10 Mart 2014 Pazartesi

İstavrit Pilaki



Balık sezonu açıldı mı ilk iş çıtır çıtır istavrit tava yemeli! Sezon açılalı haftalar olmuş, hatta kış bitmiş ya yüzüme vurmayın. Bu kayıt  tembel blog sahibesinin tava değilse de  gecikmeli pilaki tarifidir. Piyazlık doğranmış bolca kuru soğan biraz zeytinyağında, az ateşte sarartılır hafiften, yakmadan, karartmadan ama. Fırın kabına yayılır bir güzel, üzerine temizlenmiş yıkanmış istavritler dizilir yan yana, sıra sıra. Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırılır. Yanına yöresine  domates dilimleri, birkaç dilim limon,  bir iki de defne yaprağı. Zeytinyağı da gezdirdi mi, doğru fırına! 200 derecede fırının ızgarası çalıştırılır, on beş bilemediniz yirmi dakkaya pişer. Yanına salatası, dileyene rakısı...

Afiyetler olsun, yarasın.


5 yorum:

  1. Ellerine saglik tam zamani hemde.

    YanıtlaSil
  2. Narinim valla ben uzun uzun yazilarini ozledim. Simdilik bu bile yeter ;)
    Ellerine saglik cnm afiyetle

    YanıtlaSil
  3. tembellik yakışmaz sana öle demeyelim :) kafa dinlemekteydin sen :)
    istavriti pek sevmem ama ne güzel görünüyor miss :)
    afiyetle ablam :*

    YanıtlaSil
  4. Olay budur...
    Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  5. yani ben sana ne diyim??? nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık. bu ara sadece saglıklı ve kalorisiz tariflere bakıyorum da:)))

    YanıtlaSil

narince