20 Mayıs 2011 Cuma

Balık Bruschetta



İtalyanların sarımsak, zeytinyağ ve fesleğeni kızarmış ekmekle birleştirdikleri bruschettalarını temel alıp, ben de sarımsaklı tereyağımı kullanarak akşamki mangal sefasından kalan çupra parçalarını değerlendirmek amacıyla hoş bir atıştırmalık ürettim.

Yağları aromalandırmayı seviyorum. Taze sarımsaklar çıkıp da biraz baş tutmaya başladı mı (çünkü küçükken soymaya pek üşeniyorum) bir iki dişini az suda şöyle bir haşlayıp yumuşatıyorum. Sonra iyice ezip, oda ısısındaki tereyağına yediriyorum. Sonra bu güzel yağı kızaracak ekmeklere sürüyor, et yemeklerinin yanına yoldaş ediyorum. Fotoğrafta gördüğünüz zeytinyağını aromalandırmak da hepimizin bildiği şeyler. Taze otlar; biberiye, kekik, adaçayı, sarımsak, limon istediğince tatlandır zeytinyağını. Hele Delfiş'imin babasının yağlarıysa görün güzelliği.

Ekmeklere sarımsaklı tereyağını sürüp kızarttıktan sonra, kurutulmuş domatesleri ılık suda beş on dakika beklettim. Yumuşayınca robota attım, sarımsak, maydonoz, azıcık tuz ve zeytinyağ ekleyip iyice sulandırmadan çektim. Bu lezzetli karışımı kızaran ekmeklerin üzerine sürdüm.

Beyaz balık etlerini de pay edip incecik kıyılmış taze soğan, pulbiber ve az zeytinyağı ile süsledim. Pek güzel oldular, akşam üzeri soluk ışıkta fazlaca pişmiş gibi görünen ekmeklere bile aldırmadan sunuyorum seyrinize. Öyle leziz yani!


19 yorum:

  1. aman efendim bizim yağ ne güzel arz-ı endam etmekte karşımda...ama bak sen küçük sarımsakları soymaya üşenirmişsin ben de yağı tatlandırmayı üşenirim.ne zamandır aklımda at içine baharatı ban ekmeği delfiş diyorum ama nerde bende sendeki marifet narinim :)

    YanıtlaSil
  2. bruschettaları bende severim tipik bir italyan antipastosudur :) önden yada arkadan farketmiyor nefis bir atıştırmalık oluyor..
    eline sağlık neclacım balıklıda ayrı bir güzel olmuş
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. valla fikir süper mutlaka denemeliyim
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  5. Kokusu geldi vallahi bayılırım aromalı yağlara ellerine sağlık Neclacım

    YanıtlaSil
  6. Bilmezmiyim o yağların lezzetini. Ellerine sağlık iyi bir değerlendirme olmuş:)

    YanıtlaSil
  7. Aman da Delfişler Narinimler. Sevginiz daim olsun kızlarrrrr....

    YanıtlaSil
  8. ablacımm ne de güzel anlatmışsınn:))
    ellerine sağlık olsun:)
    bu arada karadutları sabırla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor emeğinize sağlık.Blogunuzuda çok başarılı buldum tebrikler.

    YanıtlaSil
  10. Bir balıksever olarak bu tarife yorum yazmam mı? Yazarım tabi. Nefis, nefis bir görüntü Narinim. Kalan balıkları ne güzel değerlendirmişsin.

    YanıtlaSil
  11. Balıkları en leziz şekilde değerlendirmişsin. Ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. balıklar nefis olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Sarımsakla lezzetlenmiş mis gibi tereyağı... Bu kadarı bile yeter ne kadar lezzetli olduğunu anlatmaya ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  14. Lezzetinde hiç şüphe yoktur:)malzemelere bakarmısın neclacım:)
    kokusu buraya geldi,ellerine sağlık canım.öpüldün:)mutlu haftalar dilerim...

    YanıtlaSil
  15. Nejlaaa ne harika bir bruschetta bu böyle. lezzetini bile hissettim
    öyle söyleyebilirim :)nefis olmuş eline sağlık şekerim.

    bu arada ben de kızıyorum pahalı peynirlere. hele o parmesan yok mu ateş pahası. ama arada kaçamak iyidir :)))

    YanıtlaSil
  16. Necla ablacım tam bir lezzet şöleni olmuş:).
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlaSil
  17. Herkese selamlar,
    bir süredir bazı arkadaşlarla konuştuğumuz Ankara Blogger buluşmasını yaz tatilleri başlamadan önce gerçekleştirelim diyoruz.Herkes tanıdığı blogger'larla paylaşırsa katılımı daha genişletebiliriz. Hedef bu Cumartesi , yani 28 Mayıs. Mekan konusunda önerilere açığız.

    Teşekkürler
    İyi çalışmalar

    Bu arada muhteşem gözüküyor, ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  18. Baligi cok seven ben, eminim buna da bayilir. Ellerine saglik harika olmus tek kelime ile Narincem.

    Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle..

    YanıtlaSil
  19. Aaaah bu cok degisik bir lezzet.Cok hosuma gitti...Paylasimin icin tesekkürler.Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil

narince