30 Ağustos 2010 Pazartesi

Kabak Tava



Gelelim ikinci kabak tarifine, o da Necip Usta'nın. Yerken ustaya saygınız bir kat daha artacak. Çıtır çıtır, kabak bayılmıyor, tüm lezzetini sergileyebiliyor. Deneyin, mutlaka!

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy kabak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 Türk kahvesi fincanı soğuk süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlama:

Kabakların kabuklarını kazıyın.

İki ucunu kesip, boyuna bıçak sırtı kalınlığında doğrayın.

Üzerine tuz ve sütü ilave edip karıştırın.

Otuz dakika beklettikten sonra kabakları hiç sıkmadan una bulayıp
kızgın yağın içine atın.

Alt ve üstleri altın sarısı renk alan kabakları sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

28 yorum:

  1. nefisss ve cok sağlıklı ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Neclacım harika bir tarif, hiç sütte bekletmemiştim böylece sanırım yağıd fazla çekmiyor?

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik. Yogurtla güzel bir ikili olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. değişik denenmeye değer bir tarf olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. değişik denenmeye değer bir tarf olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Necla sen ve Mine beni bitirdiniz zaten ;)) vallahi geçen hafta bol kabaklı geçti ;)) bugünde zeytinyağlı kabak yaptım .. pek güzel poz vermedi ama olsun .. belki eklerim... evde de kabak yiyen bir tek benim,gayet memnunum halimden ama .. iki tanecikte olsa mutlaka her hafta alıyorum...

    kağıt gibi incecik ve enfes duruyor.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. En çok sevdiğim sebzedir kabak..Öyle nefis hazırlamışsın ki canım,imrenmemek elde değil..Afiyet olsun sizlere..Öpüyorum kocaman..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli görünüolar.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor hele de yoğurtla ne de güzel yenir.Ellerine sağlık canım yiyenlere de afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  10. ELLERINE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR
    SUT ILE HIC DENEMEDIM TARIF ALINDI
    SEVGILER CANIM

    YanıtlaSil
  11. ohhh nefis olmuş.ellerinize sğlık

    YanıtlaSil
  12. Çıtır çıtır olduğu görüntüsünden belli :) bir kabaksever olarak,bu pratik tarifi denemekten mutluluk duyarım,emeğine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Ilginc bir tarif,denemek lazim,tesekkürler size...

    YanıtlaSil
  14. ablacığımm bu akşam deniyorum bunu!!!
    senin deyiminle "kabak tadı"na bayılıyorumm:))
    bahçede de kabak patlaması yaşanırkenn deneyelimm yiyelimm:))
    ellerine sağlık ablacığımm..

    YanıtlaSil
  15. Yazın yenecek en güzel sebzelerdendir kabak. Lezzetine bayılırım. Eline sağlık canım . sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Çok tuttum bu tarifi bir kabak yemekleri etkinliğimi yapsak acaba Neclacığım:)))Neler çokardı kimbilir ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Bence kabağın en güzel hali. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. İftar sofralarınızı süsleyen "Fırında Tavuk Yemekleri"nizi bizimle paylaşıp, paylaşırken eğlenmeye ve eğlenirken MAGGİ'nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışmamızdan birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?? Katılmak için tek yapmanız gereken tarifinizi fotoğrafıyla birlikte bize göndermek.. Ayrıntılar için www.hamaratabla.com

    YanıtlaSil
  19. sevgili alev ben bayıldım bu kabaklara pankek gibi göründüler gözüme :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Neclacığım muhteşem görünüyor elle
    rine sağlık.İlk fırsatta deneyeceği
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. ElLerine sağlık narinim bir kabak saslatası bu kadarmnı güzel sunulur mmmm nefisss

    YanıtlaSil
  22. Necla ablacım kabağın her yemeğini severim ama bu kızartması bir başka güzel gözüküyor:).
    Ellerine sağlık..
    Sevgiler:)).
    aslı

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Necla gerçekten görüntü harika. Kabak kızartması yaparım ama biraz boynu bükük olurlar bu öyle değil; pek bir alımlı duruyorlar. :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. Neclacığım Pelin bizim kabak yemeklerine bayılmış iyi bir etkinlik konusu ben bugün yeni bir kabak yemeği keşfettim önümüzdeki günlerde deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  25. Kabak tadı diyen sensin benim suçum yok:))))

    YanıtlaSil
  26. Bir sonraki tarif de kabaklı mı olacak merak ettim bak şimdi Necla'cığım ve eski günlere döndüm. Nedense bana annemin yaptığı ve pek sevdiğimiz karnabahar ve havuç kızartmasını hatırlattı fotoğrafın...

    YanıtlaSil
  27. bayılırım kabağa, eline sağlık neclacığım.

    YanıtlaSil
  28. NECLACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK KABAĞIN BU HALİNİ HİÇ YEMEDİM DEĞİŞİK BİR TARİF DENEMEYE DEĞER..
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM:))

    YanıtlaSil

narince