak nefis bir makarna bu. Dilediğiniz makarnayı bir yandan sosunu hazır edivereceksiniz. Bunun için zeytinyağında piyazlık doğranmış soğanları yakmadan dikkatlice sarartın. Ocağın altını açıp mantar ve kapya biber ekleyin, çevriştirip iki üç santimetre boyunda kırılmış kuşkonmazları ve dilediğiniz kadar çam fıstığını ekleyip sadece birkaç dakika pişirin. Şimdi biraz krema, tuz ve karabiberle son dokunuşu yapıp yine hepi topu üç dört dakikada ocağın altını kapatın.
Makarnanız haşlandı zaten, iyice süzüp sosla buluşturun, üzerine ince kıyılmış maydonoz ve parmesan peyniri ile servis yapın.
Bu kadar, hakkaten!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
taze kuşkonmazla karşılaşır karşılaşmaz denenecektir:) ellerine sağlık
Yorum Gönder