16 Kasım 2011 Çarşamba

Patlıcan Salatası





Patlıcan salatasını tarife gerek var mı? Yok belki, ama bilmeyen de vardır, bulunsun Narince'mde. Kızımın en sevdiği, en sayıkladığı. Öğlen yemeğine yapmıştım küçüğüme. Yanında gobitlerle, ayranla. Yakınlarda bir fırın buldum, gobit, tırnak pidesi ve simit çıkarıyor sabahları. Artık hayır mıdır yoksa değil midir siz karar verin; sabahları pide - tulum peyniri - çay üçlüsü. Odun ateşinde közlenmiş patlıcanlar kabukları soyulup doğranır. Taze soğan, iki diş sarımsak, dereotu, maydonoz, domates, yeşil biber, kırmızı biber incecik kıyılır eklenirler patlıcan hazretlerine. Zeytinyağı, limon, az deniz tuzu daha da güzelleştirir kendilerini. Kalmadı şimdi domates, patlıcan, beni özleyin anacım deyip gittiler. Bize de uğurlamak düştü işte...


22 yorum:

  1. Mutfak Defteri16 Kasım 2011 18:25

    Çok severim, nefis görünüyor bol malzemeli lazzetli bir tarif, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. nasıl güzell bir görüntü bu böyle narincem:)
    karnımda tam açken..
    :))
    gittim ben mutfağa...
    ellerine sağlık canım...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :))

    YanıtlaSil
  3. hayatımın üçlüsü narince :D bitirdin beni ne güzel bir görüntü:)

    YanıtlaSil
  4. çok iyi etmişsin canım tabiki yeni yemek yapmayı öğrenenler vardır fayalanırlar tarifinden...
    ellerine sağlık
    afiyet olsun tontişine
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. çok severim canım.çokta güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Patlicanin her türlüsünü coook severim...hele yaninda o ekmekle eminim cok lezizdir, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  7. Asıl sen ne yaptın be Neclacım ellerine sağlık tek başına bir öğündür benim için

    YanıtlaSil
  8. küçük kardeşimin gözlerinden öpüyorum:)
    sağolsun:)
    bu salatayı eşime öyle çok hazırladımki bayıldı beğendi:) alıştı sayıkladı:D

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım patlıcana e bide közlenmişse hiç dayanamam.Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. patlıcanları uğurladık evet ama sayılı günler çabuk geçer:))eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. şu saatte karnım acıktı bu muhteşem görüntüden... kim sevmez ki patlıcanı ve onunla yapılanları..

    YanıtlaSil
  12. Canim arkadasim ellerine emeklerine saglik nefis bir salata patlicanin her türlüsünü cok seviyorum bol vitamin li bir salata olmus .Afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  13. Bir kış boyu özleyeceğiz patlıcanı, en çok da salatasını... Nerdeymiş bu fırın, sen taşıyacaktın evi, geldin mi yakınlarıma?

    YanıtlaSil
  14. bayılırım olsada yesem:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Yemeyip yanina yatilacak bir görüntü olmus. Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  16. tamam tariflerin harika ona bir sözüm yok ama fotoğraflar 10 katı harika gel beni ye diye bağırıyor arkadaşım...ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  17. hayırdır canım boşver:))yemek lazım bence çok şükür nimetlerimiz bol bol.

    YanıtlaSil
  18. Narinim pide tulum peyniri çay of of çok tehlikeli şeyler onlar hele birde sıcacık pide ise işte kaç tane yediğini sayamaz olursun....
    Patlıcan salatasına asla hayır diyemem ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  19. Canım ben Antaresden biraz daha ilerdeyim, aslında yakın sayılırız sanırım :))

    YanıtlaSil
  20. odun ateşi !!!!
    ah adı yetiyor ...
    sadece onda pişmişse tercih ediyorum bende..
    ne ilahi bir lezzet yarabbim..
    her öğün yerim narinim.

    YanıtlaSil
  21. Ah sevgili Narince ne çok severim bu salatayı...
    Yaz patlıcanlarını fırına verip, bir- iki torba attım. Çok değil, sebzeleri öslemeyi seviyorum.
    Gobitler de bir harika imiş, yukardaki paneye söylenecek söz yok,gözüm kaldı.
    Ellerine sağlık, yiyenlere yarayın kocamannn olsunlar da onlar da marifetli anneleri gibi yapsınlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

narince