Patlıcan salatasını tarife gerek var mı? Yok belki, ama bilmeyen de vardır, bulunsun Narince'mde. Kızımın en sevdiği, en sayıkladığı. Öğlen yemeğine yapmıştım küçüğüme. Yanında gobitlerle, ayranla. Yakınlarda bir fırın buldum, gobit, tırnak pidesi ve simit çıkarıyor sabahları. Artık hayır mıdır yoksa değil midir siz karar verin; sabahları pide - tulum peyniri - çay üçlüsü. Odun ateşinde közlenmiş patlıcanlar kabukları soyulup doğranır. Taze soğan, iki diş sarımsak, dereotu, maydonoz, domates, yeşil biber, kırmızı biber incecik kıyılır eklenirler patlıcan hazretlerine. Zeytinyağı, limon, az deniz tuzu daha da güzelleştirir kendilerini. Kalmadı şimdi domates, patlıcan, beni özleyin anacım deyip gittiler. Bize de uğurlamak düştü işte...
Çok severim, nefis görünüyor bol malzemeli lazzetli bir tarif, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilnasıl güzell bir görüntü bu böyle narincem:)
YanıtlaSilkarnımda tam açken..
:))
gittim ben mutfağa...
ellerine sağlık canım...
gönül dolusu sevgilerimle...
:))
hayatımın üçlüsü narince :D bitirdin beni ne güzel bir görüntü:)
YanıtlaSilçok iyi etmişsin canım tabiki yeni yemek yapmayı öğrenenler vardır fayalanırlar tarifinden...
YanıtlaSilellerine sağlık
afiyet olsun tontişine
sevgiler:))
çok severim canım.çokta güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilPatlicanin her türlüsünü coook severim...hele yaninda o ekmekle eminim cok lezizdir, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Asıl sen ne yaptın be Neclacım ellerine sağlık tek başına bir öğündür benim için
YanıtlaSilküçük kardeşimin gözlerinden öpüyorum:)
YanıtlaSilsağolsun:)
bu salatayı eşime öyle çok hazırladımki bayıldı beğendi:) alıştı sayıkladı:D
Bayılırım patlıcana e bide közlenmişse hiç dayanamam.Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpatlıcanları uğurladık evet ama sayılı günler çabuk geçer:))eline sağlık
YanıtlaSilşu saatte karnım acıktı bu muhteşem görüntüden... kim sevmez ki patlıcanı ve onunla yapılanları..
YanıtlaSilCanim arkadasim ellerine emeklerine saglik nefis bir salata patlicanin her türlüsünü cok seviyorum bol vitamin li bir salata olmus .Afiyetler olsun öptüm.
YanıtlaSilBir kış boyu özleyeceğiz patlıcanı, en çok da salatasını... Nerdeymiş bu fırın, sen taşıyacaktın evi, geldin mi yakınlarıma?
YanıtlaSilbayılırım olsada yesem:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Yemeyip yanina yatilacak bir görüntü olmus. Afiyet olsun size.
YanıtlaSilOh mis afiyet olsun miniğe;)
YanıtlaSiltamam tariflerin harika ona bir sözüm yok ama fotoğraflar 10 katı harika gel beni ye diye bağırıyor arkadaşım...ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilhayırdır canım boşver:))yemek lazım bence çok şükür nimetlerimiz bol bol.
YanıtlaSilNarinim pide tulum peyniri çay of of çok tehlikeli şeyler onlar hele birde sıcacık pide ise işte kaç tane yediğini sayamaz olursun....
YanıtlaSilPatlıcan salatasına asla hayır diyemem ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
Canım ben Antaresden biraz daha ilerdeyim, aslında yakın sayılırız sanırım :))
YanıtlaSilodun ateşi !!!!
YanıtlaSilah adı yetiyor ...
sadece onda pişmişse tercih ediyorum bende..
ne ilahi bir lezzet yarabbim..
her öğün yerim narinim.
Ah sevgili Narince ne çok severim bu salatayı...
YanıtlaSilYaz patlıcanlarını fırına verip, bir- iki torba attım. Çok değil, sebzeleri öslemeyi seviyorum.
Gobitler de bir harika imiş, yukardaki paneye söylenecek söz yok,gözüm kaldı.
Ellerine sağlık, yiyenlere yarayın kocamannn olsunlar da onlar da marifetli anneleri gibi yapsınlar.
Sevgiler.