İtalyanların sarımsak, zeytinyağ ve fesleğeni kızarmış ekmekle birleştirdikleri bruschettalarını temel alıp, ben de sarımsaklı tereyağımı kullanarak akşamki mangal sefasından kalan çupra parçalarını değerlendirmek amacıyla hoş bir atıştırmalık ürettim.
Yağları aromalandırmayı seviyorum. Taze sarımsaklar çıkıp da biraz baş tutmaya başladı mı (çünkü küçükken soymaya pek üşeniyorum) bir iki dişini az suda şöyle bir haşlayıp yumuşatıyorum. Sonra iyice ezip, oda ısısındaki tereyağına yediriyorum. Sonra bu güzel yağı kızaracak ekmeklere sürüyor, et yemeklerinin yanına yoldaş ediyorum. Fotoğrafta gördüğünüz zeytinyağını aromalandırmak da hepimizin bildiği şeyler. Taze otlar; biberiye, kekik, adaçayı, sarımsak, limon istediğince tatlandır zeytinyağını. Hele Delfiş'imin babasının yağlarıysa görün güzelliği.
Ekmeklere sarımsaklı tereyağını sürüp kızarttıktan sonra, kurutulmuş domatesleri ılık suda beş on dakika beklettim. Yumuşayınca robota attım, sarımsak, maydonoz, azıcık tuz ve zeytinyağ ekleyip iyice sulandırmadan çektim. Bu lezzetli karışımı kızaran ekmeklerin üzerine sürdüm.
Beyaz balık etlerini de pay edip incecik kıyılmış taze soğan, pulbiber ve az zeytinyağı ile süsledim. Pek güzel oldular, akşam üzeri soluk ışıkta fazlaca pişmiş gibi görünen ekmeklere bile aldırmadan sunuyorum seyrinize. Öyle leziz yani!
aman efendim bizim yağ ne güzel arz-ı endam etmekte karşımda...ama bak sen küçük sarımsakları soymaya üşenirmişsin ben de yağı tatlandırmayı üşenirim.ne zamandır aklımda at içine baharatı ban ekmeği delfiş diyorum ama nerde bende sendeki marifet narinim :)
YanıtlaSilbruschettaları bende severim tipik bir italyan antipastosudur :) önden yada arkadan farketmiyor nefis bir atıştırmalık oluyor..
YanıtlaSileline sağlık neclacım balıklıda ayrı bir güzel olmuş
sevgilerimle..
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.öpüyorum.
YanıtlaSilvalla fikir süper mutlaka denemeliyim
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Kokusu geldi vallahi bayılırım aromalı yağlara ellerine sağlık Neclacım
YanıtlaSilBilmezmiyim o yağların lezzetini. Ellerine sağlık iyi bir değerlendirme olmuş:)
YanıtlaSilAman da Delfişler Narinimler. Sevginiz daim olsun kızlarrrrr....
YanıtlaSilablacımm ne de güzel anlatmışsınn:))
YanıtlaSilellerine sağlık olsun:)
bu arada karadutları sabırla bekliyorum:))
Nefis görünüyor emeğinize sağlık.Blogunuzuda çok başarılı buldum tebrikler.
YanıtlaSilBir balıksever olarak bu tarife yorum yazmam mı? Yazarım tabi. Nefis, nefis bir görüntü Narinim. Kalan balıkları ne güzel değerlendirmişsin.
YanıtlaSilBalıkları en leziz şekilde değerlendirmişsin. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
balıklar nefis olmuş emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSarımsakla lezzetlenmiş mis gibi tereyağı... Bu kadarı bile yeter ne kadar lezzetli olduğunu anlatmaya ellerine sağlık olsun.
YanıtlaSilLezzetinde hiç şüphe yoktur:)malzemelere bakarmısın neclacım:)
YanıtlaSilkokusu buraya geldi,ellerine sağlık canım.öpüldün:)mutlu haftalar dilerim...
Nejlaaa ne harika bir bruschetta bu böyle. lezzetini bile hissettim
YanıtlaSilöyle söyleyebilirim :)nefis olmuş eline sağlık şekerim.
bu arada ben de kızıyorum pahalı peynirlere. hele o parmesan yok mu ateş pahası. ama arada kaçamak iyidir :)))
Necla ablacım tam bir lezzet şöleni olmuş:).
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle:).
aslı
Herkese selamlar,
YanıtlaSilbir süredir bazı arkadaşlarla konuştuğumuz Ankara Blogger buluşmasını yaz tatilleri başlamadan önce gerçekleştirelim diyoruz.Herkes tanıdığı blogger'larla paylaşırsa katılımı daha genişletebiliriz. Hedef bu Cumartesi , yani 28 Mayıs. Mekan konusunda önerilere açığız.
Teşekkürler
İyi çalışmalar
Bu arada muhteşem gözüküyor, ellerinize sağlık :D
Baligi cok seven ben, eminim buna da bayilir. Ellerine saglik harika olmus tek kelime ile Narincem.
YanıtlaSilSevgiler ve guzel bir hafta dilegimle..
Aaaah bu cok degisik bir lezzet.Cok hosuma gitti...Paylasimin icin tesekkürler.Berlinden sevgiler
YanıtlaSil