Doğaba, Hakkari ve çevresinde sıklıkla en çok da bayramlarda, düğünlerde pişirilen yoğurtlu bir çorba. Buğday ve et içeren besleyici, doyurucu leziz çorba için,
1,5 su bardağı aşurelik buğday
750 gr kemikli koyun eti (kol veya kaburga)
Köfte İçin:
Hazırlama:
Buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün yıkayıp süzün. Buğdayı üzerini geçecek kadar suyla bir taşım kaynatın, ilk suyunu dökün.
Buğday ve kemikli eti düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yarım saaat pişirin.
Köfte için; pirinci iki üç saat sıcak suda bekletin. Süzüp bir bezin arasında kurulayın ve robottan geçirin.
Un haline gelmiş pirinçlere kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Süzme yoğurdu tencereye alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın. Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tuzunu ayarlayıp tencereyi ocaktan alın.
Tavada tereyağını kızdırın. Pulbiber ve nane ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Necla'cığım muhteşem bir çorba elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
of ki of çorbada sınır tanımam diyorsun yani şekerim :) harika olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilNefis bir görüntü.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
etle çok aram olmasada görüntüsü çok güzel canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEline sağlık ne kadar besleyici bir çorba değil mi ? Annem de benzerini yapardı ama tamamen doğaçlama olurdu . Kızım gelsin yapayım ev çorbalarından ona.Bu çok iyi oldu teşekkür ederiz Narincem.
YanıtlaSilbayıldım benim damak zevkime uygun .ayrıca çok sağlıklı vitaminli ellerinize sağlık
YanıtlaSilKoyun eti ile aram yok ama yoğurtlu çorba olması kesinlikle denemem için yeterli:) Ellerine sağlık...Bu arada artık www.tumayinmutfagi.com dayım.Beklerim.
YanıtlaSilhem bol etli hem köfteli.. aklıma doğu anadolunun yüksek hayvancılık yaptığı geldi bir geçim kaynağını ve tr.nin kaynaklarını yok ettiler..
YanıtlaSilçorbaya geri dönecek olursak :) bayıldım ellerine sağlık neclacım...
Nasıl güzel görünüyor. Zaten o malzemelerle nefis olmaması mümkün değil ki. Hepsi de en sevdiğim şeyler. Afiyetle yemişsinizdir umarım Narinim..
YanıtlaSilElinize sağlık, zaten buğday ve kemikli et birbirine çok yakışır.Nefis olmuştur:)
YanıtlaSilNeclacım bende komşumuzda içmiştim ama hayal meyal hatırlıyorum malzemeleri ve tadını.. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilbaklava yufkasının markasını sormuşsun..markası afillo ;)))
öptüm canım..
ah sen ablacım :)
YanıtlaSildeğişik tariflerin değişmez adreslerinden :)
seni, evini ve mutfağını hayal ediyorum da, böyle etlerden anlayan, onları güzelce doğrayan, nasıl piştiğini bilen, az ama öz pişiren, herşeyi pişiren bir hatun kişi, klasik ama ir o kadar da modern bir Türk Kadını:)
seni seviyorum ablacım:)
kesin yaparım ben bunu, nefis.
YanıtlaSililk defa duydum yöresel lezzetlere bayılırım eminim güzeldir ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Bayiliyorum sana ve tariflerine, ellerine saglik :)
YanıtlaSilYine nefis bir çorba :) Ellerine sağlık. Bir yöresel çorba tarifi daha öğrenmiş oldum sayende, teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler
Neclacığım yine senden ilk kez duyduğum harika bir tat daha öğrendim. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBöyle et ve bakliyat karışımlı çorbaları çok seviyorum. çorbadan öte dolu dolu bir yemk yemiş gibi oluyorum. Sayende bir yeni tarifim daha oldu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Corba cok guzel gorunuyor tam benlik bisey bu ama neden hem kofte hem et , ben uygulayinca sade kofteliyi uygularim sanirim ve bu corba yazlari soguktacok guzel olur Ellerinize saglik.
YanıtlaSil