23 Nisan 2011 Cumartesi

Tennuri Çorbası




Maggi Yarışması için yaptığım üç tarif gelecek sırayla. Gaziantep'ten leziz bir çorba: tennuri çorbası. Kıyma ile hazırlanan çorbayı et ile yaptım, balkabağı, pestil,kurutulmuş patlıcan ve biberler de benim ilavem. Doyurucu, besleyici çorba için;

Malzemeler:

  • 150 gr kemiksiz koyun eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
  • 11 su bardağı su
  • 1 ince dilim balkabağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet kurutulmuş dolmalık biber
  • 2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
  • Tuz, beyaz biber


Hazırlama:


Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.

Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.

Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.

Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.

Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.

Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.

Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.

Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.

Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.

Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


14 yorum:

  1. oooo Narince acildikca aciliyorsun aman allahim sahane olmus bu corba:) gozum kapali oyum senin verebiliyorsam bir yerlerden adres ver!

    YanıtlaSil
  2. nefisssss olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir çorba diyecem ama sanki birazda kendi başına yemek gibi doyurucu bayağı kıvamlı bir hali var ağzım sulandı vesselam ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Corbadan ziyade yemek gibi gorunuyor. Ama tarifi okuyunca "aman Allah'im ne kadar besleyici" dedim:) G.Antep mutfagina da bayilirim. En kisa zamanda denemek isterim. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  5. Canım mutlu pazarlar ellerine sağlık bomba gibi bir çorba olmuş başarılar dilerim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Oh yeee aman tanrım !

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sagllik. Nefis bir corba olmus. Yarismada basarilar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çorba harika olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor Necla'cığım. Sen de bir hayli çeşnilendirmişsin, eminim çok lezzetli olmuştur. Denemek için tarifini hemen kopyalıyorum, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Ama ama artık bu çorba değil besleyici bir yemek olmuş, ellerine sağlık Neclacığım, seni nereden destekleyeceğiz bu yarışmada?...

    YanıtlaSil
  11. bu çorba yenilen türden içilen değil, ki bence böylesi daha doyurucu ve besleyici... ellerinize sağlık! adı nedense çok hint vari gelmişti:)

    YanıtlaSil
  12. nefis ve besleyici bir çorba olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. mest oldum:) ama erik pestilini bulamam ki buralarda:(
    nefis olmuş eline sağlık:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Ewet biliyorum bu çorbayı okurken bile ağzım sulanmıştı:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

narince