Lakırdısız gönderiler devam ediyor, her gün. Tuhafıma gitmiyor değil, ekle tarifi çık. Ama böyle, zihnim tatil yapıyor, zorlamıyorum, bayrama kadar.
Malzemeler:
- 3 su bardağı krema
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 5 yumurta sarısı
İçi İçin:
- 250 gr kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
Hazırlama:
Kremayı vanilin , yarım su bardağı toz şeker ve bir fiske tuzla karıştırın. Hafif ısıtıp ocaktan alın.
Yumurta, yumurta sarısı, yarım su bardağı şekeri ısıtılmış kremaya karıştırın. Karışımın bulunduğu kaseyi buz dolu bir kaba oturtup, iki dakika mikserle çırpın.
Parfeyi bir kalıba döküp iki saat buzlukta bekletin.
Bu arada kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Şekerle karıştırıp kısık ateşte yumuşayana kadar üç-dört dakika pişirin.
Ateşten alıp püre haline getirin. Püre soğuduktan sonra krema torbasına ya da ucunu küçük kestiğiniz temiz bir poşet koyun.
Yumurtali kremayı dondurucudan çıkarıp krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.
Kremanın üçte birini kalıba döküp üzerine kayısı püresinden toplar sıkın. Üzerine kalan kremanın yarısını yayıp tekrar kayısı püresi sıkın.
Üzerini kalan krema ile kaplayın. Kalıbın üzerini folyo ile kapatıp dondurucuda en az beş saat bekletin.
Parfe hiç denemedim ama bu çok hoş.. yapasım geldi :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNeclacım çok güzel duruyorlar tabakta seyretmek bile keyif verdi yesem kimbilir ne olur ellerine sağlık
YanıtlaSilablacığımm..
YanıtlaSilsen lakırdı etmesende fotoğrafların konuşuyor zaten.. ben hissediyorum dile gelişlerini..
her zamanki gibi kendine hayran bırakıyorsun beni kalıyorum buralarda..
ellerine sağlık diyebiliyorum canı gönülden..
Buna benzer bir tarif de ben de vardı ama yumurtalar çiğ katılınca pek hoşlanmıyorum... Görüntü süper, ama biraz zahmetli geldi bana... Ben tembel işi pratik tarifleri seviyorum :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kocaman sevgiler...
Sorbeler parfeler bu sıcakta yapılır mı Neclacığım eline sağlık. (Porselen meraklısı birine bu tabakta konur mu bayıldım:))))
YanıtlaSilNecla kayısılı parfe harika görünüyor. Şimdi buz gibi bir dilim ne güzel de giderdi. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHEM GÖZE HEM DAMAĞA HİTAP EDEN BİR TARİF..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK YAZA YAKIŞIR BİR LEZZET ..
BEREKETİ BOL OLSUN..
SEVGİLER..
MUHTEŞEM Görünüyor ellerinize sağlık. Çok şık, leziz ve iştah açıcı
YanıtlaSilSaygılar.
evde kırmızı kayısılarım var, (black apricot diyorlar burda ama çok yaygın değil) yarın krema alıp hemen deneyeceğim, harika!
YanıtlaSilNarinim ellerine sağlık kremalıya nefis olduğuna eminimm canımı istettin yahu:)
YanıtlaSilTam mevsimi çokta güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık dondurma gibi soğuk soğuk ne güzel:)
Canımmm ellerine sağlık harika görü
YanıtlaSilnüyor sıcaklar için birebir:))Bere
ketli iftarlar dilerim öpüyorum.
Elleriniz sağlık. Çok hoş görünüyor mutlaka lezzeti de öyledir
YanıtlaSilwww.sendepisir.com
Harika görüntü..Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım..
YanıtlaSilneclam nefis olmuş kaşık alıp geliyorum iftar sonrası sendeyimmm...
YanıtlaSilrengi görüntüsü harika ellerinize sağlık. çok şık olmuş
YanıtlaSilsevgiler..
Çok hoş görünüyor,leziz olduğuda kesin ,ellerine sağlık,sevgilerrrr....
YanıtlaSilNe yazayım ki ben şimdi buna. Parfe ayrı güzel, tabak ayrı. Müthişsin yine, ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilNefis bir görüntü. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilGülüm enfes görünüyor,bayıldım..
YanıtlaSilŞu rengin şekerliğine bakın ya Hu:)
Hayırlı Ramazanlar dilerim.Parfe harika görünüyor.Ellerinize sağlık.Bence tam bir Ramazan tatlısı olmuş.Hem pratik,hem serin,hem hafif.
YanıtlaSilBuda çok leziz deneyeceğim;) eline sağlık
YanıtlaSil