Tuz Biber Dergisi Ağustos sayısı için hazırladığım tariflere geçelim diyorum artık. Kapaktaki fotoğraf, erik ve kiraz sorbe ile başlayalım. Kirazın bol olduğu vakitlerde yapmıştım, çikolatalı sorbeyi anlatırken de söylemiştim hani taa Ağustos'ta vereceğim tarifini diye. Erik ve kiraz, mayhoş, serin, kaşık kaşık...
Malzemeler:
- 5 adet iri kırmızı erik
- 2 adet iri sarı erik
- 1 avuç kiraz
- 1/2 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı toz şeker
Hazırlama:
Çekirdekleri çıkarılmış erik ve kirazları yarım çaybardağı su ile kısık ateşte dört-beş dakika pişirin.
Pişen meyveleri blendır yardımıyla püre haline getirin.
1,5 su bardağı sıcak suya toz şekeri katıp eritin.
Şekerli suyu püreye katıp yedirin.
Karışımı bir kaba boşaltıp dondurucuya koyun.
Bir gece dondurucuda bekleyen sorbeyi afiyetle tüketin.
Bayıldım bu sıcaklarda ancak bu bana iyi gelir Neclacığım ellerine sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilSerin serinnn, mayhoşşş... Harika ellerine sağlık Neclacığım... Kocaman Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık narinim çim ferahladı:)
YanıtlaSilYaz sıcaklarında iftar sonrası hafif lakın etkılı bır tatlı olarak da yenebilecek bir lezzet...
YanıtlaSilEllerıne sağlık bereketi bol olsun.
ablacımm başarın için tekrar tebrik ediyorum seni yazı dizisi süperdi:))
YanıtlaSilsorbe hiç yapmadım hayatımda beni cesaretlendiriyorsun ama:))
ellerine sağlık ablacım..
ablacımm başarın için tekrar tebrik ediyorum seni yazı dizisi süperdi:))
YanıtlaSilsorbe hiç yapmadım hayatımda beni cesaretlendiriyorsun ama:))
ellerine sağlık ablacım..
günaydın canımıniçi..
YanıtlaSilellerine sağlık.güzel hayırlı bereket dolu bir hafta diliyorum.öpüldün...
Bu sorbeleride hic denemedim ama eskiden cocukken bizim karin icine koydugumuz seker ve recelin verdigi tad gibi druruyor sanki,bir denemek lazim,tarifler icin cok tesekkürler...
YanıtlaSilSevgiler.
Dergide okuduğumda çok beğenmiştim. Bu sıcaklarda harika oluyor. Ellerine sağlık canım. İyi haftalar.
YanıtlaSilOh ohh bakınca dahi içim ferafladı... Ellerinize sağlık nefis görünüyor... Sevgilerimle...
YanıtlaSilGörüntü bana çocukken çok sevdiğim vişneli dondurmayı hatırlattı. Buzlu buzlu ve hafif ekşi. Bayılırdım. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık bu sıcaklarda şerbetli tatlı yerine sorbe serin serin ne güzel olur.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım; sözün bittiği yerdeyim, çok zarif ve estetik olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrr..öptüm....
YanıtlaSilSelammm.Nefis gözüküyor sorbe.Ellerine sağlık.Yeni etkinliklerle ilgilşi beni haberdar edersen çok sevinirim.Soft bowl' ertelenme sebebi ile katılamamıştım.En kısa sürede tanışmak üzere.Sevgilerrr.
YanıtlaSilSelammm.Nefis gözüküyor sorbe.Ellerine sağlık.Yeni etkinliklerle ilgilşi beni haberdar edersen çok sevinirim.Soft bowl' ertelenme sebebi ile katılamamıştım.En kısa sürede tanışmak üzere.Sevgilerrr.
YanıtlaSilbu sıcaklarda nasıl güzel gider:))
YanıtlaSilellerine sağlık
bu tarifi başka hangi meyvelerle yapabiliriz?
Her blogda kenarda görür görür dururdum bu nedir diye.. birden karşıma çıkıverdi :) ellerinize sağlık.. en acilinden yapılacak:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, sıcaklarda serinletici bir tat olmuş.fotoğraf bile serinletti beni.
YanıtlaSildergide görünce çarpılmıştım görüntüyr !! harika görünüyor, tadı zaten enfes birşey biliyorum :)
YanıtlaSilarkadaşım yaptı nede olsa he heheee
Cok serin ve guzel gorunuyorlar. Cilekli versiyonunu da tavsiye ederim. Sevgiler
YanıtlaSilwww.narcicegirengi.com