5 Ekim 2015 Pazartesi
Közlenmiş Maraş Biberi
Maraş biberi ince kabuğu, tad almanıza engel olmayan acısı, meyvemsi aroması, etli yapısı ve ertesi gün mideyi, barsakları rahatsız etmeme özelliği ile sofralarımızda daha sık yer almayı hak ediyor bence. Acı yemekte zorlanan ben bile bu biberi zevkle tüketiyorum. Henüz pazarlarda bitmemişken siz de alıp kışa saklayabilirsiniz. Şimdiden bir kavanozu tükettik bile; hemen her yemeğin yanına çıkarıyorum, menemenden kıymalı yumurtaya, çorbalara, yemeklere, salatalara, mezelere katıyorum. Hatta yağını salatalara, dip soslara kullanıyorum. Mangalda güzelce közleyip kabuklarını soymadan zeytinyağında kavanozlayıp sıkıca kapattım, buzdolabında bekliyorlar. Kış hazırlıklarınızın arasına bunu da sıkıştırıverin derim, pişman olmazsınız.
Afiyet olsun canım, biberler pek iştah açıcı gözüküyor... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSililk defa duydum desem Maraş biberini ısrarla aranacak alınacaklar listesine girdi bilem... 😊☺️
YanıtlaSilacımıdır ilk kez duydum maalesef maraş biberini
YanıtlaSilafiyetle
www.biberhapisiparis.org
YanıtlaSil