
Kollarım, ellerim çizikler içinde, dokumaları yer yer iplik atmış bir pantolonum var artık. Daha da fazlası koca koca iki kavanoz böğürtlen marmelatımız.
Ayağımın tozuyla Bulgaristan'daki komşum Sevgi'den, hem de İstanbul komşum Meltem'den birer ödül almışım. E daha ne olsun. Yokluğumda ödül bütün blogları dolaştığından kimseye yollamıyorum, bende kalsın.

Çekirdekleri rahatsız ettiğinden, çocuklar yerken habire çekirdekleri çıkardığından reçel yapmadım. Böğürtlenleri önce biraz suyla kaynatın, sonra çekirdeklerin geçemeyeceği büyüklükte bir kevgirden süzün. Şimdi şekerini katıp reçel gibi pişirebilirsiniz. Kaynarken üzerinde toplanan beyaz köpükleri alın, limon suyunu da verip bir iki tıktan sonra ateşten alın.Kıvamını çok katı sevmediğimizden biraz akışkan ayarladım. Siz nasıl seviyorsanız öyle yapabilirsiniz.
Dondurucuya attıklarımla artıkım neler yaparım neler. Böğürtlenden bıktırmamaya çalışırım sizleri, söz!
süper görünüyorlar yaa ne şirin bir meyva...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim. Ne güzel rengi :)
YanıtlaSilçok öptüm
Ben de böğürtlen toplamaya bayılırım. Ama reçel yapmaya fırsatım olmaz genelde. Hepsini toplar toplamaz yerim çünkü :))
YanıtlaSilNeclacım hoşgeldin....
YanıtlaSilAtlamışım affola,tatsızım bu ara..taşınmak istiyorum,düşünüyorum kara kara :)
ne güzel geçmiş tatiliniz,gündoğan harika....ahh ahh meyve sebze en tazesinden çok güzelmiş... reçel nefis olmuştur eminim...ellerine sağlık...
kızınıda tebrik ediyorum inan çok sevindim...
Başarılarla dolsun hayat karnesi..
Sevgiler.
Neclacım merhaba
YanıtlaSilAnlattıkların hiç yabancı değil köye gittiğimizde aynı şekilde kim daha çok yiyecek yarışı gibi en ücradakilere almaya çabalamaktan ellerimiz yırtılır ama kesinlikle değer
Pazarda satın aldıklarımız o köyde yediklerimizin lezzetinin bir kademesini bile asla yakalayamaz
ellerine sağlık
biz de o görev baba ve çocuklara ait.pişirme kısmı bana.ama böğürtlene kim hayır diyebilir ki...afiyet bal şeker olsun canım.kızını da çok öptüm çooook..
YanıtlaSilSen de iyi ki varsın Necla ve iyi ki paylaşıyorsun bir avuç meyveyi. Biliyor musun bugünlerde aklımda hep böğürtlen var. Vişneyi atladım, böğürtleni hiç değilse bir kerecik olsun kullanayım bu yaz bitmeden diyorum, yoksa utanacağım kendimden.
YanıtlaSilNEclacım tam da zamanı böğürtlenlerin. Köydeki günlerimiz geldi aklıma ne kadar çizerdik elimizi kolumuzu ama o lezzete değer. Sevgiler...
YanıtlaSilÇocukken tatile gittiğimiz yerin (erdek sanırım) play yollarında rastlardık bu güzellere, tıpkı senin gibi elimizi kolumuzu çize çize toplayıp anında mideye indirirdim :)) Reçelle başlayan Böğürtlen serisini merakla bekliyor olacağım ellerine sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım toplaması güç ama tadı enfes benim oğlum da bayılarak yiyor sevgilerimle
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilziyaretiniz için teşekkür ederim.
etkinlik kodu bloğumun solda alt tarafında bulunmaktadır.
sevgilerimle,
Canım böğürtrlenler süper gözüküyor....
YanıtlaSilÖdül için tbrk ediyoruım...
kod birkaç arkadaşa daha sorun çıkardı ancak sonradan eklendi. Lütfen tüm kodu kopyalayıp html olarak tekrar deneyebilirmisiniz. Eğer yine sorun çıkarsa bana mail adresinizi verirseniz size kodu mail olarak gönderirim.
YanıtlaSilsevgilerimle,
Neclacım reçelin rengi ne güzel olmuş öyle, tadı da kim bilir ne nefistir, ellerine sağlık:).
YanıtlaSilAnnemlerin evinin bahçesinde de minik bir böğürtlen ağacı var. Meyvelerini toplayıp yazlığa giderken yolda yemek için yanımıza almıştık. Böğürtlenler sıcaktan mayışınca annem yazlıkta reçel yaptı onlardan. Çok güzel olmuştu o da:).
Çok öpüyorum, sevgiler:).
aslı
aaaa bu benim en sevdiğim meyvelerden ama dalından koparım yemek ayrı bi zevkli.
YanıtlaSilcanım haklısın belki de uykusuzluk yaptı.burnum çeşme gibi mübarek.her dakika hapşuu..güzel dileklerin için teşekkür ederim canım..
YanıtlaSilNeclacım öncelikle ödülünü kutlarım tatlım ramazanın bana göre
YanıtlaSilen ağır günleri yarısından sonrası
bu sebeple geç kalıyorum yazmakta
prensesin ellerinde bir başka güzel duruyor o güzelim böğürtlenler bir de çekirdekleri olmasa söylediğin gibi:)şifa niyetine gene de yemek lazım değilmi?kocaman sevgiler evlatları öpüyorum..
Çok seviyorum böğürtleni.Dediğiniz gibi reçelde çekirdekler rahatsız ediyor.Marmelat iyi fikir.Afiyetle yiyin.Elinize sağlık.
YanıtlaSilharika bir meyve kendisinede reçeline bayılırım. Ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilCanım benim,ellerine sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilÇok severim bende...
hem reçel hemde marmelatını yaptım bu yıl bu güzel böğürtlenin :)
Sağlık ve ağız tadıyla yemek dileğiyle...
Afiyet olsun size...
sevgilerimle,
http://www.meltemmutfakta.com
Ah ne güzeller!!
YanıtlaSilPazarı dört döndüm bulamadım :( bulsam hemen alıp dolaba atacaktım ama maalesef İzmir'de bu güzeller kayıp?
ellerin dert görmesin canım.Şimdi onları yemek daha bir keyiflidir.Herbirinde emeğin var.
sevgiler
daha dun yaptim gelée de mur fransizlarin deyisiyle :)
YanıtlaSil