5 Mart 2012 Pazartesi

Düğün Çorbası




Benim için bir gün önceden kalan haşlanmış etleri değerlendirmenin en kolay yolu. Kalan etleri didikleyip, çorbamı yapmaya girişirim. Ama hazırda etiniz yoksa kuzu gerdan etini haşlamanız makbuldür. Et haşlamanın bütün incelikleri şurada. Etinizi haşlayınca tencerede dinlenmesine izin vermeli. Varsa esmerliği dibe çöksün iyice, sonra tencereyi sarsmadan dikkatlice süzmeli suyunu. Soğuyup yağlarının donması, üst kısımda toplanması tercihimdir. Kaşıkla sıyırıp almalı, şimdi çorbanın rengi daha beyaz olur işte.

Tamamını et suyundan yapmamalı, ağır oluyor. Biraz et suyu, biraz da normal suyu kaynamaya bırakın. Başka bir kapta bir yumurta, 4 yemek kaşığı kadar koyuca yoğurt, yarım limonun suyu, dört yemek kaşığı unu bir bardak suyla çırpın. Şimdi ısı eşitleyeceğiz her zamanki gibi. Kaynayan çorbadan alıp ısısı eşitlendiğinde terbiyesini katacağız çorbanın. Terbiyelenen çorbaya didiklediğiniz etleri de katıp, tuzunu ayarladınız mı, bırakın kısık ateşte biraz kaynaşsınlar.

Servis yaparken erimiş tereyağına toz kırmızı biber ekleyip, cozurdatmayı unutmayın sakın.

Afiyet, şeker ola!

Yandaki işleme ortaokul günleri, ev ekonomisi dersinden ilk denememdir. Gün gelip burada kullanmak varmış. Hey gidi günler...



13 yorum:

  1. ellerine saglik corba enfes.evet peceteyi anladim,annenin hediyesi diye dusundum ama sen de marifetlisin bayagi.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. Çorbadan önce etamindeki işin güzelliğine baktım sonrada tabağa Neclacığım benim ilgi alanlarımdan biri. Böyle el işlerine çok meraklıyım. Yıllar öncede çok yaptım. Ellerine sağlık. Çorbada tam kıvamında afiyet bal şeker olsun yiyenler sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  3. Peçete ve tabağın uyumu harika. Ellerine sağlık Narinim..

    YanıtlaSil
  4. Canim sifa olsun nefis bir corba tarifi .

    YanıtlaSil
  5. etaminde gözüm kaldı kii,,
    çorbayı sonradan farkettim;)
    çokk cici bir sunum olmuş narincemm:)
    ellerine sağlık kardeşim..
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  6. NARİNİM MMM MİS CANIM
    ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM
    MUHABBETLE KAL
    :)

    YanıtlaSil
  7. düğün çorbasını n zaman yapsam veya bir yerde görsem hep aklıma ilk yaptığım zaman gelir,mutfakla aram daha yeni yeni iken eşimin ailesinin geleceği bir iftar mönüsünde seçmiştim.Olmayacak diye pek ağlamıştım ...elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. bayıldım çorbana ellerine sağlık canım sunumda süper:)

    YanıtlaSil
  9. Ohhh, misler gibi olmus, afiyet sifa olsun,,, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  10. kim bilir ne kadar lezzetli olmuştur çok severim ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  11. Narince, bende arada böyle değerlendirmeler yaparım.
    Çok güzel görünüyor, canım. Ellerine sağlık.
    Yanındaki kanaviçe örtüde bir harika görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. tarifeleriniz çok güzel,özelliklede görsel resimler ama keşke malzemeler ve hazırlanışı kısmını madde madde yazsaydınız böyle biraz karışık duruyorda.

    YanıtlaSil
  13. Önce teşekkür edeyim sayın adsız, isminizi yazsaydınız keşke:) Bu benim fena bir huyum, ölçülü tarif verememek. Sizleri düşünerek ölçü vermeye dikkat edeceğim, yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

narince