12 Mayıs 2009 Salı

Vanilyalı ve Vişneli Dondurma



Tarif gün içinde dedik ancak; yoğunluktan bir türlü oturup yazamadık. Affola! Yaz kış dondurmayı yemek sonrası tatlı olarak tüketen Norveç'ten bir bayana ait reçetemiz. Öyle zor, karışık hatta bulunması zor malzemelerden yapılmıyor bu dondurma. Göründüğü kadar lezzetli, lezzeti oranında gözleri bayram ettiriyor. Artıkım çiğ yumurtaya gelebilecek sızlanmaları da göze alıyoruz tabii.


Neler Lazımmış Bakalım;
2 yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya
4 yumurta akı
1 su bardağı çırpılmış krem şanti

*Mikserinizin ucunu yumurta sarısına bulaştırmadan önce beyazları kar haline gelene kadar çırpın.

*Yumurta sarısını pudra şekeriyle karıştırıp çırpın.

*Krem şantiyi sertleşinceye kadar çırpın.

*Yumurta sarısı ile krem şantinin bir su bardağı kadarını karıştırın. Vanilyayı ilave edin. Bu karışıma, çırpıp kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ilave edin.

*Karışımın yarısını bir kaba boşaltıp, diğer yarısına dilediğiniz meyveyi minik minik parçalayarak ekleyin. Ben vişneleri doğrayıcıda parçaladım. Kakao ya da kahveli yapmak isterseniz, vanilya yerine iki yemek kaşığı nescafe, kakao katabilirsiniz.

*Meyveli dondurmanızı da bir kaba boşaltıp derin dondurucuya kaldırın. Her yarım saatte bir çıkarıp karıştırıp havalandırın dondurmayı. Toplamda üç kez. Üç-dört saat daha dondurucuda beklettikten sonra tüketebilirsiniz dondurmanızı.

Üzerine Dr. Oetker'in ahududu ve çilekli meyve sosunu döktüm. (Yorulmuştum evde yapmaya üşendim.)

Yanında muzlu jöle içinde bekleyen mayhoş meyveler var. Türk kahvesi fincanlarında beklettim, ters çevirip çıkardığımda onlar da dondurmaya eşlik ettiler.

Tarifi YE45 Etkinliği için Yasemin Hanım'a gönderiyorum.





19 yorum:

  1. nefiiiis tek kelime ile süper ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik. Ilginc gorunuyor tarif. Bizim alistigimiz tarzda degil. Biliyorsun yabancilar, soguk krema tarzinda algiliyor dondurmayi. Ama biz de, soyle yogun kivamli, kolay erimeyen hatta mumkunse Maras usulu bir tat arariz. Malzemeler kismi hosuma gitti. Bulabildigim malzemeler cunku. Ilk firsatta deneyecegim. Sonucu yazarim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Günaydın arkadaşım...
    Tarifi görünce çok mutlu oldum:))
    Ellerine sağlık nefis gözüküyor mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  4. neclacığım ellerine sağlık.süper olmuş bu dondurmalar..afiyet bal şeker olsun...

    YanıtlaSil
  5. bu ne guzellik yaaa bayildim ellerine saglik ilk firsatta deniyem muhtesemmm eridimm gittiim;))))

    YanıtlaSil
  6. Dondurmayı evde yapabilmek ne güzel, pastane dondurmalarından hep şüphelenirim, o nedenle hep bilinen markaların paketli dondurmalarını alıyoruz.yazın hergün tükettiğimiz için ayda yaklaşık 50 tl lik dondurma harcamamız oluyor. Bu nedenle bu tarifi denemek isterim.
    Hoşçakalınnnn...

    YanıtlaSil
  7. (gulp)
    ağzımmm sulandı yaa! ancak itiraf etmeden geçemeyeceğim sunum muhteşem olmuş. çok imrendim valla orada olup yemeliydimm :D
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Dondurmaya kimsenin iradesi hayır diyemez sanırım:))
    Nefis olmuş,jölelerde harika..
    Ellerine sağlık..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bilirim ben bu dondurmayı, eskiden sık yapardık. Hatta annem geçenlerde yine yapsak diyordu...

    Ellerine sağlık.
    Gecikmeli de olsa anneler gününü kutluyorum...
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  10. Neclacım ellerine sağlık canım buradan muhteşem gözüküyor.sanki
    bana servis edilmiş de :)erimeden yemek gibi bir his oluşturuyor:)
    neyse sen benim yerimede yeyiver.
    sıcacık sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. benden duymuş olma ama blogumda mimlenmiş olabilirsin!! ;)
    bekliyorum hadiiiii

    YanıtlaSil
  12. Necla beni yoldan çıkaran sensin karar verdim bir fren yaparmısın lütfen bitirdin beni ellerine sağlık olsa da yesek

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor mevsimide geldi denemek lazım.
    Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  14. Neclacığım,
    Nefis nefiisss. Ben de deneyeyim. Artıkın taze yumurta kullanacağız napalım:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. İlgine teşekkürler Neclacığım,

    Bu aralar hem işlerim yoğun, hem de ders çalışmam gerekiyor... Bu sebepdendir ki bloğuma ve arkadaşlarıma vakit ayıramıyorum...

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  16. Neclacım nerdesin canım çok ihmal ediyorsun blogunu:)bak birde merak
    ediyorum seni çocuklar sen iyisinizdir umarım.sıcacık sevgilerimi gönderiyorum.. iyi hafta sonları canım.

    YanıtlaSil
  17. Tarif çok güzel.Eline sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Yıllarca bu tarifi denerim,şu ana kadar kimseden olumsuz bir not almadı..Ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  19. canım ellerine sağlık. gerçekten çok güzel görünüyor.... denemek için sabırsızlanıyorum. sevgiyel kal...

    YanıtlaSil

narince