Bu kızarmış çıtır ekmekler tembel sabahlarımda çay yanında iyi gidiyor. Bir yumurta kırıp iki kaşık yoğurtla çırparım. İçine artık dolapta beklemiş hangi peynir varsa giriyor; biraz eski, biraz taze kaşar, biraz dil peyniri, biraz da keçi peyniri vardı. Dondurucudaki kırmızı biberlerden birinin yarısı, az yeşil biber, az maydonoz, az siyah zeytin, minicik mini minnacık cherry domateslerden, az tuz, az kekik, kıvam ayarlamak için de un. Katı bir bulamaç gibi olacak, sucuk, jambon vs. katılabilir, ama katmadık. Bayat ekmekleri dilimleyip üzerlerine kaşıkla bu karışımdan sürüyor, 200 derece sıcak fırına üst raflardan birine yerleştiriyoruz. Kızarıp çıtırdayana kadar kalıyorlar fırında, soğutmadan, ince bellide sıcak çayımızla yemelere doyamıyoruz.
Bie değişik versiyonu da bizim mutfakda yapılır... Çok severim... Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEn çok sevdiğimdir Narine'm..Sabah sabah ağzım sulandı birden..))Sıklıkla yaparım kiloları alırım diyorum..))Kafiye gibi oldu ama doğrusunu yazdım..)
YanıtlaSilSefanız olsun canım benim..Okullar açılınca sen yine düzene sokarsın her tarafı..)Öpüyorum kocaman..)
bizim de pazar sabahı spesyalimiz bu şekerim. çok severim bu ev tipi pizzacıkları. afiyet olsun.
YanıtlaSilohh nefiisss. ellerine sağlık
YanıtlaSilNecla'cığım çocukken rahmetli anne
YanıtlaSilciğim nerdeyse her hafta sonu yapar
dı çocukluğuma gittim sayende:))El
lerine sağlık öpüyorum.
Hafta sonu kahvaltımızın vazgeçilmezi ben önceden bir iki kaşık sızma zeytinyağı ve keki ile 1 dakika fırına veriyorum üzerine böyle bir karışım . Ayrıca bayat ekmeklerle kayınvalidemin yaptığı bir tatlı var ki yemelere doyulmuyor bayat ekmek etkinliğimi yapsak acaba Neclacığım etkinlik konusuna takıldım ben:)))) Ellerine sağlık afiyetler olsun kuzucuklara
YanıtlaSilBende değişik bir çeşidini hep yaparım
YanıtlaSilEline sağlık canım
afiyetle
narincem bayat ekmekleri değerlendirmeinn en güzel yanıdır değil mi.
YanıtlaSilellerine sağlık.ben de arada yaparım.sevgilerimle...
mükemmel bir tarif oldu bu, çok teşekkür ederim... Oğlumun okulu tatil şu sıralar evde, ne yapacağımı şaşırıyorum , sevgiler...
YanıtlaSilBende çok yaparım dediğiniz gibi istediğiniz malzemeleri koymakta ayrı bir lezzet katıyor:))
YanıtlaSilBayıldım görüntüsüne.. Hazırlamasını ve yemesini en sevdiğim kahvaltılıklardan biridir bu ekmekler. Ben de geçen haftasonu yapmıştım. Bizimkiler çok seviyor. Bi de un ve yoğurt da katayım bakayım. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilMMMM MMMMMM....NEFFİS NEFFİS.ELLERİNE SAĞIK CANIM.AFİYETLER OLSUN...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor..Sıklıkla yaparım pazar sabahları ..benim için en iyi alternatiflerden biri...
YanıtlaSilSevgilerimle
Hem pratik hem de lezzetli görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilbende yapıvereyim anacığıma yarın sabah:)
YanıtlaSilne güzel olur:)
ellerine sağlık ablamm:))
Devamlı yaptığım pratik bir lezzettir.Ellerine sağlık...sevgilerrrr..
YanıtlaSilbayılırım bayılırımmm
YanıtlaSilellerine sağlık canım,nefis görünüyor
çok öperimmm
Ellerinize saglik. Bayat ekmekler degerlensin yeter ki, her türünü severiz.
YanıtlaSilKahvaltıda benimde kurtarıcımdır bu ekmekler.ellerinize sağlık.nefis görünüyor.
YanıtlaSilValla tadına doyulacak gibi değil zaten ben de ekmekleri değerlendirmek adına deyip hızımı alamayıp taze ekmeklerden de kesip yaparım malum bizim ev halkı biraz daha büyük mideli :)
YanıtlaSilBen de yumurtalı ekmek falan yaparım ama senin tarifin çok değişikmiş Neclacığım. Not edildi bizim kuzuya yapılacak. Eline sağlık
YanıtlaSilSevgiler
olsun nasılsa verirle okula başlayınca gene anneyle yapılan nefis kahvaltıların anısı çok iyi gelecek onlara ileride : )
YanıtlaSilne güzel bayat ekmeklerde değerlenmiş oluyor ,bende çok sık yaparım elinize sağlık
YanıtlaSilBende hafta sonu kahvaltılarına yaparım ama un koymadan. Birde böyle deneyeyim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilo ekmekler üzerlerine çok dahiyane güzel tatları kaldırıyor ve ardından nefis bir tat oluyor.zeytinler,peynirler,yumurtalar,sucuklar her biri ayrı yakışıyor.bunlar da çok güzel erimiş oh!
YanıtlaSilellerine sağlık..tatilin kilo yaptığı nokatasında kesinlikle katılıyorum tecrübe ile sabit:)