4 Mayıs 2010 Salı

Kırmızı



Şef Sedat Özkan'a ait pişmeyen bir cheesecake tarifi. Sevgili Zehra'nın Eya'da Cheesecake Şöleni için yapıldı.

Malzemeler:

  • 200 gr krem peynir
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı krema
  • 3 adet yaprak jelatin
  • 1 limonun suyu
  • 200 gr orta boy çilek

Tart İçin:
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 25 gr toz badem
  • 1 yumurtanın akı

Hazırlama:

Tart için bütün malzemeyi yoğurun. Hamuru bir merdane yardımıyla inceltin. Kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayın. Kalıbın büyüklüğünde kestiğiniz hamuru kalıbın dibine yayın. Çatalla birkaç yerinden delin, 180 derece önceden ısıtılmış fırında on beş yirmi dakika pişirin. Kalıbından çıkarmadan soğumaya bırakın.

Bu arada peynirli harcı hazırlayın. Krem peynir ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Daha önceden soğuk suda ıslatılmış yaprak jelatinleri suyunu süzerek ekleyin. Kremayı çırpıp kabartın, limon suyu ile birlikte peynirli karışıma ekleyin. Soğuyan tart hamurunun üzerine tüm karışımı döküp düzeltin. Buzdolabında bir gece bekletip, ertesi gün servis yapabilirsiniz.

41 yorum:

  1. Gözlerime inanamıyorum canım harika
    bir görüntü ellerine sağlık afiyet
    olsun çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ablacım ne kadar şık ne kadar asil bir görüntü böyle... ellerine emeklerine sağlık..:) duygusal olarak halsiz ve yorgunum dedim ya sana inan kendime geldim..yüreğine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  3. ablacım ne kadar şık ne kadar asil bir görüntü böyle... ellerine emeklerine sağlık..:) duygusal olarak halsiz ve yorgunum dedim ya sana inan kendime geldim..yüreğine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  4. mükemmel görünüyor elerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. muhteşem görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Neclacım kırmızı çook yakışmış.Özellikle şu şerbetinin akışına hastayım bende.
    Zehra'nın cheesecake etkinliği çok şenlikli olacak bence :)

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. cok guzel bir goruntu olmus harika

    YanıtlaSil
  8. harika bir cheesecake, pişirilmeyenlerden hiç yemedim merak ediyordum ben de deneyeceğim bunu sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. süper deneyeceğim eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  10. ne lezzetli bir görüntü ,eline sağlık müthiş...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. muhteşem görünüyor sevgili Necla..Ellerine sağlık.çizkekle pek aramız olmadığı için ben hala bir tarif belirleyip hazırlayamadım.:(

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık Neclacığım. Kırmızı ve beyaz birbirine çok yakışmış.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. uzun bir aradan sonra merhaba
    ellerine saglık pasta süper

    YanıtlaSil
  14. Neclacığım bu pastanın görüntüsü yeter yemesem baksam doyarım ben buna eline sağlık canım çok ihtişamlı duruyor Türk bayrağı renkleriyle süpeeeer:)

    YanıtlaSil
  15. neclacığım aklımı başımdan almayı başardın.tebrikler!!!!

    YanıtlaSil
  16. Çok hoş olmuş ellerine sağlık.Yiyenlere afiyet şeker olsun.Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık çok güzel ve leziz olmuş.


    Saygılar.

    YanıtlaSil
  18. muhteşem görünüyor, ellerine sağlık. Pişmemiş cheesecake denemedim hiç ama çok güzel görünüyor bu.

    YanıtlaSil
  19. çok müthiş birşey olmuş,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. harika bir tarif..çok beğendim...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. Necla böyle bir tarifi ilk kez gördüm.. Çok değişik,nasıl muhteşem bir uyum olmuş anlatamam.. akan giden sosu yalamak istedim:))

    YanıtlaSil
  22. ufff süper görünüyor...


    ellerine sağlık tatlım :)

    YanıtlaSil
  23. Kışkırtıcı bir görüntü kırmızı benim rengimdir zaten ne alsam elim ilk kırmızıya gider.Görüntü muhteşem bu türünü hiç yemedim ama ben de cheesecake aşkı o kadar büyük ki hem kırmızı hem bu lezzet tam bir şölen benim için ellerine sağlık Ankaralım

    YanıtlaSil
  24. Görüntü çok hoş, beyaz rengi ve tadı daha çok seviyorum ben nedense...Jelatini ne kullanıyorsun Necla?
    Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  25. kırmızı cheesecake den akarken,benim de ağzımın suyu aktı.pişmeden hazırlanan tarife mi bakacağımı yoksa gerçeküstü fotolara mı bakacağımı şaşırdım...muhteşem bir sunum neclacım...

    YanıtlaSil
  26. Neclacığım ilk yayınladığında gördüm tekrar gelinceye kadar hep aklımda kaldı.Kırmızı nefis olmuş resimler başımı döndürdü.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. her zamanki gibi harika resimler eşliğinde nefis bir tarif vermişsin canım benim...eline yüreğine sağlık...sos muhteşem görünüyor büyüleyici....
    öpüyorum ...sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Muhteşem bir görüntü ellerinine sağlık

    YanıtlaSil
  29. Harika olmus, ellerine saglik, hic denemedim, sizler gibi yapabilir miyim bilemiyorum, ellerine saglik tekrar...
    Sevgilerimi gonderiyorum, ve de guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  30. Bu ara hiçbir şeye yetişemiyorum:(
    Bu etkinliğe bari katılabilsem...
    Harika görünüyor Neclacım ellerin dert görmesin canım:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Nefis bir görüntü, o ne muhtesem bir kirmizi.... Hele de tarif... Gercekten bayildim ben bu tarife,,,, ELlerine saglik canim benim....

    YanıtlaSil
  32. Neclacığım çok şık bir görüntü, sosun rengi çok güzel, çileklerle mi elde ettin sosu?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. Anneler gününüz kutlu olsun .... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  34. görüntü çok şık.ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  35. çok leziz görünüyor canım

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  36. Neclacım Anneler gününü kutluyorum canım:)
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  37. ne güzel poz vermiş,ellerine sağlık!
    :)

    YanıtlaSil
  38. görüntü sahane ellerine saglik sevgiler...

    YanıtlaSil
  39. canım benim anneler günün kutlu olsun yavruların ve eşinle birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim.iyi haftalar sevgiler...

    YanıtlaSil
  40. kocaman bir offffffff bir offffff daha ve büsbüyük bir offffffffffffffffffffffffffff....
    şekercim nefis görünüyor içim gitti valla..ellerin dert görmesin kocaman kocaman öptümmmmmm...

    YanıtlaSil
  41. Mutfak Defteri16 Kasım 2011 18:27

    Böyle değişik tarifleri çok seviyorum insanın ufkunu açıyor, enfes görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

narince