3 Ekim 2011 Pazartesi

Patlıcana Övgü



Yaz bitmeden patlıcana doyma niyetim var. Karnıyarık yapmak için işe koyulmuşum. Ama bu kez kızartmayayım diyorum. Kaç yerde duymuşum, okumuşum. Daha sağlıklı, az kalorili olsun diye közleyip de yapıyorlar. Bir de ben deneyeyim diyorum. Közlenmiş patlıcanları soyarken daha, söylenmeye başlıyorum. Nasıl olacak ki? Yok olmaz böyle, közlenmiş patlıcan su görünce nasıl olur ki? Caymak üzereyim. Sevgilim dolanıyor etrafımda, o da başlıyor mızmızlanmaya. Cayıveriyorum hemen, sen karnıyarığını başka zaman bildiğin gibi yap! Hadi patlıcanlar böyle de tüketilir, alinaziğe dönüşür, tuzlayıp, yağlayıp yenir, babagannuşa dönüşür, salata yaparsın, bir şekilde yenir işte. Ama kıyma ne olacak? Çözülmüş kıyma, başka bir yemek daha yapmakla uğraşamam vallahi.

En iyisi kavurmak patlıcanla; bolca soğanı kavuruvermişim, kıymayı da katıp suyunu çektirmişim, az biber salçası, biraz domates ekleyip kavurmaya devam etmişim. Küp doğradığım patlıcanlarımı da katıp, tuzunu karabiberini, iki diş sarımsağını vermişim, bi de maydonoz kıymışım. Arkadaki ekmek teee Uşak'tan gelmiş, kıyamamışım az az yemeli deyip dondurucuya atmışım. Yanında cacıkla nefis bir öğün olmuş bize.

Patlıcana olan aşkımı kaç kez anlattım burada bilmiyorum. Patlıcanlı bir etkinlik yapayım dedim, ama bu kez farklı bir yerde: Feysbukta Narince'nin Grup Duvarı'nda.

7 Ekim Cuma günü bütün patlıcan severleri, blogger arkadaşları, Narince grup duvarında patlıcanlı tarifler paylaşmaya davet ediyorum. Dilediğiniz kadar link verebilir,eski veya yeni farketmez içinden patlıcan geçen bütün tariflerinizi sergileyebilir, bilgi, tecrübe alışverişinde bulunabilir, patlıcana olan sevginizi ayyuka çıkarabilirsiniz. Blogunuz olmasın, dert değil, etkinlik boyunca sayısız patlıcanlı tarife ulaşabilirsiniz.



26 yorum:

  1. Geliyorum geliyorum :)))
    Ufak tefek işler var onları bitireyim patlıcanlı tariflerimle sendeyim :))

    YanıtlaSil
  2. ohhh:))))
    misss miss:)
    resim, tadından lezzetinden hiç şüpheye düşürmüyor ki insanı narincem:)
    patlıcan sanırım mutfakların cankurtaranı.
    neyin içine girs lezzet şölenine dönüşüyor değil mi:)
    ellerine fikrine sağlık.
    bu güzellik denenmeli...
    bende beklerim sayfama bu güzel sayfanın,harika sahibini:)
    kekik kokulu
    sevgilerimle narinim...

    YanıtlaSil
  3. gerçekten güzel görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. görüntüsü yetiyor narinim..
    etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
    yemeklerin şahına kocaman bir yer açalım bencede .
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. çok güzel gorunuyor canım çok severım her turlusunu

    YanıtlaSil
  6. Etkinliğine kesinlikle katılacağım.
    Farklı tarifleri de merakla bekliyorum.
    Bu arada;
    Yemek nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Kavrulmuş kıyma ve patlıcan, daha ne ister ki insan : )

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım.Çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. aaa ne güzel bir etkinlik kolaylıklar...

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldiniz şükür kavuşturana diyelim:))) Bende bir patlıcan severim inşallah işlerimi yoluna koyarsan aktivitenize katılacağım :)ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Közlenmiş daha güzel derler karnıyarık için ama nedense ben denemedim yedim ama :) gerçekten enfes oluyor . Patlıcanlı lezzetler deyince benim gibi patlıcan aşığı biri için harika tarif defterime bol bol tarif ekleyeceğim sayende
    ayrıca yemeğinde gerçekten harika olmuş ekmeği al eline ban ban ye :)

    YanıtlaSil
  11. Hazirda kozlenmis patlicanim varken, hemen bu pratik yemegi denemeliyim, ellerine saglik...

    Bir patlican sever olarak bu etkinlik icin tesekkur ediyorum, hemen faysbuk sayfana katilmaya gidiyorum...

    YanıtlaSil
  12. Canım nereye yolluyoruz tarifleri, buraya link koysam olur mu acaba?
    http://ordanburdanhayattan.blogspot.com/2011/09/patlcan-kavurmas.html

    ve

    http://ordanburdanhayattan.blogspot.com/2011/08/frnda-kofteli-patlcan-sarma.html

    YanıtlaSil
  13. Necla'cım bak rehavet hala üzerimde ama sırf senin için, senin bu güzel etkinliğin için patlıcanlı bir tarif yaparım.

    E bari ben artık elleri kolları bir sıvayayım :)

    YanıtlaSil
  14. patlıcan delisi birisi olarak nefis diyorum Allah diyorum...elceğizlerin dert görmesin neclacığım....

    YanıtlaSil
  15. Neclacım sana mim yolladım bakıver lütfen, öperim seni:)

    YanıtlaSil
  16. 7 ekim cuma:)
    ben de orada olacağım ablacımm:)
    her hali nefis bu patlıcanın ahh yerşm onu ben yerimm yerimm:DD

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Narince, yeni olmanın verdiği acemilikler nedeniyle, henüz tuzekmek için bir feysbuk açmadım. Benimde bugün patlıcanlı bir yemeğim vardı sayfamda onunla katılmak istiyorum. Patlıcanlı yemekler etkinliğinde, kolay gelsin.
    Sevgiler.
    http://www.tuzekmek.com/karniyarik/

    YanıtlaSil
  18. yanlışşş ona doyulmaz :) ellerine sağlık

    Kahva Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. hoşgeldin valla özlettin :) patlıcan aşığıyım hemde gerçek hatırlayabildiğim en küçük yaşımdan beri en sevdiğim sebzedir:) ahh bilemiyorum narinim katılmayı çok isterim ama bir tembellik bir tembellik yayın yapamıyorum uzun zamandır şimdi kendimi zorlayarak oturdum compütürün başına hadi vira diyerek:) kolaylıklar diliyorum..
    kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  20. patlıcana asla hayır demem:)) her türlüsünü severim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  21. BİR ETKİNLİKTEN BENDEN....
    SEVGİLİ ARKADAŞIM; 6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında arası yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz Etkinlik porselendemlik tarafından düzenlenmiştir ...TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  22. hoş geldin neclacım...
    özledik ...nasılsın....
    nefis bir tarif ellerine sağlık canısı...köz biberi sormuşsun vericem tarifi blogda 1-2 güne kalmaz...öpüyorum çok.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. 6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
    http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
    adresinden bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Narin,
    Yemeği yaptım ama bloğa yazmayı beceremeyip geciktim diye yayınlamaktan vazgeçmiştim. Ama geldiğimde henüz yayınlamadığını görünce bir sorayım dedim. Halen daha gönderebilir miyiz tariflerimizi?

    YanıtlaSil
  25. patlican tariflerini merak etmeye basladim...! patlicanli lazanya tarifimi gonderiyorum..sana kolay gelsin canim ha bu arada yemegin nefis gorunuyor ellerine emeklerine saglik.
    sevgiler.

    YanıtlaSil

narince