Malzemeler:
- 1 adet marul
- 1 bağ roka
- 2 diş sarımsak
- 4-5 adet yeşil soğan
- 1 adet olgun avokado
- Küçük bir kase siyah zeytin
- 1 büyük portakal
- 1 çimdik toz şeker
- Zeytinyağı
- Tuz
Hazırlama:
Yıkanmış yeşil sebzeleri elinizle irice koparıp salata kasesine yerleştirin.
Avokaoyu soyup, çekirdeğini çıkarıp, dilimleyin, salatanın üzerine yerleştirin.
Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri de doğrayıp, serpiştirin.
Portakal suyu, incecik doğranmış sarımsak, toz şeker, tuz ve zeytinyağı ile sosu hazırlayıp salatanın üzerine dökün.
Afiyetle...
Avokadoyu çok seviyorumda ,SARIMSAKLI nasıl olur bilmiyorum.Merak ettim şimdi.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler;
Offf süpper yine Narincim.Geçen gün ilk kez salataya portakal sıktım, dedim ki Necla da böyle yapmıştır kesin :) içine minik dilimleri de attım...Bu cesaret işi biraz da senden geliyor :)
YanıtlaSilBir akşam avakdo'yu sossuz olarak yeme gafletinde bulunduğumdan beri elim varmıyor pazardan almaya. Ama sizin bu tarifleri görünce de dayanamıyorum. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilGeçen hafta ilk defa avakadoyu denedim , ilk başta sevmeyeceğimi düşünmüştüm ama sonrasında fena değilmiş dedim :) Artık yavaş yavaş yeni tariflere geçebilirim demekki sırada bu tarif var, bu arada geçen yaz Şile'de yemiştim balık köftesini güzeldi ama bakalım evdekiler sever mi... Balık köftesinide yazdım aklıma, ellerine sağlık canım. Tuzlu kek dondurucuda hala var, gelirsen çay yaparım sana :)
YanıtlaSilTam sevdiğim gibi olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık Necla'cığım:))
bizim evlik olmuş bu nefis salata:)
YanıtlaSileline sağlık sevgilerimle...
hımm narinim çok nefis görünüyor ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
yeşil yeşil nasılda harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilMaya da bana "hala sen neden her gün avokado yiyorsun" diyordu! Ben de ona "bu gidişler içimde avokado ağacı çıkacak" dedim, çok güldü bu işe, "içinde avokado ağacı çıkması için çekirdeğini yutman gerek" dedi. Çocuktan al haberi diye boşuna dememişler!
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Etkinliğim 25 nisana kadar devam edecek katılmak isterseniz tarifinizi beklerim sevgilerimle..
YanıtlaSiltadını hissettim resmen avakado portakal sosu ile hımmmmm akşam evdemisiniz
YanıtlaSilGeçen yıl bende farklı bir şeklini yapmıştım biz çok sevmiştik. Seninki si de adeta ye beni diyor. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilAvokadoyu dip sekilde hazirlayinca cok seviyoruz. Bu sekilde denemem lazim. Cok lezzetli görünüyor ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine saglik canim,ben de duyuyordum merak ediyordum.Sonunda kardesim sayesinde tanistim ve bugun yazmistim.Bu sekliyle de guzel olmus ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Tazecik görünüyor hepsi:)..Ellerine sağlık Necla ablacım.
YanıtlaSilSevgilerimle..
aslı
Hiç yemedim Narinim. Ama görüntüsü hoşuma gider, yemyeşil ham armut gibi :))
YanıtlaSilBiz cok seviyoruz avakodoyu, hazir evde varken deneyecegim.
YanıtlaSilNeclacığım önce senin tariflerinde görüntünün güzelliğine takılıyorum tarife bakamıyorum bile bunun sırrını mutlaka İstanbul a gelince öğrenmeliyim:)))))Ellerine sağlık
YanıtlaSilNeclacığım senin yemeklerini görünce hep aynı klasik tarifleri yapıp durduğumu farkediyorum. Bana da heves geldi şimdi. Hemen yapacağım
YanıtlaSilSevgiler