Hamurla oynaşmaya devam ediyoruz. Cücüklere kahvaltı için yapılmalı, hamurunda çiğbörek gibi yoğurt olduğundan yağ çekmiyor. Dilediğiniz içle hazırlayabilirsiniz, bana sorarsanız yağda kızaran böreğe en iyi peynirli iç gidiyor. Peki size sorsam?
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
İç Malzeme:
- Beyaz peynir
- Maydonoz
Kızartmak İçin:
- Sıvıyağ
Hazırlama:
Unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Yoğurt, tuz ve karbonatı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Üzerini bir bezle örtüp, on dakika dinlendirin.
Hamuru iki bezeye bölün.
Her iki bezeyi de düz bir zeminde hafifçe unlayarak bıçak sırtı kalınlığında açın.
Açtığınız yufkanın birine peynirli harçtan beşer santim aralıklarla pay edin.
Diğer yufkayı üzerine kapatıp, peynirli kısımları küçük bir bardak yardımıyla kesip çıkarın.
Kızdırılmış, bolca sıvıyağda kızartıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Yanında da çay ne güzel gider. Ellerinize sağlık. Hayırlı sahurlar.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinize saglık cok güzel bir blogunuz var.tarifler denenecek inş.sevgiyle mutlu kalın...
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor, şöyleki yağda kızarmış bir hamur hali yok hiç. işte güzelliği de burada !
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Ne güzel puf puf olmuşlar.Sevgiler...
YanıtlaSilGecekten peynirlisi nefis olur. Kasar peynirli de olabilir. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilablacımm nasıl puf puf bunlar böyel harikasın..
YanıtlaSilbu arada dünkü yardımın için teşekkür ederim sana..
yarın deneyeceğim tatlıyı:))
öpüyorumm...
cücüklerle beraber mutlu hafta sonları dilerim..:))
narinim,
YanıtlaSilo kadar severim ki..
ne güzel bir görüntüdür bu ne şirin olmuşler. bende bu tarifi içi boş olarak yaparım hep ama peynirlisinide deniycem.
YanıtlaSilellerine sağlık..
pufidik pufidik olmuslar yagi cekmedigide belli nefis duruyorlar :)
YanıtlaSilgercekten cocuklar icin super..
sevgiyle kalin
bende hafif acılı soğanla kavrulmuş patateslisini yaparım.puf puf...nasılda güzel olur...hem yağsız hem hafif...narinim ellerine sağlık...öptümmm...
YanıtlaSilne cici görünüo bunlar :) ellerine sağlık..
YanıtlaSiloff börek şahanee..
YanıtlaSilcanım kargom geldi..mert beye söledinmi gelmediğini söyle istersen bir kaç gün oldugeleli
Elinize sağlık, yarasın, bence de peynir en iyisi...
YanıtlaSilSevgili Necla harika bir lezzet. Yanında tavşan kanı bir çay. Ha içi dolu olmuş ha boş. Farketmez benim için. Boş olursa yanında güzel bir peynir ve domatesle mükemmel olur. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNeclacığım harika pufidik olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilOfffffff Narince abla , yanında tarla domatesi,beyaz peynir ,zeytin , salatalık ve çay olcaktı.Sıcakta tüte tüte yiycektik ne süper olurdu .Canım çekti uğramıycam buraya birdaha .Çok güzeller
YanıtlaSilAshley :D
Pufidik pufidik kabarmışlar,şahane gözüküyor.. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSahur için yapıcam bu gece ;)) vallahi kim ne derse desin,komşular gece gece kapıma toplanmaz umarım...
Şimdi kalkıp sahur için yapacağım:)))
YanıtlaSilAynen canım peynir bencede...
Ellerine sağlık:D
narin hanım mesaj üzere geldik,öncedende bilirdik gerçi,tariflerini birileri kopyalamış ya o blogun adını rica edeyim,komşu bloglardada birbirimize yer verelim,
YanıtlaSilşimdi böreğe gelelim,bir-iki farkla yapardım bu böreklerden amma yok artık hamur işi yapınca yenmeden durmuyor,artık çok mecbur olunca yapıyorum,ölçüyü mümkününce az tutuyorum,3 aydır prinç pilavı bileyemedim,
kilolar başka türlü gitmiyor yoksa...
emeğine sağlık sevgiler,selmlar
kutsalsofra.blogspot.com
Çok severim narinem,olsa şimdi kilolara bakmaz yutardım..Ellerine sağlık canım,öpüyorum kocaman..
YanıtlaSilSevgiler..
Inanilmaz guzel birsey.Tek sorun bana gore tabi, icinde kabartma tozu oldugu icin cok fazla kabardilar ona hakim olamadim. :) Ama tad ve goruntu super.
YanıtlaSilTesekkurler paylasim icin.
Ayten Hanım, geç oldu ama, afiyet olsun, beğenmenize çok sevindim.
YanıtlaSil