9 Şubat 2011 Çarşamba

Bayat Ekmeklerle




Çocuklar evdeyse kahvaltılar onların isteğince şekillenir. Geç kahvaltılarda mayalı hamurlar, ıspanaklı börekler, çörekler, tuzlu muffinler süsler sofrayı. Diyeceğim o ki, bu tatil kilo almış olarak tamamlayacağız biz.

Bu kızarmış çıtır ekmekler tembel sabahlarımda çay yanında iyi gidiyor. Bir yumurta kırıp iki kaşık yoğurtla çırparım. İçine artık dolapta beklemiş hangi peynir varsa giriyor; biraz eski, biraz taze kaşar, biraz dil peyniri, biraz da keçi peyniri vardı. Dondurucudaki kırmızı biberlerden birinin yarısı, az yeşil biber, az maydonoz, az siyah zeytin, minicik mini minnacık cherry domateslerden, az tuz, az kekik, kıvam ayarlamak için de un. Katı bir bulamaç gibi olacak, sucuk, jambon vs. katılabilir, ama katmadık. Bayat ekmekleri dilimleyip üzerlerine kaşıkla bu karışımdan sürüyor, 200 derece sıcak fırına üst raflardan birine yerleştiriyoruz. Kızarıp çıtırdayana kadar kalıyorlar fırında, soğutmadan, ince bellide sıcak çayımızla yemelere doyamıyoruz.



25 yorum:

  1. Bie değişik versiyonu da bizim mutfakda yapılır... Çok severim... Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. En çok sevdiğimdir Narine'm..Sabah sabah ağzım sulandı birden..))Sıklıkla yaparım kiloları alırım diyorum..))Kafiye gibi oldu ama doğrusunu yazdım..)

    Sefanız olsun canım benim..Okullar açılınca sen yine düzene sokarsın her tarafı..)Öpüyorum kocaman..)

    YanıtlaSil
  3. bizim de pazar sabahı spesyalimiz bu şekerim. çok severim bu ev tipi pizzacıkları. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. ohh nefiisss. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Necla'cığım çocukken rahmetli anne
    ciğim nerdeyse her hafta sonu yapar
    dı çocukluğuma gittim sayende:))El
    lerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hafta sonu kahvaltımızın vazgeçilmezi ben önceden bir iki kaşık sızma zeytinyağı ve keki ile 1 dakika fırına veriyorum üzerine böyle bir karışım . Ayrıca bayat ekmeklerle kayınvalidemin yaptığı bir tatlı var ki yemelere doyulmuyor bayat ekmek etkinliğimi yapsak acaba Neclacığım etkinlik konusuna takıldım ben:)))) Ellerine sağlık afiyetler olsun kuzucuklara

    YanıtlaSil
  7. Bende değişik bir çeşidini hep yaparım
    Eline sağlık canım
    afiyetle

    YanıtlaSil
  8. narincem bayat ekmekleri değerlendirmeinn en güzel yanıdır değil mi.
    ellerine sağlık.ben de arada yaparım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. mükemmel bir tarif oldu bu, çok teşekkür ederim... Oğlumun okulu tatil şu sıralar evde, ne yapacağımı şaşırıyorum , sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bende çok yaparım dediğiniz gibi istediğiniz malzemeleri koymakta ayrı bir lezzet katıyor:))

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım görüntüsüne.. Hazırlamasını ve yemesini en sevdiğim kahvaltılıklardan biridir bu ekmekler. Ben de geçen haftasonu yapmıştım. Bizimkiler çok seviyor. Bi de un ve yoğurt da katayım bakayım. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  12. MMMM MMMMMM....NEFFİS NEFFİS.ELLERİNE SAĞIK CANIM.AFİYETLER OLSUN...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..Sıklıkla yaparım pazar sabahları ..benim için en iyi alternatiflerden biri...


    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Hem pratik hem de lezzetli görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. bende yapıvereyim anacığıma yarın sabah:)
    ne güzel olur:)
    ellerine sağlık ablamm:))

    YanıtlaSil
  16. Devamlı yaptığım pratik bir lezzettir.Ellerine sağlık...sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  17. bayılırım bayılırımmm
    ellerine sağlık canım,nefis görünüyor
    çok öperimmm

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize saglik. Bayat ekmekler degerlensin yeter ki, her türünü severiz.

    YanıtlaSil
  19. Kahvaltıda benimde kurtarıcımdır bu ekmekler.ellerinize sağlık.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  20. Valla tadına doyulacak gibi değil zaten ben de ekmekleri değerlendirmek adına deyip hızımı alamayıp taze ekmeklerden de kesip yaparım malum bizim ev halkı biraz daha büyük mideli :)

    YanıtlaSil
  21. Ben de yumurtalı ekmek falan yaparım ama senin tarifin çok değişikmiş Neclacığım. Not edildi bizim kuzuya yapılacak. Eline sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. olsun nasılsa verirle okula başlayınca gene anneyle yapılan nefis kahvaltıların anısı çok iyi gelecek onlara ileride : )

    YanıtlaSil
  23. ne güzel bayat ekmeklerde değerlenmiş oluyor ,bende çok sık yaparım elinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. Bende hafta sonu kahvaltılarına yaparım ama un koymadan. Birde böyle deneyeyim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. o ekmekler üzerlerine çok dahiyane güzel tatları kaldırıyor ve ardından nefis bir tat oluyor.zeytinler,peynirler,yumurtalar,sucuklar her biri ayrı yakışıyor.bunlar da çok güzel erimiş oh!
    ellerine sağlık..tatilin kilo yaptığı nokatasında kesinlikle katılıyorum tecrübe ile sabit:)

    YanıtlaSil

narince