15 Ağustos 2010 Pazar

Ramazan'da Her Güne Bir Tarif: Arnavut Ciğeri


Haftada bir bilemedin iki tarifi zor eklerken Peçete'nin Ramazan boyunca her güne bir tarif çağrısına ilgisiz kalamadım. Bugünden itibaren Narince'de de her gün yeni bir tarif olacak. Öyle uzun uzadıya sohbetler eksik kalacak muhtemelen, ama her gün buluşacağız iyi değil mi?

İlk olarak ciğer kebaptan kalanlarla yaptığım arnavut ciğeri ile başlayalım.

Malzemeler:
  • Bir adet ciğer
  • Bir demet maydonoz
  • 5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlama:

Düz bir yüzeyde bıçağın ucuyla ciğerin üzerindeki zarı soyun.

Parmak genişliğinde bantlara kesip kuşbaşı (fındık büyüklüğünde) doğrayın.

Yemeğe yarım saat kala unlayın.

Bir tavaya bolca sıvıyağ koyup kızdırın.

Unladığınız ciğerlerin fazlasını silkeleyerek kızgın yağa atın.

Ciğerlere sertleşinceye kadar dokunmayın.

Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartın.

Derin bir kaba alıp, hemen tuz ve kırmızı biber serpip ağzını kapatın.

Sonra piyaz doğranmış kurusoğan ve maydonozla birlikte servis yapın.

13 yorum:

  1. Ayy canım arkadaşım benim, ben biliyordum dayanamayıp bize katılacağını :)))

    elerine sağlık arnavut ciğersiz olamazdık, ben de yanına soğuk ayran çorbamı getiririm kızlarda Allah ne verdiyse artık sofra tam olur :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bu tariflerle benimde kolestrolüm tavan yapacak anlaşıldı:))))Eline sağlık Neclacığım hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  5. Canım; hiç bir zaman hayır demiyeceğim bir lezzet,ramazanda ağır olsada,ben yinede varım.Ellerine sağlık çok hoş görünüyor.Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  6. Ciğerden ziyade,et kavurma gibi gözüküyor,şahane yani :) elinize sağlık..Hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  7. 2 gündür öldürüyorsun beni şu görüntülerle yahu :) Ellerine sağlık Neclacım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ciğeri sadece arnavut ciğeri olarak tüketmeyi seviyorum yanında bir de patates kızartması varsa çok daha keyifli oluyor benim için. Ellerine sağlık canım.. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. :)))))))))))
    ciğerci dükkanı açacağım
    sözz :)))))))))))
    afiyet olsun narinimmm.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık arkadaşım.Arnavut ciğerini çok severim.Çokta lezzetli görünüyor.Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  11. hem susadım hemde acıktım.ciğer çok sevmem ama nasıl leziz duruyor neclaaaa....güzel ellerine tatlı gönlüne sağlık.öpüyorum canım benim.bereketli iftarlar...

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.
    Hayırlı ramazanlar dılıyorum.

    YanıtlaSil
  13. off süper bayılırız biz :) ellerine sağlık şeker..

    YanıtlaSil

narince