Gelelim ikinci kabak tarifine, o da Necip Usta'nın. Yerken ustaya saygınız bir kat daha artacak. Çıtır çıtır, kabak bayılmıyor, tüm lezzetini sergileyebiliyor. Deneyin, mutlaka!
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 Türk kahvesi fincanı soğuk süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlama:
Kabakların kabuklarını kazıyın.
İki ucunu kesip, boyuna bıçak sırtı kalınlığında doğrayın.
Üzerine tuz ve sütü ilave edip karıştırın.
Otuz dakika beklettikten sonra kabakları hiç sıkmadan una bulayıp
kızgın yağın içine atın.
Alt ve üstleri altın sarısı renk alan kabakları sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
nefisss ve cok sağlıklı ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilNeclacım harika bir tarif, hiç sütte bekletmemiştim böylece sanırım yağıd fazla çekmiyor?
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ellerinize saglik. Yogurtla güzel bir ikili olur. Sevgiler...
YanıtlaSildeğişik denenmeye değer bir tarf olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSildeğişik denenmeye değer bir tarf olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilNecla sen ve Mine beni bitirdiniz zaten ;)) vallahi geçen hafta bol kabaklı geçti ;)) bugünde zeytinyağlı kabak yaptım .. pek güzel poz vermedi ama olsun .. belki eklerim... evde de kabak yiyen bir tek benim,gayet memnunum halimden ama .. iki tanecikte olsa mutlaka her hafta alıyorum...
YanıtlaSilkağıt gibi incecik ve enfes duruyor.. ellerine sağlık...
En çok sevdiğim sebzedir kabak..Öyle nefis hazırlamışsın ki canım,imrenmemek elde değil..Afiyet olsun sizlere..Öpüyorum kocaman..
YanıtlaSilSevgiler..
çok lezzetli görünüolar.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilHarika görünüyor hele de yoğurtla ne de güzel yenir.Ellerine sağlık canım yiyenlere de afiyet olsun.
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR
YanıtlaSilSUT ILE HIC DENEMEDIM TARIF ALINDI
SEVGILER CANIM
ohhh nefis olmuş.ellerinize sğlık
YanıtlaSilÇıtır çıtır olduğu görüntüsünden belli :) bir kabaksever olarak,bu pratik tarifi denemekten mutluluk duyarım,emeğine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilIlginc bir tarif,denemek lazim,tesekkürler size...
YanıtlaSilablacığımm bu akşam deniyorum bunu!!!
YanıtlaSilsenin deyiminle "kabak tadı"na bayılıyorumm:))
bahçede de kabak patlaması yaşanırkenn deneyelimm yiyelimm:))
ellerine sağlık ablacığımm..
Yazın yenecek en güzel sebzelerdendir kabak. Lezzetine bayılırım. Eline sağlık canım . sevgiler
YanıtlaSilÇok tuttum bu tarifi bir kabak yemekleri etkinliğimi yapsak acaba Neclacığım:)))Neler çokardı kimbilir ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBence kabağın en güzel hali. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilİftar sofralarınızı süsleyen "Fırında Tavuk Yemekleri"nizi bizimle paylaşıp, paylaşırken eğlenmeye ve eğlenirken MAGGİ'nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışmamızdan birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?? Katılmak için tek yapmanız gereken tarifinizi fotoğrafıyla birlikte bize göndermek.. Ayrıntılar için www.hamaratabla.com
YanıtlaSilsevgili alev ben bayıldım bu kabaklara pankek gibi göründüler gözüme :)
YanıtlaSilsevgiler..
Neclacığım muhteşem görünüyor elle
YanıtlaSilrine sağlık.İlk fırsatta deneyeceği
öpüyorum.
ElLerine sağlık narinim bir kabak saslatası bu kadarmnı güzel sunulur mmmm nefisss
YanıtlaSilNecla ablacım kabağın her yemeğini severim ama bu kızartması bir başka güzel gözüküyor:).
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgiler:)).
aslı
Sevgili Necla gerçekten görüntü harika. Kabak kızartması yaparım ama biraz boynu bükük olurlar bu öyle değil; pek bir alımlı duruyorlar. :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilNeclacığım Pelin bizim kabak yemeklerine bayılmış iyi bir etkinlik konusu ben bugün yeni bir kabak yemeği keşfettim önümüzdeki günlerde deneyeceğim..
YanıtlaSilKabak tadı diyen sensin benim suçum yok:))))
YanıtlaSilBir sonraki tarif de kabaklı mı olacak merak ettim bak şimdi Necla'cığım ve eski günlere döndüm. Nedense bana annemin yaptığı ve pek sevdiğimiz karnabahar ve havuç kızartmasını hatırlattı fotoğrafın...
YanıtlaSilbayılırım kabağa, eline sağlık neclacığım.
YanıtlaSilNECLACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK KABAĞIN BU HALİNİ HİÇ YEMEDİM DEĞİŞİK BİR TARİF DENEMEYE DEĞER..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM:))