17 Ağustos 2010 Salı

Erik ve Vişneli Crumble


Erik bir de vişneyle birleşti, crumble oldu. Soğutmadan yemeli, öyle güzel ki!


Malzemeler: Hamur İçin:

  • 125 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 tepeleme yemek kaşığı un

Meyveli Harç İçin:

  • Bir küçük kase kırmızı erik
  • Bir küçük kase vişne
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limonun suyu

Hazırlama:

Erik ve vişnelerin çekirdeklerini çıkarın, erikleri dörder parçaya bölün. Meyveleri kalın tabanlı bir tencereye koyup üzerlerine toz şeker ve limon suyunu ekleyip ocağa koyun. Kaynayınca çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak üç dakika pişirin.

Meyveli harç soğurken siz kırıntılı hamuru hazırlayın. Soğuk tereyağ, şeker ve unu parmak uçlarınızla, yoğurmadan birbirine yedirin.

Fırın kabına önce meyveli harcı, üzerine kırıntılı hamuru eşit şekilde yayın, sakın bastırmayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcağı çıktığında yanında kaymaklı dondurma ile servis yapın.

43 yorum:

  1. ablacımm Narincede yaşanan erik vişne aşkına şahitlik etmek çok güzell:)) umarım bu aşk hep böyle sürer..:))
    ellerine sağlık ablacımm..
    öpüyorumm...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nejlacim...Bizim burada iftara 1 saat kaldi.gozum kesse visne almaya gidecegim ama iftardan sonraya kaldi.Ama kesin yapacagim yummmm..Ayten

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzrl gözüküyor,denemek istiyorum ama genelde tarifleri katlettiğim icin :(

    YanıtlaSil
  4. Şimdi gelde yapma bunu bas bas bağırıyor ye beni diye.Yapınca da babanga bağırıyor senin yüzünden kilo alıyorum diye ellerine sağlık Neclacım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Öfff öffff öfffff nasılda güzel gözüküyor şeftali ve orman meyveleri ilede denemeli eline sağlık Neclacığım....

    YanıtlaSil
  6. oldukça pratikmiş harika görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir görrünümü var. Ellerinize saglik.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Ben hep elmalısını yapardım. Sizinkide çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık,sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  10. Crumble yi ilk daha internet de bir yemek sitesinde görmüş ve beynime yer etmişdim denemek için.
    Lakin o tarif daha bir karmaışdı bana göre !
    Tarifinizle o vurulduğum tarifi kıyasladım..
    Sizin tarif daha etkili !
    Karmaşık bır analtım yok sade ve net bir anlatım ile sunulan tarifleri uygulamak daha etkili.

    Kısmetse bu hafta sonu yapacakdım..
    Sizin tarif yazdırıldı çantaya konuldu bile..
    Meyve olarak ben Nektarin ve Karadut düşünmüşdüm sanırım uyum sağlar..

    Ellerinize sağlık tekrar teşekkürler tarif için..
    Bereketi bol olsun..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Off Necla'cım ya, dondurma, meyve, kıtır hamur bundan daha güzel birleştirilip sunulamazdı heralde. Ne soğutması, bulsam ağzımı yaka yaka yerdim. Ellerine sağlık canım. (Yapılacaklar listemde ilk sırada crumble)

    YanıtlaSil
  12. ufff harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Crumble delisi olarak,vişne nasıl yakışmıştır kimbilir diye bakınırken karnımın zili çaldı :) Neclacım sadece tarifi versen yeterdi bu şahane resimler her zamanki gibi iştah açıcı :)

    YanıtlaSil
  14. Neclacım muhteşem bir görüntü ellerine sağlık sunuma bayıldım öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  15. İnanıyorum ki tadı da işhat açan görüntüsü kadar güzel olacaktır. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Hımmm nefis... Hafif mayhoş bayılırım... Elerine sağlık canımmm...

    YanıtlaSil
  17. Görüntü süper olmuş,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Necla görüntü mükemmel.Yanındaki dondurma ile ne güzel de yenmiştir. Canım çekti valla. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık tek kelimeyle muhteşem bir tarif.En kısa zamanda deneyip tadına bakıcam.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. neclacım şahanesin ellerine sağlık bayılıyorum burda bende istiyorum...

    YanıtlaSil
  21. nefis görünüyor neclacım ellerine sağlık.ben o büyük servis kabını alıp kaçsam...ne güzel olurdu...

    YanıtlaSil
  22. Neclacım o nasıl güzel bir görüntü öyle, tez elden deneme listesine almalı, bayıldım:))
    bir de o kullandığın fırın kabını sorsam, nasıl kullanışlımı, hamurişlerini alttan güzel pişiriyormu?
    ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. alemsin canım ya çok güldüm valla çorbalı makine yani:)))))
    sen beni güldürdün allahta seni güldürsün

    YanıtlaSil
  24. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  25. Neclacım cevabın için çok teşekkür ederim, artık kullandıkça tecrübelerini paylaşırsın:)
    iyi günlerde kullanman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  26. Narincem evde tüm malzeme mevcut iyileşir iyileşmez deneyeceğim. Nefis gözüküyor Eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  27. merhaba Necla Hanım
    tek kelimeyle bayıldım bu negüzel bir uyum olmuş ellerinize yüreğinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. Ama olmaz ki canım arkadaşım ? şu görüntüyü görüp tadını da tahmin edince durulmuyor !?

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  29. Gülüm süper bir görüntü!
    Eminim tadı da öyledir,vişne var muhteviyatında,güzel olmaması imkansız:)
    Bu arada çikolatalı sorbeye de bayıldım,epeydir aklımda mutlaka deneyeceğim.
    Muhabbetle,görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  30. Erik ve visne iki mayahos tat, nefis bir aroma katmistir pastaya elinize saglik

    YanıtlaSil
  31. Ne kadar muhteşem gözüküyor.Kesinlikle denemek istiyorum.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  32. Ne kadar muhteşem gözüküyor.Kesinlikle denemek istiyorum.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  33. Erik ve vişne ikilisi çok güzel olmuş. İkisinede bayılırım:)
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  34. nefis görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  35. Güzel olmaz mı hiç! Bayılırımmmm...

    YanıtlaSil
  36. Şekerim bu nasıl güzel şey yaaa? Beş dakikaya sizdeyim vallahi!! :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  37. hartıka görunuyor eellerıne sağlık narınce.sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Canım bu ne harika bir lezzet görüntüsü bitirdi bni ellerine sağlık...

    Bu arada sorbeni denedim süper olsu en kısa zamanda yayınlayacağım...

    YanıtlaSil
  39. Narincem tekrar merhaba . Dün akşam itibari ile tarifi denedim . Çok güzel oldu. öncelikle teşekkür . fakat bir şey sormak istedim tam tarif ölçülerine uyduğum halde üzerindeki kırıntı hamur pişince kıtır kıtır oldu. sende de böylemiy di. un kalite yada yoğunluğuna göre 1-2 ölçek azaltmak değişiklik gösterir mi. bana bilgi verirsen bir de o şekilde deneyeceğim:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  40. Kastettiğin çok kıtırsa böyle olmayacak. Hafif ağızda dağılan gevrek bisküvi gibi oluyor. Sanırım un oranıyla oynamak gerekli senin dediğin gibi. Güğvenip denediğin için teşekkür ediyorum. Beğenmene çok sevindim, sen de iyi biliyorsun bu duyguyu ya:))

    YanıtlaSil
  41. 10 parmağında 10 marifet .Maaaşallah diyorum sevgili Narince. Seni ana kız (ashley - ve ben )çok seviyoruz:Birde güzel anlatıyorsun ki yapılışlarını .

    YanıtlaSil
  42. Narince merhaba
    Tariflerini yeni takipçisi olarak evime gelen misafire bu tatlıdan yaptım.Sadece erik kullandım ve muhteşem oldu.Herkes çok beğendi ve tarifini istedi.Yanında dondurma ile müthiş bir uyum sağlıyor.Ellerimize sağlık diyorum :)
    Pratik ve hızlı bir tatlı yapmak isteyenler için birebir bir tarif...

    YanıtlaSil
  43. Çok teşekkür ederim, güvenip denediğiniz için. Hem çok kolay hem çok lezzetli değil mi? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

narince