Bu kez de bir sosla kaplamışım ki, evi saran koku öyle bildiğin ağır kızartma kokusu da değil. Fırında çörek pişiyor sanırsın. Bostan patlıcanları irice lira dilimleyip tuzlu su meselesini halledip, mutfak bezinin arasında kurumaya bırakıverin. Yarım su bardağı una çeyrek limonun suyu, dörtte bir su bardağı bira ekleyin, iki de yumurta kırıverin. Pürüzsüz krep hamuru gibi sosunuz olsun. Sonra patlıcanları bulayın sosa, kızartın altın rengini alana dek. Altını çok açmayın ocağın, kısık da olmasın ama, yağ çeksinler istemeyiz. Sosu çabuk kızarırsa da patlıcanlarınız çiğ kalır, his meselesi, ince ayar işte. Yine de biraz diri olacak patlıcanlarınız, buruşmayacak, pörsümeyecek. Yanına yoğurdunuzu hazır edin, isterseniz sarımsaklı, isterseniz sarımsaksız. Belki Sezen çalıyordur radyoda, belki Müzeyyen...
Muhteşem!
YanıtlaSilAklıma ilk gelen şey: Pakora.
Bodrum'dayız. Buğday Restoran gönüllüsü olarak çalışıyorum. Sevgili Victor'la pakora yapıyoruz, Hintlilerin sebze kızartmaları. Şimdi artık Victor yok. Huzur içinde yatsın.
Necla'cım ellerine sağlık patlıcan köftesini çok severim buda enfes sım
YanıtlaSilsıcak sevgiler.
çok güzel olur narinim bu tarif..
YanıtlaSilbir arkadaşım senin gibi erbabıdır, onun elinden yemeği çok severiz..
emeğine sağlık
iyi haftasonları diliyorum canım..
sevgiler.
Ohhh, flüp flüp yalanıyorum :)
YanıtlaSilPatlıcana ayrı bir his besleyen kadın, Narince güzel yapmayacak da bunları kim yağacak? Canım çekti valla
YanıtlaSilBenim gibi patlıcan aşığı birine yapılacak şey mi bu???Ellerine sağlık ,muhteşem.
YanıtlaSilnefis bi görüntü çok leziz görünüyorlar.Sarımsaklı yoğurtla nasılda güzel olur.Sanki kızarmış palamut gibi bi görüntüleri var:)ilk bakışta onu anımsattı.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
o ince ayar işte tarifi yok, ifadesi yok... zamanla oluyor herkesin ayarı, ilk kez yapan yapamaz ya da şans buya tutar! göz kararı gibi aynen:)
YanıtlaSilSizin gibi olamadım!Patlıcanı bende çok severim ama bir türlü doğru dürüst tariflerini yayınlayamadım her sene ayrı bir telaş olunca böyle geçti..Her seferinde patlıcana övgü diziyorsunuz ve harika oluyor,bunları biliyorum bu patlıcanlar insanın ömrüne ömür katıyor ah harika olur da işte korkuda salıyor "ya kilo alırsam"gibi:-)
YanıtlaSilellerinize sağlık,selamlar.
Patlıcanı sevmeyen varmı bilmiyorum ama varsada sizin bloğa uğrayınca aşık olur:))
YanıtlaSilYemin ediyorum saçıma sinmeyeceğini bilsem şu an kalkar yapardım. Patlıcana bayılan biri olarak tarifinizi çok beğendim. Elinize sağlık valla.
YanıtlaSilpatlıcan aşkı narince"de yaşanır:)
YanıtlaSilbaşkada bişey demiyorum:)
Bence de kızarınca daha bir güzel oluyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgi ile kal
Vallahi harika olmuş, börek gibi misss missss... Eeee görüşelim bir ara ne dersin? Madem yakınlaşmışız :))
YanıtlaSilPatlıcan bitmeden yetiştim sanırım:) anlatımla birlikte eridim bittim buralarda.. pelin git yat uyu diyorum kendime :)
YanıtlaSilcanım nefıs gorunuyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilpekte yakisikli cikmislar :) guzel veda olmus eline saglik...
YanıtlaSilben patlıcanı cok severim derim ama eşim bendende delisidir..ellerine saglık hemen deneyeceğim evde bir kac bostan patlıcanım kalmıstı :))
YanıtlaSilsahane ellerinize saglik
YanıtlaSil