19 Ağustos 2010 Perşembe

Peynirli Kiş (Quıche au Fromage)


Ramazan boyunca her gün bir tarif vermeye devam ediyoruz. Sevgili Ayşem, pate brisee hamuru ile tart tabanlarını dünden hazır etti. Bugün doldurmasını bekliyoruz. Ben tuzluyla doldurmuştum hatırlarsanız. Necip Usta'nın tarifiyle;
Malzemeler:

Taban İçin Pate Brisee Hamuru:
  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağ
  • 7 yemek kaşığı çok soğuk süt veya su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Bir çimdik toz şeker

Harç İçin:

  • 625 gr süt (varsa yarısı süt, yarısı krema)
  • 200 gr rende kaşar peyniri
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir çimdik karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi

Hazırlama:

Taban için un, tuz, şeker ve tereyağını avucunuzun içi ile birkaç dakika yoğurmadan ovalayarak küçük taneli hale getirin. Sonra ortasını havuz gibi açın, sütü ilave edip iki üç dakika yoğurun. Fazla yoğurmayın, avucunuzun ısısını hamura vermeyin, zaten hemen toparlandığını göreceksiniz. Üzerini örtüp on beş dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru hafif unlayarak yirmi dört santimetre çapındaki tart kalıbına göre açın. Kalıbınız teflonsa yağlamanıza gerek yoktur. Açtığınız hamuru kalıba düzgünce yayın, üzerine çırparak hazırladığınız peynirli harcı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Üzeri erken kızarırsa folyoyla kapatıp, hem taban hamurunun hem de peynirli dolgunun iyice pişmesini sağlayın. Fırından çıkardığınız kişi soğumadan tüketin.



20 yorum:

  1. ablacımm çok güzel birşey buu ne kadar lezzetli görünüyor..
    geçenlerde fransız bir bloggerda bir italyan ekmeği görmüştüm hatta bu akşam ki sahur için planlıyordum ona benzettim..:)) nefiss nefiss:))

    YanıtlaSil
  2. İştah acıcı ve çok güzel eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş...
    İsviçrede o kadar çok yapılırki adım başı her yerde görebilirsiniz tuzlusunu tatlısını.. çok alışkın olduğumuz bir yemek ama sizin ellerinizden gerçekten tablo gibi çıkmış..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çok leziz gö
    rünüyor sunumda harika çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Yine tam benlik bir tarif,ellerinize saglik,kisi cok severim,her cesidini,Almanlarda cok yapar kis tarzi seyleri,cok garip görünür ama ben heseferinde tadlarina bayilirim,esim ise hic sevmez,o yüzden neee zamandir kis yapmiyorum,canim cekti simd:)

    Tatli iftarlar...

    YanıtlaSil
  7. Çok muhteşem görünüyor . Yumurta kokmuyor değilmi? Ben denemeyi çok isterim ama Ashley yumurta konusunda çok uyuz olduğu için koca Kiş başımda patlıycak korkuyorum.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. harika gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor. Ellerinize saglik. Bugün bende de bir tart var. Begenir misiniz acaba? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bu tart hamurunu bende denemeliyim içine patlıcan mı kabak mı koyup yapsam acaba? Eline sağlık fotoğraflara ve tabağa takıldım yine:))) sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık narinim harika olmuş görüntüsü lezzeti kimbilir nasıldır

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Domatesler ayrı bir güzellik katmış.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. mükemmel!

    komşum nasılsın iyimisin? halin hatrın nasıl görüşemez olduk :))

    hususi selamlarımı yollarım ve seni çok öperim :)

    hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  14. Neclacığımm elelrine sağlık ne kadar güzel bir tarif fotolarda harika:D

    YanıtlaSil
  15. sevgili narince, nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Narince harika görunuyor ellerıne sağlık.bende cumartesı mısafırıme yapacagım.çok severım:)sevgiler

    YanıtlaSil
  17. marifetlisin sen çok biliyorsun değilmi...öpüyorum...

    YanıtlaSil
  18. Mmmm bayilirim quiche fransiz tuzlu tarti
    ozellikle ispanaklisi,pirasali ve somonlusunu cok severim fromage yani peynirliside favorimdir :)
    ellerine saglik canim goruntu super

    YanıtlaSil

narince