Tarifi bulunmalı burada sevmeyen varsa seven de var değil mi?
Malzemeler:
- 1,5 kilo kök kereviz
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 250 gr kuşbaşı koyun eti
- 2 adet kuru soğan
- 4 su bardağı su
- Küçük bir kase brokoli
- 1 adet havuç
- Tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 limonun suyu
Hazırlama:
Etleri kızgın yağa atıp üç dakika kadar kavurun. Sonra yemeklik doğranmış kuru soğanları ilave edip yine kavurun.
Sıcak suyunu verip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Etlerin pişmesine yakın tuzunu, havuçları, kısa süre sonra da soyulup doğranmış kerevizleri, son üç dört dakikada da brokolileri ekleyin.
Küçük bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyundan oluşan terbiyeyi çırpıp, yemeğin suyundan ekleyip ısılarını eşitleyin, yemeğe dikkatlice, karıştırarak ekleyin.
Bir iki tıkırdatıp altını kapatın.
Afiyet olsun.
kesinlikle!
YanıtlaSilsevenlerin bayılacağı bir lezzet olmuş bunarincem:)
emeğine sağlık..
huzur dolu haftalar..
:)
kerevizi sadece sebzeli lazanyada yiyebiliyorum cok saglikli ama bana agir geliyor, ellerinize saglik güzel bir tarif
YanıtlaSilNecla ablacım ellerine sağlık, çok leziz görünüyor:). Biz de kerevizi hep böyle terbiyeli yaparız, ben bayılırım:).
YanıtlaSilGüzel bir hafta diliyorum..
Sevgiler..
aslı
Seveni vardır eminim ama onlardan değilim malesef Narinim.. Çiğ halini alayım ben mümkünse.
YanıtlaSilAma çok güzel görünüyor, tadını sevmemem resmini sevmeyeceğim anlamına gelmez değil mi?
Sevgili Narince, bende çiğ halini sevenlerdenim, hatta elimdeki kokusuna bayılırım:)
YanıtlaSilKışın mutlaka zeytinyağlısı ile başlayıp, yahnisi ve salatası ile devam ederim.Kışın kış sebzeleri kaçarı yok.
Terbiyeli kereviz bence süper,(içine bir avuç da nohuT atarım) görüntü ise bir harika, ellerine sağlık.
Sevgiler.
nefiiiiss bayılıyorum her halinin kokusuna
YanıtlaSilşifa olsun ellerine sağlık canım sevgiler:)
28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında
YanıtlaSilhttp://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...
Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....
“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
Muhammed Mustafa (s.a.v)
Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)
Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)
Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)
Sağlıklı bir yemek tarifi ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMMMMM NECLACIĞIM RESSAM GİBİSİN MAŞALLAH.ELLERİNE SAĞLIK.AL KARŞINA SEYRET.....
YanıtlaSilBen kerevizi severim ama öyle geleneksel şekillerde pişirmem nedense. Sapını çorbaya koymayı daha çok severim mesela. Ya da fırınlanmış cipsini???
YanıtlaSilellerine sağlık canım vitamin deposu mmmmm
YanıtlaSil:))
Terbiyeli olunca yada portakal suyuyla pişince çok güzel oluyor değil mi?
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler