2 Eylül 2010 Perşembe

Etli Patates Yemeği



Dünkü patatesli çörekten sonra bugün yine patates var Peçete ile toparlanan iftar sofrasına. Klasik bir yemeğimiz: etli patates yemeği. Güveçte pişti, kendilerine yakışan koyun etiyle. Dana etiyle pişirmek isterseniz, güvecin dibine biraz da kuyruk koymalı. Dana eti ve patates eş zamanlı pişmeyeceğinden, patatesleriniz dağılmasın, un olmasın diye etleri sıkıca kapağı yağlı kağıt veya folyoyla sarılmış güveçte önceden suyunu çekene kadar pişirmeli, sonra patatesleri eklemeli.


Malzemeler:
  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 500 gr patates
  • 3 orta boy kurusoğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Hazırlama:
Güvecin dibine etleri dizin.

Üzerine irice doğranmış patatesleri yerleştirin.

Kurusoğanları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dörde bölüp ekleyin. ( Kabukları yemeğe renk verecek)
Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın, salça ile birlikte ekleyin.
Güvecin ağzını folyo ya da yağlı kağıtla sıkıca sarıp, kapağını kapatın.

Çok ısık ateşe oturttuğunuz yemeğiniz pişmesine yakın ( yani kendi suyunu çektiğinde)
üzerini aşmayacak kadar sıcak su ve tuz ekleyin.

On - on beş dakika daha pişirip altını kapatın. Biraz dinlendiğinde yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.


22 yorum:

  1. Canımcım epeyidir patates yemeği yapmadım bak aklıma düştü şimdi:))
    Bu akşam iftara yapayım ellerine sağlık kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Ne kadar canlı,ne kadar iştah açıcı ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Neclacığım önce tarif İngilizce geldi şimdi Türkçe ellerine sağlık annem özellikle fırında üstünü hafifçe kızartarak yapıyor bayılıyorum bir de acı biber olursa harika olur . Bayrama söyleyeyimde yapsın ellerine sağlık çok öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Necla Ablacım ellerine sağlık..Çok severim patates yemeğini. Ben genelde kıymalısını yapıyorum ama böyle güveçte, etlisi de bir harika olur:)..
    Sevgilerimle...
    aslı

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık güzel gözüküyor patates çok severim ama sanki salçadan çok yogurtla daha bir yakışıyor?

    YanıtlaSil
  6. yoğurlu patates diye bir antep yemeği var şiddettle önerilir...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.Ne güzel olmuştur patates yemeğiniz.Hele bir de güveç te olunca.Yemeye doyulmaz.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.Ne güzel olmuştur patates yemeğiniz.Hele bir de güveç te olunca.Yemeye doyulmaz.

    YanıtlaSil
  9. Aksam yemegimiz,cok severiz,nefis görünüyor,elinize saglik...

    Serpil.

    YanıtlaSil
  10. Iftara cok yakisacak nefis bir yemek. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Klasik ve en lezzetli yemeklerimizdendir.Çok leziz görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  12. Ay az önce ingilizceydi tarif, şimdi türkçe olmuş :) Yanına acı biber turşusuyla harika olur... Ellerine sağlık canım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ablacığımm ellerine sağlık bende hem dün hem bugün patatesli tarifler yayınladımm ama bu yemeğin yanında lafı bile edilmez:)
    nefis görüntüsü içime işledi:))

    YanıtlaSil
  14. nefis bir yemek ekmeği banıp banıp yemek lazım :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Rahmetli babam sevmezdi patates yemeğini. Ne zaman pişse yerdi ama keyifsiz. Ben ise bayılırım üzerine de bol kekik serperek nam nam. eline sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  16. Neclacım geçen akşam ben de zeytinyağlısını yaptım. Çocuklar yoğurtla beraber çok seviyorlar. Ama etlisinin lezzeti de ayrıdır yani. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık canım görüntü harika, patetes sever biri olarak tadının mükemmel olduğuna eminim..

    YanıtlaSil
  19. Bir patates yemeği ancak bu kadar güzel görünür ellerinize sağlık..
    Sevgiler<.9

    YanıtlaSil
  20. güveçte pişen yemeğinde tadına doyum olmaz.. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. Bizde de koftelisi var bu aksam, ne tesaduf. Kuzu etli de yapmak lazim, harika olur.

    YanıtlaSil
  22. Bayılrım patates yemeğine narinim ellerine sağlık

    YanıtlaSil

narince