10 Temmuz 2012 Salı

Tez Vakitte



Hızlı, kolay ve pratik bir yemek. Dışardan geldiğinizde, dar vakitte; aslında kuru, tatsız, yavan diye horgördüğümüz tavuk göğsünden yaratılacak, uzakların esintilerini harmanlayabileceğiniz bir tabak. Hepi topu on dakkikada yapabilirsiniz. Tavayakoyacağınız yağda önce piyazlık doğranmış kurusoğanları az ateşte sarartın.- Yüksek ısıda soğan pişirmeyi sevmiyoruz.- Peşine tavuk göğüs etlerini atın, ocağın altı yüksek şimdi. Beş dakika çevriştirin öyle. Kırmızı ve yeşil biberler, sarımsak, kimyon, zerdeçal, toz kırmızı biber ekleniyor hep birden. Şimdi soya sos (tuzu azaltılmış ve mümkünse organik olanından) iki üç dakika daha çevriştirin, kurutmadan alın ocaktan. Şimdi tabağa yerleştirin, susam serpin. Bitti.

5 yorum:

  1. mımmm.nefis..hem pratik ,hemde çok lezzetli olmuş...ellerinize sağlık..sevgiler nurşen..

    YanıtlaSil
  2. isminede cismine de bayıldım:))) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir tavuk tarifi var burda, harika görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. İsmide kendide güzel görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Necla ablacım bugün annemle telefonda konuştum; akşama bizde de buna çok benzer bir yemek varmış:). Ellerine sağlık, enfes görünüyor:).
    Sevgilerimle..
    aslı

    YanıtlaSil

narince