16 Ağustos 2010 Pazartesi

Erik Kiraz Sorbe (Plum and Cherry Sorbet)


Tuz Biber Dergisi Ağustos sayısı için hazırladığım tariflere geçelim diyorum artık. Kapaktaki fotoğraf, erik ve kiraz sorbe ile başlayalım. Kirazın bol olduğu vakitlerde yapmıştım, çikolatalı sorbeyi anlatırken de söylemiştim hani taa Ağustos'ta vereceğim tarifini diye. Erik ve kiraz, mayhoş, serin, kaşık kaşık...


Malzemeler:

  • 5 adet iri kırmızı erik
  • 2 adet iri sarı erik
  • 1 avuç kiraz
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı toz şeker

Hazırlama:

Çekirdekleri çıkarılmış erik ve kirazları yarım çaybardağı su ile kısık ateşte dört-beş dakika pişirin.

Pişen meyveleri blendır yardımıyla püre haline getirin.

1,5 su bardağı sıcak suya toz şekeri katıp eritin.

Şekerli suyu püreye katıp yedirin.

Karışımı bir kaba boşaltıp dondurucuya koyun.

Bir gece dondurucuda bekleyen sorbeyi afiyetle tüketin.


20 yorum:

  1. Bayıldım bu sıcaklarda ancak bu bana iyi gelir Neclacığım ellerine sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Serin serinnn, mayhoşşş... Harika ellerine sağlık Neclacığım... Kocaman Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık narinim çim ferahladı:)

    YanıtlaSil
  4. Yaz sıcaklarında iftar sonrası hafif lakın etkılı bır tatlı olarak da yenebilecek bir lezzet...
    Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.

    YanıtlaSil
  5. ablacımm başarın için tekrar tebrik ediyorum seni yazı dizisi süperdi:))
    sorbe hiç yapmadım hayatımda beni cesaretlendiriyorsun ama:))
    ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  6. ablacımm başarın için tekrar tebrik ediyorum seni yazı dizisi süperdi:))
    sorbe hiç yapmadım hayatımda beni cesaretlendiriyorsun ama:))
    ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  7. günaydın canımıniçi..
    ellerine sağlık.güzel hayırlı bereket dolu bir hafta diliyorum.öpüldün...

    YanıtlaSil
  8. Bu sorbeleride hic denemedim ama eskiden cocukken bizim karin icine koydugumuz seker ve recelin verdigi tad gibi druruyor sanki,bir denemek lazim,tarifler icin cok tesekkürler...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Dergide okuduğumda çok beğenmiştim. Bu sıcaklarda harika oluyor. Ellerine sağlık canım. İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  10. Oh ohh bakınca dahi içim ferafladı... Ellerinize sağlık nefis görünüyor... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Görüntü bana çocukken çok sevdiğim vişneli dondurmayı hatırlattı. Buzlu buzlu ve hafif ekşi. Bayılırdım. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık bu sıcaklarda şerbetli tatlı yerine sorbe serin serin ne güzel olur.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canım; sözün bittiği yerdeyim, çok zarif ve estetik olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrr..öptüm....

    YanıtlaSil
  14. Selammm.Nefis gözüküyor sorbe.Ellerine sağlık.Yeni etkinliklerle ilgilşi beni haberdar edersen çok sevinirim.Soft bowl' ertelenme sebebi ile katılamamıştım.En kısa sürede tanışmak üzere.Sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  15. Selammm.Nefis gözüküyor sorbe.Ellerine sağlık.Yeni etkinliklerle ilgilşi beni haberdar edersen çok sevinirim.Soft bowl' ertelenme sebebi ile katılamamıştım.En kısa sürede tanışmak üzere.Sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  16. bu sıcaklarda nasıl güzel gider:))
    ellerine sağlık
    bu tarifi başka hangi meyvelerle yapabiliriz?

    YanıtlaSil
  17. Her blogda kenarda görür görür dururdum bu nedir diye.. birden karşıma çıkıverdi :) ellerinize sağlık.. en acilinden yapılacak:)

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık canım, sıcaklarda serinletici bir tat olmuş.fotoğraf bile serinletti beni.

    YanıtlaSil
  19. dergide görünce çarpılmıştım görüntüyr !! harika görünüyor, tadı zaten enfes birşey biliyorum :)
    arkadaşım yaptı nede olsa he heheee

    YanıtlaSil
  20. Cok serin ve guzel gorunuyorlar. Cilekli versiyonunu da tavsiye ederim. Sevgiler
    www.narcicegirengi.com

    YanıtlaSil

narince