10 Mart 2014 Pazartesi
İstavrit Pilaki
Balık sezonu açıldı mı ilk iş çıtır çıtır istavrit tava yemeli! Sezon açılalı haftalar olmuş, hatta kış bitmiş ya yüzüme vurmayın. Bu kayıt tembel blog sahibesinin tava değilse de gecikmeli pilaki tarifidir. Piyazlık doğranmış bolca kuru soğan biraz zeytinyağında, az ateşte sarartılır hafiften, yakmadan, karartmadan ama. Fırın kabına yayılır bir güzel, üzerine temizlenmiş yıkanmış istavritler dizilir yan yana, sıra sıra. Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırılır. Yanına yöresine domates dilimleri, birkaç dilim limon, bir iki de defne yaprağı. Zeytinyağı da gezdirdi mi, doğru fırına! 200 derecede fırının ızgarası çalıştırılır, on beş bilemediniz yirmi dakkaya pişer. Yanına salatası, dileyene rakısı...
Afiyetler olsun, yarasın.
Ellerine saglik tam zamani hemde.
YanıtlaSilNarinim valla ben uzun uzun yazilarini ozledim. Simdilik bu bile yeter ;)
YanıtlaSilEllerine saglik cnm afiyetle
tembellik yakışmaz sana öle demeyelim :) kafa dinlemekteydin sen :)
YanıtlaSilistavriti pek sevmem ama ne güzel görünüyor miss :)
afiyetle ablam :*
Olay budur...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :)
yani ben sana ne diyim??? nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık. bu ara sadece saglıklı ve kalorisiz tariflere bakıyorum da:)))
YanıtlaSil