30 Kasım 2013 Cumartesi

Somon Balığı Nasıl Pişirilir - 1



Hazır kalamar demişken; havalar soğumuş, çeşit çeşit  balıklar  sofralarımızı güzelleştirmekteyken haftalar önce hazırladığım somon tariflerine geçelim diyorum. Sağlıklı olmasını bir yana bırakırsak eşsiz lezzetine doyulmaz bir balık,  çok soğuk denizlerin bu canlısı. Takoz ya da biftek kesim diyebileceğimiz bu halini pişirmekle başlayalım istiyorum. Her iki yüzünü de deniz tuzu ve karabiberle tatlandırıp, orta alevde ısınmış yapışmaz yüzeyli bir tavada pişireceğiz. Her iki yüzünü de en fazla dörder beşer dakika pişireceğiz. Fazla bekletip kurutmayacağız, zaten yeterince yağlı olan bu balığı pişirmek için yağ koymadık tavaya, hayır yazmayı unutmadım. Hepsi bu kadar!

Salata ise göz doyuran, somonun tadına tat katan cinsten. Semizotu, endivyen, kırmızı soğan, domates, siyah üzüm  ve mandalinadan müteşekkil. Sosunda ise zeytinyağı, mandalina suyu, limon suyu,  soya sosu ve  limon kabuğu var. ( Burada mandalina yerine portakal da kullanabilirsiniz tabii. )

Hem salata, hem somonun lezzetinden şüpheniz olmasın. Bir başka somon tarifinde buluşmak üzere, esen kalın efenim...


6 yorum:

  1. Ayol o ne salata öyle Necla'cığım, Cezanne'ın tabloları halt etmiş yanında, bayıldım!

    YanıtlaSil
  2. Ayy teşekkür ederim Tijen'ciğim, öyle bi şey çıktı ortaya işte :)

    YanıtlaSil
  3. "Nasıl pişirilmez" de ikinci bab olsun! Aynen Tijen'e katılıyorum ve azıcıkta 'a pranzo con Van Gogh' stili gibi.

    YanıtlaSil
  4. Sanırım nasıl pişirilmeze de ihtiyaç var Oya Hanım haklısınız :)

    miv

    diyorum ben yine

    teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Enfes bir sunum olmuş, somondan başlarsak evde en gözdemizdir ama biz onu ille de tereyağlı severiz.Salataya söyleyecek söz bulamıyorum! kesinlikle süper!
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. aklımı başımdan alan görüntülerden yiyemesem de doyurdun valla beni ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil

narince