Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 75gr toz şeker
- Yarım çay kaşığı şekerli vanilin
- 500 ml süt
Karamela İçin: - 150 gr toz şeker
- Yarım çay kaşığı limon suyu
Hazırlama:
Karamela için toz şeker ve limon suyunu bir tavaya koyup, hafif ateşte devamlı karıştırarak şeker eriyip sarı renk alıncaya kadar karıştırın. Hemen ateşten alıp krem karamel kalıplarına pay edin.
75 gr toz şekeri ve dört yumurtayı, vanilini bir kaba koyup, iki dakika mikserle çırpın. Başka bir tarafta kaynattığınız sütü yumurtalı kısım üzerine sicim gibi akıtın. Bunu yaparken bir yandan sürekli karıştırın ki yumurta pişmesin. Sütün tamamını yumurtalara yedirdikten sonra yine karıştırarak iki dakika daha karıştırıp süzgeçten süzün. Sonra diplerinde karameli donmuş bulunan kalıplara boşaltın.
Kalıplara boşalttığınız tatlıları üçte bir seviyesine kadar kaynar su doldurduğunuz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırına verin. Krem karamel pişerken kesinlikle kaynamamalıdır. Kaynarsa yumurta kesilir ve rengini kaybeder. Krem karamelleri üzeri güzelce kızarana kadar fırında pişirip çıkarın. Suyun içinden alıp buzdolabına koyun. Krem karamelin en makbulu bir gün sonra yenenidir unutmayın!
Krem karamel, fotoğrafında tereddütlerim bulunduğundan yeniden pişirilip fotoğraflanmayı, öyle karşınıza çıkmayı beklemekteydi. Yaşasın tatil deyip tembellik hakkımı sonuna kadar kullanınca, haftada bir mantı yahut erişte yapınca, patlıcan, kabak kızartmalarını sarımsaklı yoğurda ekmek bana bana tüketince, yeni sütçümün sütlerinden ayırdığım kaymağı vişne reçeliyle ekmeğe sürmelere doyamayınca, yine kahvaltıya bol acılı muhammarayı ekmek üstünde çayla tüketince, üstüne üstlük bakkala çakkala bilem çıkmaya nazlanınca gelir fazladan dört kilo.
O vakit krem karamel yapılmaz diyeceğim ama diyet kelimesi bile alerji yapıyor şekerim, yedikçe yiyesim geliyor. Sabah beri üç çeşit reçel yaptım: vişne, kayısı, nektarin. Ben reçele pek düşkün değilim zaten, sevgilim için yaptım. Sırada çilek ve üzüm var. Reçeller kavanozlarda dinlenmede, sabah güneşin ışıklarıyla poz verecekler, poz vermekle kalmayıp kahvaltı soframızı renklendirecekler. Hayatınızdaki renklerin yalnızca reçel kavanozlarında kalmaması dileğiyle...
Cok nefis görünüyor. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık krem karamel benim vazgeçilmezimdir.ne güzel kışlık hazırlıklara da başlanmış.ağız tadıyla tüketmenizi dilerim.sevgiler
YanıtlaSilÇok severim krem karameli nasıl güzel gözüküyor,elinize sağlık...
YanıtlaSilöylede güzel aın plan resimlemişsinki .. :)))
YanıtlaSilDur !
bende bir kaşık alıp geliyorum :)
Yakın olsan hemen gelip 2 tanesini yok ederdim..İçim gitti bilesin canım..Öperim kocamından..
YanıtlaSilSevgilerle
Neclacığım ellerine sağlık canım ...
YanıtlaSilBugünlerde ağbim ısrarla krem karamel istiyordu...
Tarifi aldım mutlaka deneyeceğim ..
Sevgilerimi bırakıyorum:)
Çok güzel resimler tablo gibi. Ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor. Bende en kısa zamanda yapacağım. Çünkü ailece çok seviyoruz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.
YanıtlaSilablacımm günaydıııınnnnn:)))
YanıtlaSilmutlu haftalarrrr:))
nasılda güzel bir tarif ve fotoğraf tam sana yakışır şekilde ablacımm:))
ama ben cesaret edemiyorum karamel yapmaya hep kafa kıran cinsten oluyo akışkan olmuyor yani:( sonunda nerde yanlış yapıyorum anlamıyorummm:((
oo harika görünüyor ellerine sağlık resmide süper tadıda eminim
YanıtlaSilEllerıne sağlık nede güzel ifade edilmiş kelimeler dizilerek..
YanıtlaSiltatlım fotorafa haksızlık yapıyorsun gayet net ve o istah kabartan anı yakalamışsın
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet bal olsun
oh reçellerin ilede gözlerimiz bayram edecek :))
beni kalbimden vurdun necla.öyle çok severim ki krem karameli. ve enfes görünüyor bu fotoğraftaki.
YanıtlaSilNeclacım nasıl güzel görünüyor bu krem karamel ? çok canım çekti, harika olmuş hemde yumurta sayısı da az.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler Fethiye'den
Allahım en sevdiğim tatlılardan biri işte karşımda, bayılırım da ayılamam ben şimdi. Ellerine sağlık Neclacım
YanıtlaSilsüper görünüyor, bayılırım krem karamele, ellerine sağlık...
YanıtlaSilHarika bir goruntu!! Sabah sabah bu bana yapilirmi?:) Ellerine saglik!!
YanıtlaSilharika olmuş uzanıp alasım geldi elerine sağlık canım
YanıtlaSilNecla'cığım,
YanıtlaSilSeninkinin yumurta miktarı insaflı. Bazen hani yarım kilo süte 7-8 yumurta falan kullanılıyor. Yiyemiyorum, çok yumurta kokuyor...
Bende tarifte yumurta miktarına baktım . Sadece sarısımı kullanılıyor:)))Kötü bir sorumu oldu...Eline sağlık deneyeceğim sevgiler...
YanıtlaSilYok yok tamamı kullanılıyor Mine'ciğim, süzmeye dikkat et, köpük kalmasın, biraz kalsa da bir şey olmaz.
YanıtlaSilNiye kötü olsun ki soru hem?
Sonucu merak ederim ben şimdi.
sevgiler...
Gercek'den muhteşem olmuş resim'de harika güzel paylaşımın için teşekkürler...
YanıtlaSilwww.hdtvizler.com
Teşekürler güzel paylaşım olmuş.
YanıtlaSilhımm nefis görünüyor:)
YanıtlaSilGüzel olmuş teşekkürler.
YanıtlaSil