16 Haziran 2012 Cumartesi

Krem Karamel





Malzemeler:
  • 4 adet yumurta

  • 75gr toz şeker

  • Yarım çay kaşığı şekerli vanilin

  • 500 ml süt

    Karamela İçin:
  • 150 gr toz şeker

  • Yarım çay kaşığı limon suyu

Hazırlama:

Karamela için toz şeker ve limon suyunu bir tavaya koyup, hafif ateşte devamlı karıştırarak şeker eriyip sarı renk alıncaya kadar karıştırın. Hemen ateşten alıp krem karamel kalıplarına pay edin.

75 gr toz şekeri ve dört yumurtayı, vanilini bir kaba koyup, iki dakika mikserle çırpın. Başka bir tarafta kaynattığınız sütü yumurtalı kısım üzerine sicim gibi akıtın. Bunu yaparken bir yandan sürekli karıştırın ki yumurta pişmesin. Sütün tamamını yumurtalara yedirdikten sonra yine karıştırarak iki dakika daha karıştırıp süzgeçten süzün. Sonra diplerinde karameli donmuş bulunan kalıplara boşaltın.

Kalıplara boşalttığınız tatlıları üçte bir seviyesine kadar kaynar su doldurduğunuz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırına verin. Krem karamel pişerken kesinlikle kaynamamalıdır. Kaynarsa yumurta kesilir ve rengini kaybeder. Krem karamelleri üzeri güzelce kızarana kadar fırında pişirip çıkarın. Suyun içinden alıp buzdolabına koyun. Krem karamelin en makbulu bir gün sonra yenenidir unutmayın!

Krem karamel, fotoğrafında tereddütlerim bulunduğundan yeniden pişirilip fotoğraflanmayı, öyle karşınıza çıkmayı beklemekteydi. Yaşasın tatil deyip tembellik hakkımı sonuna kadar kullanınca, haftada bir mantı yahut erişte yapınca, patlıcan, kabak kızartmalarını sarımsaklı yoğurda ekmek bana bana tüketince, yeni sütçümün sütlerinden ayırdığım kaymağı vişne reçeliyle ekmeğe sürmelere doyamayınca, yine kahvaltıya bol acılı muhammarayı ekmek üstünde çayla tüketince, üstüne üstlük bakkala çakkala bilem çıkmaya nazlanınca gelir fazladan dört kilo.

O vakit krem karamel yapılmaz diyeceğim ama diyet kelimesi bile alerji yapıyor şekerim, yedikçe yiyesim geliyor. Sabah beri üç çeşit reçel yaptım: vişne, kayısı, nektarin. Ben reçele pek düşkün değilim zaten, sevgilim için yaptım. Sırada çilek ve üzüm var. Reçeller kavanozlarda dinlenmede, sabah güneşin ışıklarıyla poz verecekler, poz vermekle kalmayıp kahvaltı soframızı renklendirecekler. Hayatınızdaki renklerin yalnızca reçel kavanozlarında kalmaması dileğiyle...

25 yorum:

  1. Cok nefis görünüyor. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık krem karamel benim vazgeçilmezimdir.ne güzel kışlık hazırlıklara da başlanmış.ağız tadıyla tüketmenizi dilerim.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok severim krem karameli nasıl güzel gözüküyor,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. öylede güzel aın plan resimlemişsinki .. :)))

    Dur !
    bende bir kaşık alıp geliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Yakın olsan hemen gelip 2 tanesini yok ederdim..İçim gitti bilesin canım..Öperim kocamından..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. Neclacığım ellerine sağlık canım ...

    Bugünlerde ağbim ısrarla krem karamel istiyordu...
    Tarifi aldım mutlaka deneyeceğim ..

    Sevgilerimi bırakıyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel resimler tablo gibi. Ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor. Bende en kısa zamanda yapacağım. Çünkü ailece çok seviyoruz. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ablacımm günaydıııınnnnn:)))
    mutlu haftalarrrr:))
    nasılda güzel bir tarif ve fotoğraf tam sana yakışır şekilde ablacımm:))
    ama ben cesaret edemiyorum karamel yapmaya hep kafa kıran cinsten oluyo akışkan olmuyor yani:( sonunda nerde yanlış yapıyorum anlamıyorummm:((

    YanıtlaSil
  10. oo harika görünüyor ellerine sağlık resmide süper tadıda eminim

    YanıtlaSil
  11. Ellerıne sağlık nede güzel ifade edilmiş kelimeler dizilerek..

    YanıtlaSil
  12. tatlım fotorafa haksızlık yapıyorsun gayet net ve o istah kabartan anı yakalamışsın
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    oh reçellerin ilede gözlerimiz bayram edecek :))

    YanıtlaSil
  13. beni kalbimden vurdun necla.öyle çok severim ki krem karameli. ve enfes görünüyor bu fotoğraftaki.

    YanıtlaSil
  14. Neclacım nasıl güzel görünüyor bu krem karamel ? çok canım çekti, harika olmuş hemde yumurta sayısı da az.Ellerine sağlık canım

    sevgiler Fethiye'den

    YanıtlaSil
  15. Allahım en sevdiğim tatlılardan biri işte karşımda, bayılırım da ayılamam ben şimdi. Ellerine sağlık Neclacım

    YanıtlaSil
  16. süper görünüyor, bayılırım krem karamele, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Harika bir goruntu!! Sabah sabah bu bana yapilirmi?:) Ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  18. harika olmuş uzanıp alasım geldi elerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  19. Necla'cığım,
    Seninkinin yumurta miktarı insaflı. Bazen hani yarım kilo süte 7-8 yumurta falan kullanılıyor. Yiyemiyorum, çok yumurta kokuyor...

    YanıtlaSil
  20. Bende tarifte yumurta miktarına baktım . Sadece sarısımı kullanılıyor:)))Kötü bir sorumu oldu...Eline sağlık deneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Yok yok tamamı kullanılıyor Mine'ciğim, süzmeye dikkat et, köpük kalmasın, biraz kalsa da bir şey olmaz.
    Niye kötü olsun ki soru hem?
    Sonucu merak ederim ben şimdi.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Gercek'den muhteşem olmuş resim'de harika güzel paylaşımın için teşekkürler...
    www.hdtvizler.com

    YanıtlaSil
  23. Teşekürler güzel paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  24. Güzel olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil

narince