Sevgili Mine'ciğim, Girit Mutfağı'ndan kabaklı lezzetlerini sıralar sıralamaz ben de evde o günü kabak günü ilan ediverdim. Bugün kabak şöleni var evde dedim telefonda sevgilime, güldü.
Çocuklar:
-Yok yok kabak festivali olsun deyip gülüştüler.
Gülüşün siz, ben vazgeçer miyim? Kabak tadı demişim, günahı yok bu sebzenin demişim. Önce bir mücver yapmışım, elimde Necip Usta'mın Türk Mutfak Sanatı kitabı. Öyle ya alasından olsun mücverim, kimse gık demesin. Oldu da! Kabaklı diğer tarif mi? Onu da yarın vereyim artıkım:))
Malzemeler:
Hazırlama:
Kabak ve soğanları ayrı ayrı kalın rendeden geçirip, ayrı ayrı bezlere koyarak sularını tamamen sıkın.
İki yemek kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın. Önce soğanları iki dakika kavurun, sonra kabakları ekleyip yine iki dakika kavurun. Ateşten alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan kabakların içine kızartma yağı hariç kalan bütün malzemeyi ilave ederek karıştırın.
Bir tavaya yağı koyup kızdırın.
Hazırladığınız harçtan kaşıkla alarak, başka bir kaşık yardımıyla tavaya aralıklı olarak dökün.
Orta ateşte ikişer dakika alt ve üstlerini kızartıp servis yapın.
Çocuklar:
-Yok yok kabak festivali olsun deyip gülüştüler.
Gülüşün siz, ben vazgeçer miyim? Kabak tadı demişim, günahı yok bu sebzenin demişim. Önce bir mücver yapmışım, elimde Necip Usta'mın Türk Mutfak Sanatı kitabı. Öyle ya alasından olsun mücverim, kimse gık demesin. Oldu da! Kabaklı diğer tarif mi? Onu da yarın vereyim artıkım:))
Malzemeler:
- 500 gr. kabak
- 2 adet iri kurusoğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı rende beyaz peynir
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Az karabiber
- Bir bağ kıyılmış dereotu
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlama:
Kabak ve soğanları ayrı ayrı kalın rendeden geçirip, ayrı ayrı bezlere koyarak sularını tamamen sıkın.
İki yemek kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın. Önce soğanları iki dakika kavurun, sonra kabakları ekleyip yine iki dakika kavurun. Ateşten alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan kabakların içine kızartma yağı hariç kalan bütün malzemeyi ilave ederek karıştırın.
Bir tavaya yağı koyup kızdırın.
Hazırladığınız harçtan kaşıkla alarak, başka bir kaşık yardımıyla tavaya aralıklı olarak dökün.
Orta ateşte ikişer dakika alt ve üstlerini kızartıp servis yapın.
bize yeni bi sabahlık daha çıktı:)
YanıtlaSilbu da mükemmel duruyo ellerine sağlık.. hani şu yaptığın kızarmış peynirli börekler varya 2 gündür sabah kahvaltımızda :))
Çok leziz, çok şık, çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilSaygılarımla
Canımmm ellerine sağlık mücvere bayı
YanıtlaSillırım ağır olmasın diye genelde fırın
da yaparım.Bereketli iftarlar öpüyorum.
Şu kabağı öyle seviyorumki neler yapılıyor ben de bekleyen iki tarif daha var Neclacığım ellerine sağlık şu midem biraz dursa mücveri kızartarak yapacağım ama şimdilik fırında yapılanla idare ediyorum ellerine sağlık yarını merakla bekliyorum....
YanıtlaSilmmm nefis görünüyor canım mücveri ailecek çok severiz..
YanıtlaSilO ne enfes görüntü öyle..Muhteşem olmuş,hemen bir kabak şöleni düzenliyesim geldi:) ama evde kabak olmayınca,ertelemem gerekicek sanırım..Afiyet olsun,şifa olsun sizlere..
YanıtlaSilnecla canım ellerine sağlık.. düşününce ne kadar çok lezzette kullanıyoruz kabağı dimi? gelecek tarif kabaklı çorba mı:)
YanıtlaSilsevgilerimle...
sevgili Necla kesinlikle yıldız falan yok benim bilgisayarımda gözükmüyor..
YanıtlaSiloy kullanmak istiyorum bennn...
mücverde bi harika olmuş
sevgiler..
Mücver nefis görünüyor. Usta isi belli. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilUzun zamandır blog yazı ve ziyaretleri yapamıyordum , belki biraz daha yapmasam iyi olacakmış, ee böyle güzellikleri görünce insan yaptığı diyete " haddiii ordann" diyesi geliyor:-))
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor , yaklaşık 4 aydır mücver ve onun türünde birşey yemeyen daha doğrusu yiyemeyen benim sözüme mutlaka güven:-))
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
ah ahhh bayılırım ellerinize sağlık vazgeçilmezimdir mücver
YanıtlaSilNarince bu fotoğrafların sankı ekrandan fırlayacakta tabak önume gelecek gıbı:)gelse aslında hıc fena olmaz.fotoğrafların ve sunumların harıka canım tebrik edıyorum bu yeteneğini:)sonucta yetenek işi ustalık işidir.ellerine sağlık nefis olmus sevgiler
YanıtlaSilSelammmm.Ellerine sağlık .Müjveri ben de fırında yapıyorum.Bayılıyorum.Sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSilSelammmm.Ellerine sağlık .Müjveri ben de fırında yapıyorum.Bayılıyorum.Sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık cnm. nefis görünüyor valla:)
YanıtlaSilSevgili Necla en sevdiğim lezzet. Çayın yanında bile yerim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilablacığımm fotoğrafın o kadar alımlı ki kabak mücvere bakış açım değişti..:))
YanıtlaSilellerin dert görmesin..
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..
Sevgili Necla,
YanıtlaSilMücver nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Tarifte soğanların ve kabakların kavrulduğunu okudum, ben soğansız ve kabağı çiğ olarak ekliyordum.
Bu hali çok değişik geldi, İnşallah Ramazan'dan sonra deneyeceğim.
Bu arada;
Resimler her zamanki gibi çok güzel çıkmış.
Ellerinize sağlık zavallı kabağın adı çıkmış birkere ama güzel lezzetlerde olmuyor değil haksızlık etmemek lazım :)
YanıtlaSilSevgiler.
ben bu kitabı alacağım rtık valla merak ettim. Belliki sen tam puan vermişsin reçetelere..
YanıtlaSilellerine sağlık canım
bizde de çok sevilir geçen akşam yaptım bende ellerine sağlık çok güzel kızarmışlar canım
YanıtlaSilyıllardır yaptığım mücver değilmiş-dün akşam sizin tarifi uygulayınca anladım:)paylaşımız için çok teşekkürler.sizin gibi yemek blogları sayesinde hergün yeni bişey daha öğreniyoruz.yalnız ben 2 yumurta kullandım yeterli geldi..tekrar teşekkürler..sevgiler..sevilay
YanıtlaSilSevilay Hanım, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Beğenmenize çok sevindim. İnanın böyle geri dönüşler aldığımda öyle seviniyorum ki, verdiğim emeğe, harcadığım zamana değmiş deyip, hep beğenilecek, tutacak tarifler vermeye çalışıyorum.
YanıtlaSilTekrar görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın...