Peş peşe Antep Mutfağı'ndan tarifler vereceğimi sandıysanız yanıldınız. Verebilirdim, sıkmazdı, bunaltmazdı.
Ekşili taraklığın içindeki ayva aklımı çelmeseydi. Elimde kalan üç adet ayvayla göz göze bakışırken oldu her şey. Kekik, sarımsak, zerdeçal, az salça, tuz, karabiber, kimyon ve sıvıyağla alt üst ettiğim tavuklar kendi suyunda usul usul pişerlerken. Bir ayvayı güzelce yıkayıp yine kabuklarını soymadan - soymuyorum çünkü; soyarsam dağılırlar piştiklerinde- elma dilimi doğrayıverdim. Tereyağı eridi tavada, çam fıstıklarını attım evvel. Sararır sararmaz da ayvaları. Şöyle bir çevriştirdim, bir iki damla limon suyu, iki yemek kaşığı kadar da su katıverdim. Azıcık tuz serpeledim, kısık ateşte kapağı kapalı bıraktım üç dört dakika. Sonrasında tavuk bagetle yan yana tabakta süzülüyordu ayvalar. Ayva ayva güzel ayva dedim. Geçen yıl kendi ağaçlarımızın ayvalarıyla yaptığım
kek,
reçel,
tatlı,
kereviz tariflerine bakmak isterseniz buyrun efenim. Ben elde kalan iki ayvayla hayallere dalayım...
HIIIIIMMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilÇOOOK GÜZEL OLMUŞ
Biberiye de olsa mıydı?
YanıtlaSilNefis gözüküyor. Ayvanın tatlıdan başka kullanılması hoşuma gitti.Eline sağlık . Unutmadan biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twitter hakkında faydalı bilgiler paylaştık. Bize de bekleriz.
YanıtlaSiloy oy oyyy:)))yerim yerimmmm:))))nasıl da güzel görünüyor,hele yakutla tadından yenmezzz:))))ellerine sağlık canımmmm
YanıtlaSilellerine sağlık canım hem güzel anlatımın ,hemde enfes tarifin için :))
YanıtlaSilsevgiler:))
hamileyken bol bol yerdim kizim güzel dogsun diye :-)
YanıtlaSilayni da oldu...
bahti da güzel olur insallah
afiyet olsun
:))
YanıtlaSilpek aramız yok bizim ama güzel kabul ediyorum:))
senin bende yaşadığın sorunu bende bazı yerlerde yaşadım ablacım sistemsel heralde:(
Güzel olduğu resimden belli:)))
YanıtlaSilyaratıcıda olmuş, elinize sağlık
güzel fikirmiş,sunumda harika olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilNarincem nasıl anlatmışsın canım ayvayı sevmeyenin bile yiyesi geliyor canım benim:))
YanıtlaSilsunum dersen muhteşem olmuş.
ellerine sağlık tatlım.
kandilinizi kutlarım,sarılıp öperim seni ve kuzularımı...
Sevgili arkadasim kandilini kutluyor, Rabbimden, hepimizin dualarinin kabul olmasini diliyorum.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilSevgili Narincem, kandilini kutluyor, Rabbimden, hepimizin dualarinin kabul olmasini diliyorum.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilNecla ablacım ayvayı yemeklerde kullanmak ne güzel bir fikir..Zaten bildiğim kadarıyla mutfağımızda yemeklerde ayva kullanmak çok eskilere dayanıyor, böyle çeşitli bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bagetler de nar gibi kızarmış doğrusu, ellerine sağlık ablacım:).
YanıtlaSilSevgilerimle..
aslı
Narinim canım arkadaşım vallahi ne haklısın,boşladım epeydir blogu.. Her gün söz versemde kendimi bir türlü beceremiyorum düzenli yazmayı .. Senin lezzet ötesi tariflerin gözümden asla kaçmıyor bilesin!
YanıtlaSilAyva et yemeklerine çok yakışıyor,osmanlı mutfağında da çok kullanılırmış.. Gönülden sevgiler yolluyorum..
Hayırlı kandiller diliyorum ..
Et yemeklerinde ayvayı severim ama tavukla hiç denememiştim mutlaka lezzetli olmuştur ellerinize sağlık
YanıtlaSilHayırlı kandiller:)
Çok severim,ellerin dert görmesin,sevgilerrrrrr....
YanıtlaSil