Patatesli çöreğin tarifine geçmeden, kabaklı bir tarif beklentiniz var mıydı bilemiyorum. Lakin kabaklı tarifler etkinliği konusunda sıkıştırılıyorum. N'etsek?
Malzemeler:
- 42 gr. yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İç Harca:
- Patates
- Maydonoz
- Tuz
- Karabiber
Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş tereyağ, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip, iyice yoğurun. Ele yapışmayacak kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra temiz bir bezle hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar kabarmasını bekleyin.
Bu arada patatesleri diri kalacak şekilde haşlayın, ezin. Tuz, karabiberle tatlandırın.Kabaran hamuru ikiye bölün. Önce bir hamur topağını tezgahın üzerinde elinizle açarak 4-5 mm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin. Patatesli içten her yerine yayın. Daha sonra irice sarıp rulo yapın. Bir simit gibi uçlarını birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Üzerine susam serpip, 200 derece fırında pişirin.
Canım benim öldürdün beni bu ne gü
YanıtlaSilzellik aldım kaçıyorum haberin ola
ellerine sağlık kocaman öpüyorum.
Kabak tadı dermisin? Kabak etkinliği yapalım Neclacığım :))))Gerçi çok önceleri biz blog dünyasına girmeden yapılmış bana gelen yorumlarda Serap yazmıştı.Neyse düşünürüz bir şeyler...Gelelim patatesli çöreğe mayalı hamurlarla bir barışsak bende yapacağım ama bir türlü sabredip kabarmasını bekleyemiyorum ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyor canım
YanıtlaSilellerin dert görmesin
ablacığım dünki kabak tarifini denedimm senin kadar beceremesem de tadı çok güzel oldu:)) sahurdada istedi ahali yaptım:))
YanıtlaSilçöreğinde pek bir güzellll..
nasıl hoş görünüyor bu saatte anlatamam:))
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Tek kelime ile Muhteşem.
YanıtlaSilSaygılar.
Çok güzel görünüyor tam da "patatessever" eşime göre...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Bak şimdi çok özendim. Hele de fırından çıkalı yarım saat falan olmuşken, henüz ılıkken yemek nasıl güzel olurdu kimbilir!
YanıtlaSilNarinim bu benim en sevdiğim hamur, nasılda harika olmuşş
YanıtlaSiltatlı -tuzlu çalışmak çok kolay oluyor ve üzümlüsüne bayılıyorum sanırım :))
Tijenciğime sonsuz katılıyorum..
Bak bize mutfak yolu gözükecek sanırım !
Of ama çok güzel görünüyor.. İftar vakti gelse de bir dilimini alsam.. :)
YanıtlaSilcanım... narin kalpli ince duygulu biricik gönül dostum.ellerine gönlüne sağlık...çok öpüyorum...
YanıtlaSilayy çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilYanında güzel bir çayla sahurda ne güzel olur ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler:)
Ya Necla bu çörek harika olmuş. Ellerine sağklık canım. Ben pek beceremiyorum mayalı hamuru. Kızım çok istiyor mayalı poğaça ama ben güzel olmaz diye yapmıyorum.
YanıtlaSilNecla öncelikle kabak konusu kapanmamalı;) çörek nasıl güzel gözüküyor,aklım öndeki parçada değilde arka taraftakilerde kaldı;))
YanıtlaSilellerine sağlık...
Ya neclacım bana asıl patlıcanlı tarif lazım.Bahçeden topladım şu ince uzunlardan ama ne yapsam bilemedim?
YanıtlaSilpatlıcanlı börek mi yapsaydım acaba?
nasıl da güzel görünüyor Neclacım ellerine sağlık maaşallah san Ankaralım
YanıtlaSilNeclacım hasta ,hasta gözlerim yerinden fırladı:))nasıl nefis lezzet bu ellerine sağlık tatlım
YanıtlaSiladeta kokusu buraya geldi:)zaten bir patates delisiyim.çok öpüyorum
canım..
eline emeğine sağlık.. patatesli çörek harika..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, elinize sağlık. en kısa zamanda deneyeceğim, ilgimi çekenler listeme ekledim.
YanıtlaSilNefis bir görüntü mis gibi patates ve mayalı hamur kokusu buralara kadar geldi ellerin dert görmesin....
YanıtlaSilTam çay davetlik! Nefis!
YanıtlaSil(kabak tavayı yaptım nefis oldu! bir dahakine fırında deneyeceğim ama, çok yağlıydı çünkü)