Malzemeler:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Bir küçük kase kavurma
- 1 orta boy domates
- 1 adet sivri biber
- 7-8 adet taze bakla
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- 2-3 dal taze nane
- 1 su bardağı et suyu
- Su
Hazırlama:
Kurusoğanları incecik, yemeklik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun.
Ayıklayıp ince ince doğradığınız baklaları da ekleyin, tekrar kavurun.
Baklaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip ocağın altını kısın.
Baklalar suyunu çekip yumuşadığında önce kavurmayı, sonra biber salçasını ekleyip kavurun.
Sırasıyla doğranmış sivri biber ve domatesleri, bulguru ekleyip bir iki dakika tekrar kavurun.
Bulgurunuzun çektiği suya göre ayarlayıp, et suyu ve su ekleyin, tuz, karabiber, toz şeker serpin.
Altını kısıp pişmeye bırakın.
Pişen pilava kıyılmış taze nane ekleyip karıştırın, servis yapın.
baklada bulgur pilavına nasılda yakışmış canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilPilav çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilen kısa sürede deneyeceğim enfes görünüyor canım.ellerine sağlık.öperimmm.
YanıtlaSilyemem de yanına yatarım ben bunun :))
YanıtlaSilBulgur pilavı,bakla ve kavurma etle nasıl bir lezzete dönüştüğünü tahmin edebiliyorum.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI HAFTALAR
YanıtlaSiloy oy harika görünüyor canım bizde bulgur deyince başka söze gerek yok ellerine sağlık sevgiler:))
YanıtlaSilI love narince-narince.blogspot.com , bookmarked for future reference
YanıtlaSil[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/legal-steroids-prohormones-bodybuilding-supple-39dn]legal steroids[/url]
Tadı kokusu burnuma geldi . Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilElinize sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilBulgur pilavinin her turlusunu severim, baklali olsa bile :)
YanıtlaSilAyyy nasıl güzel gözüküyor! Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilAntalya'da bakla bitti bile iyi mi Necla'cığım? Körpecik halinde aldığımda aylardan Ocak mıydı ne...
YanıtlaSilSadece pilav değil,başlıbaşına bir ana yemek olmuş bence..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis gözüküyor..
Mutlu haftalar diliyorum..
Bulgur pilavini ve bulgurla yapilan her seyi cok severim ama baklali hic denemedim, degisik olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSiloff nefis bir pilav olmuş ellerine sağlık güzel komşum
YanıtlaSilmmm bulgur pılavını severım baklaya yatıya gıderım...ıkısı cok yakısmıstır ellerıne saglık Necla..
YanıtlaSilsevgılerımle..
Cok güzel gözüküyor ellerinize saglik :)
YanıtlaSilYok arkadaşım bu böyle olmayacak. Ben gelince sana yemeğe geleceğim:)) Ellerine sağlık. Yine çok değişik bir lezzet.
YanıtlaSilSevgiler
babacıkım sadece bulgur pilavı yiyor ablacım bu güzel bir alternatif olabilir onun için:)
YanıtlaSilellerine sağlık olsun:)
bu arada yorumunu okudumm:))
ahh bomba gibi dönüş nerdeeee yorgunluktan ölüyorum telaşe en yüksek seviyede:) 10 temmuza bişiy kalmadı:)
neclacım tek kelimeyle harikaa olmuş nefis gözüküyor abartısız:))
YanıtlaSilEnemmm ellerine sağlık narinimm görüntüsünden belli lezzeti bulgur bakla kavurma hepsi bir yerde mmmmmmm
YanıtlaSilaynen tahmin ettiğin şey ablacım:) bu koşuşturma seyahatler herşey bunun için :) o büyük gün için:)
YanıtlaSilNarinim, bana baklayı bile sevdirir bu pilav. Nefis ötesi görünüyor. Elceğizine sağlık..
YanıtlaSilhımm değişik ve güzel olmuş narinim ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilSevgiler
Yanınada soğuk bir ayran :)))mis gibi ellerine sağlık canım:)))
YanıtlaSilof of şahane bir lezzet olmuş narinim :)
YanıtlaSil